Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Австрийски щруделГотовия австрийски щрудел оставете да се охлади, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар....
30 Ноем.
6
Австрийски чийзкейкФурната се нагрява до 180 градуса. Белтъците се отделят от жълтъците. Изварата се смесва с жълтъците, захарта, гриса и се разбърква.
Стафидите се измиват, отцеждат се и се заливат с коняка. Бадемите са начукват, лимоновата...
24 Юни
Австрийски ПретцелИзточник: Австрийска кухня
Забележка: По принцип не ползвам черно брашно и затова съм ги работила само с бяло такова, италианско за торти и сладкиши, а то е крайно копринено и не е точно за работа на по-твърди теста и...
13 Май
4
Австрийски палачинкиНакиснете стафиди в купа за 30 минути с ром.
Разбийте яйчените жълтъци, захарта, солта и ванилията в купа с миксер, докато сместа стане бледо жълта и кремообразна.
Млякото постепенно се разбърква с брашното, след...
12 Март
Австрийски сладкиВ дълбока купа слагаме брашното и захарта, правим кладенче и в него чукваме яйцата. Разтопеното масло слагаме около яйцата.
Прибавяме ванилията. Омесваме гладко тесто и го оставяме за половин час. След това го вадим и...
12 Март
Австрийски щруделГотовия австрийски щрудел оставете да се охлади, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар....
30 Ноем.
6
Сладък австрийски омлетЯйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се смесват със захарта, млякото, брашното и солта.
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа. В голям тиган се разтопява малко от маслото и се пържат палачинки...
28 Юни
Австрийски маслени кнедлиМаслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива, като по една лъжица се добавя от брашното и от прясното мляко.
Яйцата се разбиват и се добавят в млечната смес. Разбърква се добре, докато тестото не започне...
04 Август
Австрийски оризов пудингВарете на слаб огън ориза с млякото, ванилията, лимоновата кора и захарта за 40 минути. След това снемете от котлона и покрийте ориза за около половин час.
Накиснете листата желатин във водата. Измийте, подсушете и нарежете...
01 Ноем.
Австрийски чаени бисквитиВ купа сместа разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Добавете брашното, солта и лешниците, разбъркайте добре и оставете да се охлади за 1 час.
След това оформете топчета и ги запечете за 25 минути в загрята на...
24 Април
2
Гулаш по АвстрийскиАвстрийският гулаш не се сгъстява с брашно, а е като селска супа с по-едри зеленчуци и месо.
Изключително вкусна гозба!
Добър апетит!...
28 Април
Austrian Germknodel - австрийски кнедлиAustrian Germknodel - австрийските кнедли са готови.
Източник: Home Cooking...
07 Май
Австрийски гулаш в мултикукърДнес ви представям изключително вкусна, здравословна и икономична рецепа за Австрийски гулаш, приготвен само за 30 минути, от който ще останете възхитени.
Нека пристъпим към приготвянето....
04 Февр.
Свински ребра по австрийскиСвински ребра по австрийски, които ще се харесат на всеки любител на мръвката.
1. Смесете всички съставки за маринатата в купа и намажете обилно с нея свинските ребра.
2....
12 Ноем.
Австрийски бисквитки с мармаладВ купа разбийте маслото и захарта. Добавете ванилията и белтъка, разбийте до получаване на пухкава смес. Смесете с брашното и оставете сместа да се охлади в хладилник 1-2 часа.
Загрейте фурната на 150 градуса и намазнете...
26 Април
Австрийски щрудел с ябълкиСмесете брашното и олио. Разтворете меда във водата до пълното му разтопяване.
Сипете медената вода към брашното и постепенно замесете гладко тесто. Намазнете го и го оставете да се отпусне за половин час.
Почистете...
22 Ноем.
Австрийски компот със смокиниСмокините се режат на четвъртинки. Чаша и половина вода се излива в тенджерка, добавя се захарта и джинджифилът.
Портокаловата кора се настъргва на ситно и се добавя в сместа. Добавя се канелата, карамфилът и черният...
22 Март
Австрийски щрудел с ябълкиОт пресятото брашно, мазнината, оцета, солта, едното яйце и 7-8 с.л. хладка вода замесваме тесто. След като го измесим добре, разделяме го на две равни части, които разточваме на 2 дебели кори с големината на средна тавичка...
12 Април
Бъркани яйца по австрийскиЗагряваме намаслен тиган.
В него изсипваме разбити яйца, натрошено сирене и настърган кашкавал.
Бъркаме енергично, докато яйцата се стегнат и отстраняваме от котлона.
По желание може да поднесем готовите бъркани...
25 Окт.
Карфиол с кашкавал по австрийскиКарфиола почистваме и нарязваме на розички. Варим във вряща посолена вода почти до омекване. Изваждаме и оставяме да се отцеди.
В тавичка с незалепващо покритие редим настърган кашкавал, карфиол, пак кашкавал, поръсваме...
07 Ноем.
Австрийски компот от тиква и ябълкиЯбълките се обелват, махат се семките и плодовете се нарязват на кубчета.
Тиквата се реже на едри кубчета. Ябълките и тиквата се заливат с оцета и се мариноват 3 часа, като от време на време се разбъркват.
След това...
25 Юли
Австрийски лек сладкиш с малинов сосОмекналото масло се разбива със захарта и яйцата до пяна. Добавят се изварата, грисът, бакпулверът и сокът от лимона и всичко се разбърква.
Тестото се излива в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава и се пече 25...
15 Юни
2
Австрийски джоб с ябълки, кайсии и канелаМаята се разбърква в топлата вода и захарта и оставяме да бухне. Сипва се в средата на брашното, добавя се маслото, солта, прясното мляко и белтъка на яйцето. Жълтъкът е за намазване отгоре.
Замесва се средно меко тесто...
14 Юли
Австрийски щрудел с тиква, дюли и ябълкиВземете ренде и на дребната страна настържете ябълките, вече почистената тиквата и дюлите. Поръсете ги с канела и ги объркайте добре.
Разтопете маслото, смелете ядките на ситно. Започнете да оформяте плодовия щрудел....
07 Дек.