• Мариядобави коментар към: Торта морско приключениепреди 5 месеци, преди 5 месециТорта морско приключениеТорта морско приключение16.03.2016Не виждам друга освен качените от мен снимки.Явно е премахната административно.
 • Мариядобави коментар към: Сладка сиропирана баницапреди 10 месеци, преди 5 месециСладка сиропирана баницаСладка сиропирана баница21.02.2016При разточването,за да се получат фини листи и ,за да не лепне по точилката също се ръси брашно.Споделила както съм я открила в нета,но съм споделила,че брашното е плюс двете чаши по рецепта.Тестото трябва да е меко и еластично.
 • Мариясготви: Кекс Негърчепреди 10 месеци, преди 5 месециКекс НегърчеКекс Негърче10.01.2017
 • Мариясготви: Тоблеронпреди 10 месеци, преди 5 месециТоблеронТоблерон14.11.2014
 • Мариядобави коментар към: Тоблеронпреди 10 месециТоблеронТоблерон14.11.2014За да се разтопи маслото е нужно да се загрее.
 • Мариядобави коментар към: Моят любим чийзкейкпреди 10 месеци, преди 10 месециМоят любим чийзкейкМоят любим чийзкейк26.10.2016Много вкусно.Така на порции е много по-интересно. Благодаря за рецептата и оригиналната идея.
 • Мариясготви: Моят любим чийзкейкпреди 10 месециМоят любим чийзкейкМоят любим чийзкейк26.10.2016
 • Мариядобави коментар към: Руло за 6 минутипреди 2 годиниРуло за 6 минутиРуло за 6 минути31.12.2014Втората снимка съм публикувала аз.Това е рулото което приготвих по написаната рецепта с тази разлика,че правих опит за декорация,но не ми се получи.
 • Мариядобави форумната тема: Отново за козунацитепреди 2 годиниВ последните няколко дни наред със снимки на козунаци и боядисани яйца широко се тиражират и безброй рецепти за това какво да направим от старите козунаци. Буквално сме залети от такива предложения,а аз недоумявам от къде се появява материал за тези рецепти при положение,че не вярвам някой да е приготвил вкусен козунак и той да е оцелял до толкова,че да се налага да се преработва. В нас има половин козунак,но с цялото си нахалство твърдя,че е мек и вкусен и няма нужда от рецепта.

  Та казано на кратко (извинявам се за дългата увертюра)за мен правилните заглавия са Какво да направим от козунаците които не стават за директна консумация. Пазара е залят с всевъзможни произведения именувани козунак,но те не отговарят на името си.

  Жалкото е че пекарни,които предлагат вкусни закуски и козунаци през цялата година по време на кампанията се излагат тотално и предлагат нещо което не прилича на нищо.

  Тази година реших,че сама ще си приготвя козунак и не съжалявам.Получиха се вкусни и достатъчно количество,за да оправдая загубата на половин ден връткане из кухнята.

  Идеята ми за пускане на тази тема е да споделите своето мнение за това дали си струва да се приготвят козунаци в домашни условия и бихте ли си купили отново нещо в което трябва да вложите допълнително продукти,за да не изхвърлите,защото не става за директна консумация.

  Ако споделите рецепти или пък марки бои за яйца които купувате.Смятам че темата би била полезна за всички,защото ще имаме събрана информация на едно място.
  Защо пък да не превърнем темата в нещо като каталог за Великден.
 • Мариядобави ТЕМАТИЧНА рецепта със снимка: Обикновен кекс с пудра захар и шоколадов топингпреди 2 годиниОбикновен кекс с пудра захар и шоколадов топингОбикновен кекс с пудра захар и шоколадов топинг24.04.2016