Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен в Gotvach.bg
Анонимен
Анонимен
Новак

Моята Стена

  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Разкошна баница на тиганпреди 8 години, преди 8 годиниРазкошна баница на тиганРазкошна баница на тиган09.02.2016Баница на ТиганАз правя тази баница от много време.Не ми работеше фурната за известно време.Понеже много обичам баници един ден реших да видя в интернет дали има начин да направя на тиган.Излизаше ми само една рецепта.Направих я и стана страхотна.Ето аз как я правя с праз лук.Запържвам праз лук в масло и олио и оставям да изстине.Намазвам тигана с олио и слагам по описания начин 3 кори които излизат от тигана.Пригответе си вода в една купичка.Намокрям корите с ръката без да притискам.След това вземам друга кора и я накъсвам.След това намокрям пак леко и слагам от плънката навсякъде на тънък пласт.След това пак накъсвам кори като покрия плънката,намокрям без да притискам.И така докато ми свърши лука.Затварям я с корите които излизат навън,намокрям,намазвам с олио,слагам капака(моят е стъклен и плътно по тигана-30см е голям)и слагам да се пече на много слаб котлон(моят е газов и го пускам едвам да гори ,на най слабото.Тук е важно да кажа че тигана трябва да е с дебело дъно.Ако то е тънко и се прави на силен огън ще се изпече отвън но вътре ще е сурово).Пече се около половин час.Това е ориентировъчно.Когато видите че отстрани се е зачервила я обръщате на капака,поставяте я в тигана,захлупвате и печете.След това като я извадя я слагам на дървена дъска,напръсквам с малко вода и покривам с кърпа да се задуши.Става много хубава.Забравих да кажа че не слагам никаква мазнина между корите.Праз лука поема достатъчно когато се пържи.Слагам почти целия пакет кори за една баница(остават ми 3-4 кори-Правя ги с Фамилия)за тиган с диаметър 30 см и три големи стръка праз лук.
  • /АнонименАнонименнаправи своята регистрация в gotvach.bgпреди 8 години
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest