Кои подправки са подходящи за сьомга?

Marianaот MarianaДжедай / Автор
Кои подправки са подходящи за сьомга?
Снимка: gotvach.bg

Приготвянето на риба и едно от предизвикателствата на съвременното кулинарно изкуство. Месото на рибата се отличава съществено от другите видове меса не само като консистенция и качества, но и като изисквания към методите на мариноване и приготвяне.

Типичен пример в това е отношение е сьомгата, чието крехко месо съвсем не се нуждае нито от продсължителна обработка, нито от прекалено много подправки.

Най-подходящите подправки за сьомга всъщност са класическият микс от сол, черен пипер и бял пипер. Може да експериментиране с микс между бял, черен, розов и зелен пипер. Месото на сьомгата ще стане още по-крехко и ароматно, ако непосредствено преди кулинарната обработка го напръскате с лимонов сок.

Онези, които носят в себе си сърце на експериментатори и не се притесняват от по-смелите и нестандартни комбинации, може да овкусят своето филе от сьомга с розмарин.

Може да експериментирате и с босилек, кориандър и девесил, но трябва да имате предвид, че не всички, подходящи за повечето видове риба подправки, се съчетават добре с деликатния аромат на сьомгата.

А с какви подправки да овкусите вашата ароматна сьомга със зеленчуци на фурна или хапки от сьомга ще научите, ако посетите нашата страница.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати