Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Австрийски палачинкиНакиснете стафиди в купа за 30 минути с ром.
Разбийте яйчените жълтъци, захарта, солта и ванилията в купа с миксер, докато сместа стане бледо жълта и кремообразна.
Млякото постепенно се разбърква с брашното, след...
12 Март
Австрийски сладкиВ дълбока купа слагаме брашното и захарта, правим кладенче и в него чукваме яйцата. Разтопеното масло слагаме около яйцата.
Прибавяме ванилията. Омесваме гладко тесто и го оставяме за половин час. След това го вадим и...
12 Март
Австрийски чийзкейкФурната се нагрява до 180 градуса. Белтъците се отделят от жълтъците. Изварата се смесва с жълтъците, захарта, гриса и се разбърква.
Стафидите се измиват, отцеждат се и се заливат с коняка. Бадемите са начукват, лимоновата...
24 Юни
Австрийски щруделГотовия австрийски щрудел оставете да се охлади, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар....
30 Ноем.
6
Австрийски щруделГотовия австрийски щрудел оставете да се охлади, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар....
30 Ноем.
6
Австрийски оризов пудингВарете на слаб огън ориза с млякото, ванилията, лимоновата кора и захарта за 40 минути. След това снемете от котлона и покрийте ориза за около половин час.
Накиснете листата желатин във водата. Измийте, подсушете и нарежете...
01 Ноем.
Австрийски маслени кнедлиМаслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива, като по една лъжица се добавя от брашното и от прясното мляко.
Яйцата се разбиват и се добавят в млечната смес. Разбърква се добре, докато тестото не започне...
04 Август
Австрийски чаени бисквитиВ купа сместа разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Добавете брашното, солта и лешниците, разбъркайте добре и оставете да се охлади за 1 час.
След това оформете топчета и ги запечете за 25 минути в загрята на...
24 Април
2
Сладък австрийски омлетЯйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се смесват със захарта, млякото, брашното и солта.
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа. В голям тиган се разтопява малко от маслото и се пържат палачинки...
28 Юни
Гулаш по АвстрийскиАвстрийският гулаш не се сгъстява с брашно, а е като селска супа с по-едри зеленчуци и месо.
Изключително вкусна гозба!
Добър апетит!...
28 Април
Рецепти за профилактика на пародонтозаТези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
17 Януари
1
Пролетна рецепта с лападПочистете сухите чушки от семките и ги сварете докато омекнат.
Почистете лапада от жилите и бланширайте за около 3 минути в подсолена вода. Отцедете водата и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно лука и го запържете...
30 Март
4
Бабина рецепта с коприваКато начало листата от коприва се измиват и накълцават. Накъцва се и пресният лук. Сипват се заедно в тенджерка с малко вода и се задушават.
По желание може да се сложи и лъжица олио или малко мас. Междувременно настъргваме...
22 Март
Austrian Germknodel - австрийски кнедлиAustrian Germknodel - австрийските кнедли са готови.
Източник: Home Cooking...
07 Май
Свински ребра по австрийскиТези вкусни ребра по австрийска рецепта вървят добре с домашно приготвен хляб и свежа зеленчукова салата.
Да ви е сладко!...
12 Ноем.
Австрийски гулаш в мултикукърДнес ви представям изключително вкусна, здравословна и икономична рецепа за Австрийски гулаш, приготвен само за 30 минути, от който ще останете възхитени.
Нека пристъпим към приготвянето....
04 Февр.
Австрийски бисквитки с мармаладВ купа разбийте маслото и захарта. Добавете ванилията и белтъка, разбийте до получаване на пухкава смес. Смесете с брашното и оставете сместа да се охлади в хладилник 1-2 часа.
Загрейте фурната на 150 градуса и намазнете...
26 Април
Австрийски щрудел с ябълкиОт пресятото брашно, мазнината, оцета, солта, едното яйце и 7-8 с.л. хладка вода замесваме тесто. След като го измесим добре, разделяме го на две равни части, които разточваме на 2 дебели кори с големината на средна тавичка...
12 Април
Бъркани яйца по австрийскиЗагряваме намаслен тиган.
В него изсипваме разбити яйца, натрошено сирене и настърган кашкавал.
Бъркаме енергично, докато яйцата се стегнат и отстраняваме от котлона.
По желание може да поднесем готовите бъркани...
25 Окт.
Австрийски компот със смокиниСмокините се режат на четвъртинки. Чаша и половина вода се излива в тенджерка, добавя се захарта и джинджифилът.
Портокаловата кора се настъргва на ситно и се добавя в сместа. Добавя се канелата, карамфилът и черният...
22 Март
Австрийски щрудел с ябълкиСмесете брашното и олио. Разтворете меда във водата до пълното му разтопяване.
Сипете медената вода към брашното и постепенно замесете гладко тесто. Намазнете го и го оставете да се отпусне за половин час.
Почистете...
22 Ноем.
Рецепта с чубрица при световъртежВземете 2 изравнени супени лъжици чубрица и ги залейте с 500 милилитра вода.
Оставете ги да престоят 60 минути, прецедете и пийте по една винена чаша преди ядене 3 пъти на ден.
Това се прави, докато състоянието се...
25 Януари
Карфиол с кашкавал по австрийскиКарфиола почистваме и нарязваме на розички. Варим във вряща посолена вода почти до омекване. Изваждаме и оставяме да се отцеди.
В тавичка с незалепващо покритие редим настърган кашкавал, карфиол, пак кашкавал, поръсваме...
07 Ноем.
Рецепта с оцет за напукани петиНапълнете ваничка за масаж на краката с хладка вода. Изсипете содата и налейте оцета. Потопете краката вътре. Пуснете на първа степен - масаж и останете така за 15- 20 минути.
Извадете, подсушете и с помощта на пила за...
13 Януари