Gotvach.bg»Съвети»Кои подправки вървят на заешко месо?

Кои подправки вървят на заешко месо?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
5641649k
Кои подправки вървят на заешко месо?

Приготвянето на вкусно заешко месо изисква използването на подходящите подправки. Според кулинарните специалисти заешкото задължително трябва да се маринова, тъй като е малко по-сухо от другите видове месо. За овкусяването на заешкото са най-подходящи подправки като чесън, бахар, естрагон, черен пипер, червен пипер, оцет, вино, моркови, лук.

Заедно с всички тях може да се направи марината, в която заекът да се маринова възможно по-дълго – ако имате време и една нощ. Заешкото може да се маринова и в бира. Други много подходящи подправки са риган, горчица и мащерка. Имайте предвид, че тежките аромати заличават лекия и нежен аромат на заешкото месо. Затова други подходящи за него подправки са дафинов лист, майорана, чубрица, магданоз.

Освен тях, може да използвате за маринат бяло вино с малко олио, лук, оцет и морков. Препоръчва се заешкото месо да се готви на слаб огън, защото така месото остава меко и не изсъхва. Пърженето не се препоръчва за този вид месо, защото така се губят всичките му диетични качества. Гарнирайте печеното заешко със зеленчуци, комбинира се отлично с богати бели вина или леки червени вина.

Вижте и някои вкусни рецепти за заешко: Кавърма със заешко месо, Заешка яхния със сини сливи и Винен кебап със заешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати