• Администраторпубликува в кулинарната мрежапреди 1 месецСкъпи Кулинари,

    новата тематична седмица (6 - 12.11) ще бъде седмица на следните видове рецепти: солени кифлички, солени мъфини, солен кекс, солени палачинки, солени бисквити, солени кошнички. За да бъде рецептата ви тематична трябва да има думата Солени или нейните вариации в заглавието на рецептата. За да не е седмицата само солена, тематични ще бъдат и рецептите за домашни сладки.

    Всяка одобрена тематична рецепта със снимка ще ви носи 19 точки.

    Както много от вас за забелязали, всяка изпипана майсторска рецепта (над 1500) символа, вече ви стандартно носи 21 точки. За да бъде рецептата класифицирана като такава, снимките и трябва да бъдат с отлично качество, рецептата да бъде с поне 1500 символа и да бъде одобрена от редактор като такава. Това са рецепти, които са по-сложни за приготвяне и се отличават със своето качество от останалите. Бърз пример за такива рецепти от последните дни са рецептите за торта Гараш на Мария Марчева и Патешко Магре на Дани Ковачева. Имайте в предвид, че дори и да разтягате локуми за някой кекс, рецептата няма да бъде отчетена като дълга, преценката е изцяло на редакторите. Точките ще бъдат давани само за най-качествените рецепти.

    Очакваме както винаги вашите вкусни предложения!
    • ВИЛИ-Виолета МатеваЧестито награди ,хубаво е да се оценя трудът положен за развитие на сайта Заслужени са ти наградите и още да имаш :)))
    • Величка ЩърбановаХубаво е, когато трудът се оценя и възнаграждава! Честити награди, майсторки!!!
    • Мария СимоваВчера си получих, двете поредни награди от Готвача :) чудесен пасатор и страхотен тостер за препечени филийки! Благодаря за прекрасните награди на Готвач.бг - най-популярния, работлив , неуморен и толерантен сайт в България! Бъдете здрави!!!
    • Всички коментари
  • Rositsa Ivanovaпубликува на стената на: преди 2 месециМещерова, знаем, че си ти! :)))
    • Rositsa IvanovaДопреди малко сериозно обмисляхме да те блокираме, но вече се разколебахме - с теб, Мещерова, и твоите скудоумия е толкова забавно, че ще те оставим да твориш и да ни разсмиваш :)
    • ИванЗдравейте! Коя е Мещерова? Май ме бъркате с някого! Не познавам такава! Хубав ден
    • ИренаСтрахотно дебелоочие. Теодора, вие сте направо невероятна :)
  • Администраторпубликува в кулинарната мрежапреди 2 месециЗдравейте Кулинари,

    време е за новата ни тематична седмица (16.10 - 22.10 включително) и тя ще бъде седмица на рецептите с тиква, круши и дюли. Изключени от тематичната седмица са рецептите за печена тиква, тиквеник (баница с тиква), сладка и компоти.  Добре дошли са рецептите са различни сладкиши, десерти, кремсупи и основни ястия с тези продукти, както и всякакви тематични рецепти за Хелоуин.

    Всяка одобрена тематична рецепта със снимка ще ви носи 21 точки, вместо стандартните 13 или 16.

    Успех на всички!
    • Мария СимоваСтрашни наименования на хелоуинските рецепти... ужас да те обвземе!!! Кървав сладкиш, морски дявол.... майко милаааа :) не бих се доближила дори! Звучат вкусно рецептите но имената иммм..... но всичко е въпрос на усет.
      • Йорданка КовачеваРазбира се, че ще споделяш :) И си права, у мен също тези страшни думи не предизвикват хубави усещания, но понеже не им влагам значението, което всъщност имат, ги приемам от забавната страна :)
      • Мария СимоваДобрееее със всичко съм съгласна, но само споделих това което мен ме плаши! Ако е грешка това че съм споделила - извинете ме! Но не харесвам тези думи, дано ме разбрахте!
      • Йорданка КовачеваДа, както казах, разбирам ужаса ти и това, че се противопоставяш на чуждия празник, и аз не съм му фенка. Но нищо не пречи да бъдем малко по-отворени и да разнообразим трапезите си и сайта с нещо забавно.
      • Йорданка КовачеваЗа морския дявол, Албенка правилно е написала, че това си е вид риба. Тя така си се казва и аз не съм и измислила това име.Тук, където живея е много обичана и консумирана и се нарича" rape" .Вчера реших да кача рецептата и тръгнах да търся в преводача на Гугъл как се казва на български и се оказа, че е морски дявол. Съвпадение е е че това име прилича на хелоуинско, но рецептата нито е тематична, нито е имала за цел да бъде.
      • Мария СимоваДа, и аз съм я харесала тази рецепта погледни и ще видиш, просто красива и вчерашните мъфини за хелоуин също но тези думи кръв и дявол ме ужасяват.... просто нагласата ми е такава. Споделям мнение и нищо повече !!! Защото има и по ужасни снимки за този чужд празник
      • Йорданка КовачеваМария, разбирам те, и аз спадам към" по-старомодните" и не слагам на трапезата си ужасяващо изглеждащи ястия само защото било Хелоуин. Но да те обзема ужас само от наименованието, това не го разбирам. Нито кървавия сладкиш изглежда страшно, нито мисля че моята торта от миналия ден с паячетата беше ужасяваща, а даже симпатична.
      • Мария Симовазнам
      • АлбенаМорският дявол е вид риба! ;-)
    • Tania RusenovaОбръщам се към администратора .Какви рецепти трябва да поставяме за да бъдат одобрени като тематични за Хелоуин? Защото добавих две рецепти за Хелоуин и ми беше написано ниска кулинарна стойност или непълна рецепта.
      • АдминистраторОбърнете се към редакторките на сайта, след като те са преценили, че дадена рецепта не става, значи е така. Вижте другите потребители какво добавят, има разкошни сладкиши за Хелоуин.
    • Sevdalina IrikovaМили кулинари, нека изключим споровете за традиционните празници в България или Америка. Не търсете ключовият замисъл в празника Хелоуин, а в богатата палитра от плодове и зеленчуци, с които ни е дарила Българската природа. Сега е сезонът на тези сладки плодове, чийто рецепти можем да поднесем на трапезата по всякакъв повод и на всеки празник. Приемете темата с предизвикателство за вкусни и разнообразни рецепти, с които ще зарадваме семейството и приятелите! Успех на всички!
    • Всички коментари
  • Antonia Rumenovaгласува за: Магданозени кюфтета с тиквичкапреди 4 месециМагданозени кюфтета с тиквичкаМагданозени кюфтета с тиквичка07.08.2017
  • Antonia Rumenovaгласува за: Сорбе от вишни и шампанскопреди 6 месеци, преди 6 месециСорбе от вишни и шампанскоСорбе от вишни и шампанско22.06.2017
  • Antonia Rumenovaгласува за: Шоколадова торта с Нутелапреди 7 месециШоколадова торта с НутелаШоколадова торта с Нутела22.05.2017
  • Antonia Rumenovaгласува за: Летни кремчетапреди 7 месециЛетни кремчетаЛетни кремчета14.09.2012
  • Администраторпубликува в кулинарната мрежапреди 8 месециСкъпи Кулинари,

    от днес 3.05 до 10.05 (включително) обявяваме тематична седмица на агнешкото и зелениите - спанак, лапад, коприва, киселец, левурда, лобода, листа от цвекло.

    Всяка одобрена тематична рецепта ще получи този път 21 точки, вместо стандартните 13 или 16 за тематична рецепта.

    За тематични ще се одобряват обаче САМО рецептите с хубави снимки. Рецепти, които пасват на тематиката, но имат снимки със средно или лошо качество, НЯМА да бъдат отчитани като тематични!

    Успех на всички!
    • Dora GrozevaБихте ли обърнали внимание на моето"Уникално вкусно агнешко". Според мен рецептата ми е тематична...
  • Antonia Rumenovaгласува за: Бисквитена торта с шоколадов муспреди 8 месециБисквитена торта с шоколадов мусБисквитена торта с шоколадов мус23.03.2017
  • Antonia Rumenovaгласува за: Лесен сладкиш с ябълки и бисквитипреди 9 месециЛесен сладкиш с ябълки и бисквитиЛесен сладкиш с ябълки и бисквити14.07.2016