• Сия Рибагинагласува за: Турски чаен сладкиш (Cayli Kek)преди 5 дни, преди 5 дниТурски чаен сладкиш (Cayli Kek)Турски чаен сладкиш (Cayli Kek)14.07.2018
  • Сия Рибагинагласува за: Картофени кюфтета на фурна със сиренапреди 3 седмициКартофени кюфтета на фурна със сиренаКартофени кюфтета на фурна със сирена24.06.2018
  • Сия Рибагинагласува за: Пилешки дробчета с лук на фурнапреди 3 седмициПилешки дробчета с лук на фурнаПилешки дробчета с лук на фурна25.06.2018
  • Сия Рибагинагласува за: Бадемови бонбони с марципан и фурмипреди 1 месецБадемови бонбони с марципан и фурмиБадемови бонбони с марципан и фурми04.06.2018
  • Сия Рибагинагласува за: Запечено козе сиренепреди 1 месецЗапечено козе сиренеЗапечено козе сирене05.06.2018
  • Сия Рибагинагласува за: Торта с черешово желе и боровинкипреди 1 месецТорта с черешово желе и боровинкиТорта с черешово желе и боровинки05.06.2018
  • Ваня Георгиеваполучи награда за своя принос в мрежата: Пералняпреди 1 месец
  • Ваня Георгиеваполучи награда за своя принос в мрежата: Пералняпреди 1 месец
  • Сия Рибагинадобави отговор към форумната тема: Сладко от череши - убиец! Как да го разредя?преди 1 месецПреди години, когато правих и аз за пръв път сладко от череши се видях в приключение, защото и на мен ми стана твърде сладко. Сгреших с количеството на захарта, защото знаех че за сладко съотношението 1:1 плодове:захар е най-доброто. Да, обаче не бях взела под внимание, че меря черешите с костилките и когато ги махнах плодовете станаха по малко от килограм, а захарта си я набухах цяло кило. От тогава знам, че това съотношение важи за всички плодове, но не и за костилковите -мерят се плодовете изчистени. Стана си доста сладко, изядохме го, ама с триста зора както се казва.
    В твоя случай не знам дали ще можеш да го оправиш. Можеш да пробваш да направиш друго, в което да сложиш по малко захар и накрая преди да го махнеш да изсипеш и това което е с повечето захар, да го объркаш, остави да клокне и го сипи отново в бурканчета. Другото което можеш да направиш е да го разредиш с малко вода, пак да кипне и накрая му сложи лимонтузу, на килограм сладко около 3 г лимонена киселина. Тя предпазва от захаросване така че може да е от полза.
    Поздрави!
  • Сия Рибагинагласува за: Домашен солен карамелпреди 2 месециДомашен солен карамелДомашен солен карамел01.06.2018