• Eleyaдобави коментар към: Великденски курабийкипреди 7 месециВеликденски курабийкиВеликденски курабийки16.03.2017Много благодаря за доброто описание и съветите! Поздрави :)
  • Eleyaдобави коментар към: Великденски курабийкипреди 7 месециВеликденски курабийкиВеликденски курабийки16.03.2017Здравейте, а с шприц с голям накрайник няма ли да се получат формички?
  • Eleyaдобави коментар към: Пурички с праз лукпреди 12 месециПурички с праз лукПурички с праз лук17.11.2015А кои кори имате предвид като казвате "от дебелите"?! Благодаря!
  • Eleyaдобави коментар към: Бухнала погачапреди 1 годинаБухнала погачаБухнала погача30.08.2016Чудя се едно пакетче мая /от 40 гр./. не е ли много за 1 кг. брашно?
  • Eleyaдобави коментар към: Меки мъфини със сирене и кашкавалпреди 1 годинаМеки мъфини със сирене и кашкавалМеки мъфини със сирене и кашкавал11.06.2016Много ми хареса как се получиха. Само, че аз добавих и половин чаша вода....защото още като прибавях брашното стана ясно, че течността няма да ми стигне. Благодаря!
  • Eleyaдобави коментар към: Печените картофки на Джеймипреди 1 година, преди 1 годинаПечените картофки на ДжеймиПечените картофки на Джейми24.03.2016До колкото съм гледала тв предавания с тази рецепта, не смачкваха картофите с вилица, а Джейми ги натискаше с дланта си.... и това правеше още преди да ги запече с цел разпукване, поемане на подправките и получаване на хубава коричка....
  • Eleyaдобави коментар към: Тиквички с яйце и сирене във фурнапреди 1 годинаТиквички с яйце и сирене във фурнаТиквички с яйце и сирене във фурна11.01.2016Не си играя да ги бланширам - просто както са наредени в тавата се запичат във фурната за 15 минути /без плънката/, после слагаш плънката и печеш до готовност. Пълнежа търпи всякакви вариации и подправки - лук, чесън, моркови, домати, шунка, копър, риган, кимион, чер.пипер...5 минути преди края и настърган кашкавал за разкош :)))
  • Eleyaдобави коментар към: Мариновани печени тиквичкипреди 1 годинаМариновани печени тиквичкиМариновани печени тиквички09.05.2016Навиваме ги на ролца с плънка от намачкано сирене с малко кисело мляко и подправки.
  • Eleyaдобави коментар към: Хрупкави рулца от фини корипреди 1 годинаХрупкави рулца от фини кориХрупкави рулца от фини кори17.03.2016Здравейте, а колко газирана вода се слага и само отгоре ли?! Баничките изглеждат много апетитни и сочни /за разлика от тези, които съм правила по подобна технология и са били много сухи/. Поздравления!
  • Eleyaдобави коментар към: Торта Наполеон с готови корипреди 1 годинаТорта Наполеон с готови кориТорта Наполеон с готови кори04.02.2016Правих я веднъж преди години, но нещо не ми се получи много добре. Корите ми се разкашкаха и стана като някаква попара на вид. Може би трябва да пробвам с домашна юфка, която е по-плътна. Помня, че сложих и масло в крема - за стягане и за вкус.