Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Маринелка в Gotvach.bg
Маринелка
Новак
Моята стенаРецепти8Снимки27СтатииСъветиКоментари2Форумни теми1Постове във форумаЗа менИзпрати съобщениеточки175
- Маринелкадобави ТЕМАТИЧНА рецепта СЪС снимка: Торта Наполеон с фини корипреди 8 годиниТорта Наполеон с фини кори16.03.2016Торта Наполеон
- Маринелкасготви: Пухкав ябълков кекспреди 7 годиниПухкав ябълков кекс13.03.2017Кекс
- Маринелкасготви: Натурален сок от кайсиипреди 7 годиниНатурален сок от кайсии20.11.2021Напитки
- Маринелкасготви: Сиренки с макпреди 7 годиниСиренки с мак25.02.2017Сиренки
- Маринелкасготви: Тутманик Карниерапреди 7 годиниТутманик Карниера10.02.2017Тутманик
- Маринелкадобави рецепта със снимка: Пухкави хлебчетапреди 7 годиниПухкави хлебчета13.01.2017Хлебчета
- Маринелкасготви: Голямо кюфте в гювечепреди 7 годиниГолямо кюфте в гювече07.07.2016Гювечета
- Маринелкасготви: Домашни сладки с маспреди 7 годиниДомашни сладки с мас08.11.2016Масленки
- Маринелкадобави снимка към: Гофретипреди 8 години
- Маринелкасготви: Гофретипреди 8 годиниГофрети26.06.2014Палачинки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
500 гр фини кори за баница За крема: 1 литър прясно мляко 15 супени лъжици захар 10 супени лъжици брашно с връх 4 ванилии/лимонова кора 100гр масло краве 200мл течна сладкарска сметана
Корите се накъсват и изпичат до златисто .През това време се приготвя крема , млякото със захарта на котлона , като заделяме малко от млякото за брашното.Когато млякото започне да завира, изливаме на тънка струйка размитото брашно с отделеното мляко, като бъркаме енергично крема до сгъстяване.Оставяме крема да се охлади насрана и слагаме маслото и ванилиите /лимоновата кора/, като бъркаме до поемане на маслото (крема не трябва де е горещ когато слагаме маслото, защото така няма да стегне и ще се разтича.Разбиваме сметаната и я смесваме постепенно към вече изстиналия крем .Крема става пухкав.Зпочваме да сглобяваме тортата , в ринг с падащи стени застиламе хартия , отдолу слагаме пласт от изпечените кори , ред крем и така докато свършат корите и крема, оставяме да стегне в хладилник.След това с помощта на нож прокарваме по крайщата , ако има нужда да се отдели тортата, украсяваме по желание.Харесва миОтговор