• Мариядобави коментар към: Плодова пита с компотпреди 1 месецПлодова пита с компотПлодова пита с компот04.09.2013Има разминаване наистина.
 • Мариясготви: Шоколадово суфлепреди 2 месециШоколадово суфлеШоколадово суфле22.10.2010
 • Мариясготви: Кекс Негърчепреди 1 година, преди 9 месециКекс НегърчеКекс Негърче10.01.2017
 • Мариясготви: Тоблеронпреди 1 година, преди 9 месециТоблеронТоблерон14.11.2014
 • Мариясготви: Моят любим чийзкейкпреди 1 годинаМоят любим чийзкейкМоят любим чийзкейк26.10.2016
 • Мариядобави коментар към: Руло за 6 минутипреди 2 годиниРуло за 6 минутиРуло за 6 минути31.12.2014Втората снимка съм публикувала аз.Това е рулото което приготвих по написаната рецепта с тази разлика,че правих опит за декорация,но не ми се получи.
 • Мариядобави форумната тема: Отново за козунацитепреди 2 годиниВ последните няколко дни наред със снимки на козунаци и боядисани яйца широко се тиражират и безброй рецепти за това какво да направим от старите козунаци. Буквално сме залети от такива предложения,а аз недоумявам от къде се появява материал за тези рецепти при положение,че не вярвам някой да е приготвил вкусен козунак и той да е оцелял до толкова,че да се налага да се преработва. В нас има половин козунак,но с цялото си нахалство твърдя,че е мек и вкусен и няма нужда от рецепта.

  Та казано на кратко (извинявам се за дългата увертюра)за мен правилните заглавия са Какво да направим от козунаците които не стават за директна консумация. Пазара е залят с всевъзможни произведения именувани козунак,но те не отговарят на името си.

  Жалкото е че пекарни,които предлагат вкусни закуски и козунаци през цялата година по време на кампанията се излагат тотално и предлагат нещо което не прилича на нищо.

  Тази година реших,че сама ще си приготвя козунак и не съжалявам.Получиха се вкусни и достатъчно количество,за да оправдая загубата на половин ден връткане из кухнята.

  Идеята ми за пускане на тази тема е да споделите своето мнение за това дали си струва да се приготвят козунаци в домашни условия и бихте ли си купили отново нещо в което трябва да вложите допълнително продукти,за да не изхвърлите,защото не става за директна консумация.

  Ако споделите рецепти или пък марки бои за яйца които купувате.Смятам че темата би била полезна за всички,защото ще имаме събрана информация на едно място.
  Защо пък да не превърнем темата в нещо като каталог за Великден.
 • Мариядобави ТЕМАТИЧНА рецепта СЪС снимка: Обикновен кекс с пудра захар и шоколадов топингпреди 2 годиниОбикновен кекс с пудра захар и шоколадов топингОбикновен кекс с пудра захар и шоколадов топинг24.04.2016
 • Мариядобави отговор към форумната тема: За Ватиканския хлябпреди 2 годиниНа мен също ми допадна вкусът и въпреки поверието,че не трябва да го приготвям повторно бих опитала.
  Проблемът е че нямам квас и нямам идея дали ако забъркам малки количества и го оставя съответния брой дни ще се получи.
 • Мариядобави коментар към: Бабини виненкипреди 2 годиниБабини виненкиБабини виненки11.01.2013За бабините виненки не отговарям,но на мама виненките са без захар.Рецептата е само мас,вино брашно и сол и след това в пудра захар.Стават си достатъчно сладки от лукума и пудрата захар.Задължително с мас,както вече е споменато в коментарите.Брашното наистина е на око,то се усеща.