Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Австрийски палачинкиАвстрийски палачинки
12 Март
Накиснете стафиди в купа за 30 минути с ром. Разбийте яйчените жълтъци, захарта, солта и ванилията в купа с миксер, докато сместа стане бледо жълта и кремообразна. Млякото постепенно се разбърква с брашното, след...
Австрийски сладкиАвстрийски сладки
12 Март
В дълбока купа слагаме брашното и захарта, правим кладенче и в него чукваме яйцата. Разтопеното масло слагаме около яйцата. Прибавяме ванилията. Омесваме гладко тесто и го оставяме за половин час. След това го вадим и...
Австрийски ПретцелАвстрийски Претцел
13 Май
4
Австрийският Претцел е готов....
Австрийски чийзкейкАвстрийски чийзкейк
24 Юни
Фурната се нагрява до 180 градуса. Белтъците се отделят от жълтъците. Изварата се смесва с жълтъците, захарта, гриса и се разбърква. Стафидите се измиват, отцеждат се и се заливат с коняка. Бадемите са начукват, лимоновата...
Австрийски щруделАвстрийски щрудел
30 Ноем.
6
Готовия австрийски щрудел оставете да се охлади, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар....
Австрийски щруделАвстрийски щрудел
30 Ноем.
6
Готовия австрийски щрудел оставете да се охлади, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар....
Австрийски оризов пудингАвстрийски оризов пудинг
01 Ноем.
Варете на слаб огън ориза с млякото, ванилията, лимоновата кора и захарта за 40 минути. След това снемете от котлона и покрийте ориза за около половин час. Накиснете листата желатин във водата. Измийте, подсушете и нарежете...
Австрийски маслени кнедлиАвстрийски маслени кнедли
04 Август
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива, като по една лъжица се добавя от брашното и от прясното мляко. Яйцата се разбиват и се добавят в млечната смес. Разбърква се добре, докато тестото не започне...
Австрийски чаени бисквитиАвстрийски чаени бисквити
24 Април
2
В купа сместа разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Добавете брашното, солта и лешниците, разбъркайте добре и оставете да се охлади за 1 час. След това оформете топчета и ги запечете за 25 минути в загрята на...
Сладък австрийски омлетСладък австрийски омлет
28 Юни
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се смесват със захарта, млякото, брашното и солта. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа. В голям тиган се разтопява малко от маслото и се пържат палачинки...
Гулаш по АвстрийскиГулаш по Австрийски
28 Април
Австрийският гулаш не се сгъстява с брашно, а е като селска супа с по-едри зеленчуци и месо. Изключително вкусна гозба! Добър апетит!...
Рецепти за профилактика на пародонтозаРецепти за профилактика на пародонтоза
17 Януари
1
Тези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
Пролетна рецепта с лападПролетна рецепта с лапад
30 Март
4
Почистете сухите чушки от семките и ги сварете докато омекнат. Почистете лапада от жилите и бланширайте за около 3 минути в подсолена вода. Отцедете водата и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно лука и го запържете...
Бабина рецепта с коприваБабина рецепта с коприва
22 Март
Като начало листата от коприва се измиват и накълцават. Накъцва се и пресният лук. Сипват се заедно в тенджерка с малко вода и се задушават. По желание може да се сложи и лъжица олио или малко мас. Междувременно настъргваме...
Austrian Germknodel - австрийски кнедлиAustrian Germknodel - австрийски кнедли
07 Май
Austrian Germknodel - австрийските кнедли са готови. Източник: Home Cooking...
Свински ребра по австрийскиСвински ребра по австрийски
12 Ноем.
Тези вкусни ребра по австрийска рецепта вървят добре с домашно приготвен хляб и свежа зеленчукова салата. Да ви е сладко!...
Австрийски гулаш в мултикукърАвстрийски гулаш в мултикукър
04 Февр.
Днес ви представям изключително вкусна, здравословна и икономична рецепа за Австрийски гулаш, приготвен само за 30 минути, от който ще останете възхитени. Нека пристъпим към приготвянето....
Австрийски бисквитки с мармаладАвстрийски бисквитки с мармалад
26 Април
В купа разбийте маслото и захарта. Добавете ванилията и белтъка, разбийте до получаване на пухкава смес. Смесете с брашното и оставете сместа да се охлади в хладилник 1-2 часа. Загрейте фурната на 150 градуса и намазнете...
Австрийски щрудел с ябълкиАвстрийски щрудел с ябълки
12 Април
От пресятото брашно, мазнината, оцета, солта, едното яйце и 7-8 с.л. хладка вода замесваме тесто. След като го измесим добре, разделяме го на две равни части, които разточваме на 2 дебели кори с големината на средна тавичка...
Бъркани яйца по австрийскиБъркани яйца по австрийски
25 Окт.
Загряваме намаслен тиган. В него изсипваме разбити яйца, натрошено сирене и настърган кашкавал. Бъркаме енергично, докато яйцата се стегнат и отстраняваме от котлона. По желание може да поднесем готовите бъркани...
Австрийски компот със смокиниАвстрийски компот със смокини
22 Март
Смокините се режат на четвъртинки. Чаша и половина вода се излива в тенджерка, добавя се захарта и джинджифилът. Портокаловата кора се настъргва на ситно и се добавя в сместа. Добавя се канелата, карамфилът и черният...
Австрийски щрудел с ябълкиАвстрийски щрудел с ябълки
22 Ноем.
Смесете брашното и олио. Разтворете меда във водата до пълното му разтопяване. Сипете медената вода към брашното и постепенно замесете гладко тесто. Намазнете го и го оставете да се отпусне за половин час. Почистете...
Рецепта с чубрица при световъртежРецепта с чубрица при световъртеж
25 Януари
Вземете 2 изравнени супени лъжици чубрица и ги залейте с 500 милилитра вода. Оставете ги да престоят 60 минути, прецедете и пийте по една винена чаша преди ядене 3 пъти на ден. Това се прави, докато състоянието се...
Карфиол с кашкавал по австрийскиКарфиол с кашкавал по австрийски
07 Ноем.
Карфиола почистваме и нарязваме на розички. Варим във вряща посолена вода почти до омекване. Изваждаме и оставяме да се отцеди. В тавичка с незалепващо покритие редим настърган кашкавал, карфиол, пак кашкавал, поръсваме...
Рецепта с оцет за напукани петиРецепта с оцет за напукани пети
13 Януари
Напълнете ваничка за масаж на краката с хладка вода. Изсипете содата и налейте оцета. Потопете краката вътре. Пуснете на първа степен - масаж и останете така за 15- 20 минути. Извадете, подсушете и с помощта на пила за...