Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Георги в Gotvach.bg
Георги
Георги
Новак

Моята Стена

  • /ГеоргиГеоргипопълни профила сипреди 8 месеца
  • /ГеоргиГеоргиси добави аватар. Добави и ти!преди 8 месеца
  • /ГеоргиГеоргипопълни разширения си профилпреди 8 месеца
  • /ГеоргиГеоргигласува за: Пилаф с аншоа в гювечепреди 12 месецаПилаф с аншоа в гювечеПилаф с аншоа в гювече03.12.2017Пилаф
  • /ГеоргиГеоргисготви: Сироп от френско гроздепреди 7 годиниСироп от френско гроздеСироп от френско грозде24.09.2015Сиропи
  • /ГеоргиГеоргидобави коментар към: Сирене по Врачанскипреди 8 годиниСирене по ВрачанскиСирене по Врачански15.10.2012ГювечетаMonika Ivanova, защото "Петрохан" или пък още повече сръбска наденица, това си е жива порнография,т.е. нечия измислица. Някой някога знаел ли ти е какви са тия неща? А и с прибавянето на колбас това вече е сирене по шопски, не по врачански!
  • /ГеоргиГеоргидобави коментар към: Сирене по Врачанскипреди 8 годиниСирене по ВрачанскиСирене по Врачански15.10.2012ГювечетаИ да спрем с препирните накрая, ето ви нещо от местния Врачански фолклор(жалко, че снимката не може да се отпечата тук): Сиренье по врачански Мерак. Кюмбе. И жежка фурна. И гювече – да й го турна. И сиренье стотина грама. Пресичано – като за двама. Отгоре слагаме яйцето, Да праи леко запеканка. (Да не забраите чушлето! – Ама йуто като зла врачанка) Фръли го за неколко минути: омекват сички атрибути и стаа, баце страотия – да муунеш и една ракия, па да подвикнеш великански те тва е сиренье по врачански! Огнян Пищиков - Баце А "пресичано" по нашия край наричаме нашенската си,домашна, българска, консервирана подправка за супи и ястия - смес от накълцани на ситно чушки и домати и "пресечени" със салицил или аспирин.
  • /ГеоргиГеоргидобави коментар към: Сирене по Врачанскипреди 8 годиниСирене по ВрачанскиСирене по Врачански15.10.2012ГювечетаТова е някаква изгъзица от някоя чудеща се какво да прави дама. Какви са тия простотии "колбас Петрохан или Сръбска наденица"?! Това е по-скоро Сирене по шопски, а не по врачански!После, къде е лютата чушка? Ей, хора, научете елементарни неща бе, дявол д аго вземе. "Сирене по врачански" е БЕЗ МЕСО!!! Оставете тия глупосто с наденици, с кренвирши и тем подобни измишльотини!!!
  • /ГеоргиГеоргинаправи своята регистрация в gotvach.bgпреди 8 години
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest