Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Боряна в Gotvach.bg
Боряна
Боряна
Новак

Моята Стена

  • /БорянаБорянадобави коментар към: Идеална баница за половин час в еър фрайърпреди 4 годиниИдеална баница за половин час в еър фрайърИдеална баница за половин час в еър фрайър03.09.2020Вита Баницавсъщност направих тази баница в мултикукър със запичащ капак, а не в "еър фрайър" както са били редактирани от администрацията заглавието и съдържанието на рецептата ми по непонятни за мен причини и без никакво обяснение. мултикукъра, в който направих баницата - и го бях упоменала в заглавието на рецептата - е Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER 8L, който отскоро се продава в България от официален представител на фирмата Instant Pot . друг подобен мултикукър със запичащ капак, в който може да се изпълни тази рецепта, а както и по отдавна на пазара в Европа, е Ninja Foodi. така редактирани заглавието и съдържанието са компрометирани до в известна степен неразбираемост, а както и на рецептата е отнета възможността да бъде намерена с търсачката на сайта от потребителите на , които имат новички такива уреди и биха искали да опитат как се прави баница с тях. което е жалко. защото това тук, така или иначе, е първата рецепта с подробни указания за това как може да бъде направена такава баница сполучливо. и като казвам "първата рецепта" нямам предвид само този сайт, нито дори само България. не ми е ясно защо се е наложило да "редактирате" рецептата ми. по този начин не е постигнато нищо положително, а само объркване и тя е доведена до безсмисленост и почти пълна безполезност. жалко за това.
  • /БорянаБорянадобави рецепта със снимка: Идеална баница за половин час в еър фрайърпреди 4 годиниИдеална баница за половин час в еър фрайърИдеална баница за половин час в еър фрайър03.09.2020Вита Баница
  • /БорянаБорянадобави рецепта със снимка: Типов хляб с картофено пюре в хлебопекарнапреди 4 годиниТипов хляб с картофено пюре в хлебопекарнаТипов хляб с картофено пюре в хлебопекарна03.08.2020Хляб в Хлебопекарна
  • /БорянаБорянасготви: Пухкав козунак в хлебопекарнапреди 4 годиниПухкав козунак в хлебопекарнаПухкав козунак в хлебопекарна18.04.2022Козунак
  • /БорянаБорянадобави коментар към: Пиле с уникален вкуспреди 7 години, преди 7 годиниПиле с уникален вкусПиле с уникален вкус25.01.2017Пилешки Бутчетаздравейте, манджичката наистина си я бива :) втория път промених само малко от съставките и технологията, за да се получи превъзходно балансиран вкус. ето как: ако в изходните продукти гъбите са били сурови те трябва да се сготвят предварително. инак остават жилави в сравнение със съвременния бройлер, който си купуваме и готвим, и който става напълно сготвен за 0 време. аз ги задуших в малко вода с няколко зрънца чер пипер и чаена лъжичка масло, в захлупена тенджерка, докато станаха напълно готови. това масло впрочем беше и единствената добавка на друга мазнина, освен съдържащата се в топеното сирене и в майонезата - и двете последни са доста мазни сами по себе си; няма нужда от повече мазност в блюдото. докато гъбите се готвеха, парчетата пиле (използвах бутчета и гърди) седяха захлупени в купа на масата, да се мариноват в 2 суп. лъжици бяло вино, 2 суп. лъжици сушен лук на парченца, ~1 чаена лъжица много ситно накълцано листо от целина и 1 чаена лъжичка соев сос. след като гъбите бяха готови и пилето мариновано - забърках майонезата с топеното сирене с половин чаена лъжичка бял пипер и изпълних по-нататък рецептата както е написана. но без добавката на кашкавал! - той също е твърде мазен, а и би се вмъкнал по-грубичко в чудесния баланс на вкусове и аромати. и едно последно, може би излишно напомняне :) - виното, което употребявате трябва да е наистина добро! благодаря за рецептата :)
    • Сия Рибагина
      Сия РибагинаБлагодаря ви за милите думи и съветите. С удоволствие бих опитала да сотирам гъбите предварително, въпреки че при мен наистина това не беше необходимо, за посоченото време на готвене те достатъчно добре си се сготвиха :). Винаги е по-добре месото да бъде предварително леко мариновано и овкусено, но в случаите когато бързаме и не разполагаме с време рецептата позволява да се приготви и без предварителна обработка. Съгласна съм с всички коментари за това колко калорично, мазно и тежичко е ястието, но пък наистина е страхотно вкусно :).
  • /БорянаБорянанаправи своята регистрация в gotvach.bgпреди 7 години
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest