Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Австрийски щруделАвстрийски щрудел
30 Ноем.
6
Готовия австрийски щрудел оставете да се охлади, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар....
Австрийски чийзкейкАвстрийски чийзкейк
24 Юни
Фурната се нагрява до 180 градуса. Белтъците се отделят от жълтъците. Изварата се смесва с жълтъците, захарта, гриса и се разбърква. Стафидите се измиват, отцеждат се и се заливат с коняка. Бадемите са начукват, лимоновата...
Австрийски ПретцелАвстрийски Претцел
13 Май
4
Източник: Австрийска кухня Забележка: По принцип не ползвам черно брашно и затова съм ги работила само с бяло такова, италианско за торти и сладкиши, а то е крайно копринено и не е точно за работа на по-твърди теста и...
Австрийски палачинкиАвстрийски палачинки
12 Март
Накиснете стафиди в купа за 30 минути с ром. Разбийте яйчените жълтъци, захарта, солта и ванилията в купа с миксер, докато сместа стане бледо жълта и кремообразна. Млякото постепенно се разбърква с брашното, след...
Австрийски сладкиАвстрийски сладки
12 Март
В дълбока купа слагаме брашното и захарта, правим кладенче и в него чукваме яйцата. Разтопеното масло слагаме около яйцата. Прибавяме ванилията. Омесваме гладко тесто и го оставяме за половин час. След това го вадим и...
Австрийски щруделАвстрийски щрудел
30 Ноем.
6
Готовия австрийски щрудел оставете да се охлади, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар....
Сладък австрийски омлетСладък австрийски омлет
28 Юни
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се смесват със захарта, млякото, брашното и солта. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа. В голям тиган се разтопява малко от маслото и се пържат палачинки...
Австрийски маслени кнедлиАвстрийски маслени кнедли
04 Август
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива, като по една лъжица се добавя от брашното и от прясното мляко. Яйцата се разбиват и се добавят в млечната смес. Разбърква се добре, докато тестото не започне...
Австрийски оризов пудингАвстрийски оризов пудинг
01 Ноем.
Варете на слаб огън ориза с млякото, ванилията, лимоновата кора и захарта за 40 минути. След това снемете от котлона и покрийте ориза за около половин час. Накиснете листата желатин във водата. Измийте, подсушете и нарежете...
Австрийски чаени бисквитиАвстрийски чаени бисквити
24 Април
2
В купа сместа разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. Добавете брашното, солта и лешниците, разбъркайте добре и оставете да се охлади за 1 час. След това оформете топчета и ги запечете за 25 минути в загрята на...
Гулаш по АвстрийскиГулаш по Австрийски
28 Април
Австрийският гулаш не се сгъстява с брашно, а е като селска супа с по-едри зеленчуци и месо. Изключително вкусна гозба! Добър апетит!...
Austrian Germknodel - австрийски кнедлиAustrian Germknodel - австрийски кнедли
07 Май
Austrian Germknodel - австрийските кнедли са готови. Източник: Home Cooking...
Австрийски гулаш в мултикукърАвстрийски гулаш в мултикукър
04 Февр.
Днес ви представям изключително вкусна, здравословна и икономична рецепа за Австрийски гулаш, приготвен само за 30 минути, от който ще останете възхитени. Нека пристъпим към приготвянето....
Свински ребра по австрийскиСвински ребра по австрийски
12 Ноем.
Свински ребра по австрийски, които ще се харесат на всеки любител на мръвката. 1. Смесете всички съставки за маринатата в купа и намажете обилно с нея свинските ребра. 2....
Австрийски бисквитки с мармаладАвстрийски бисквитки с мармалад
26 Април
В купа разбийте маслото и захарта. Добавете ванилията и белтъка, разбийте до получаване на пухкава смес. Смесете с брашното и оставете сместа да се охлади в хладилник 1-2 часа. Загрейте фурната на 150 градуса и намазнете...
Австрийски щрудел с ябълкиАвстрийски щрудел с ябълки
22 Ноем.
Смесете брашното и олио. Разтворете меда във водата до пълното му разтопяване. Сипете медената вода към брашното и постепенно замесете гладко тесто. Намазнете го и го оставете да се отпусне за половин час. Почистете...
Австрийски компот със смокиниАвстрийски компот със смокини
22 Март
Смокините се режат на четвъртинки. Чаша и половина вода се излива в тенджерка, добавя се захарта и джинджифилът. Портокаловата кора се настъргва на ситно и се добавя в сместа. Добавя се канелата, карамфилът и черният...
Австрийски щрудел с ябълкиАвстрийски щрудел с ябълки
12 Април
От пресятото брашно, мазнината, оцета, солта, едното яйце и 7-8 с.л. хладка вода замесваме тесто. След като го измесим добре, разделяме го на две равни части, които разточваме на 2 дебели кори с големината на средна тавичка...
Бъркани яйца по австрийскиБъркани яйца по австрийски
25 Окт.
Загряваме намаслен тиган. В него изсипваме разбити яйца, натрошено сирене и настърган кашкавал. Бъркаме енергично, докато яйцата се стегнат и отстраняваме от котлона. По желание може да поднесем готовите бъркани...
Карфиол с кашкавал по австрийскиКарфиол с кашкавал по австрийски
07 Ноем.
Карфиола почистваме и нарязваме на розички. Варим във вряща посолена вода почти до омекване. Изваждаме и оставяме да се отцеди. В тавичка с незалепващо покритие редим настърган кашкавал, карфиол, пак кашкавал, поръсваме...
Австрийски компот от тиква и ябълкиАвстрийски компот от тиква и ябълки
25 Юли
Ябълките се обелват, махат се семките и плодовете се нарязват на кубчета. Тиквата се реже на едри кубчета. Ябълките и тиквата се заливат с оцета и се мариноват 3 часа, като от време на време се разбъркват. След това...
Австрийски лек сладкиш с малинов сосАвстрийски лек сладкиш с малинов сос
15 Юни
2
Омекналото масло се разбива със захарта и яйцата до пяна. Добавят се изварата, грисът, бакпулверът и сокът от лимона и всичко се разбърква. Тестото се излива в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава и се пече 25...
Австрийски джоб с ябълки, кайсии и канелаАвстрийски джоб с ябълки, кайсии и канела
14 Юли
Маята се разбърква в топлата вода и захарта и оставяме да бухне. Сипва се в средата на брашното, добавя се маслото, солта, прясното мляко и белтъка на яйцето. Жълтъкът е за намазване отгоре. Замесва се средно меко тесто...
Австрийски щрудел с тиква, дюли и ябълкиАвстрийски щрудел с тиква, дюли и ябълки
07 Дек.
Вземете ренде и на дребната страна настържете ябълките, вече почистената тиквата и дюлите. Поръсете ги с канела и ги объркайте добре. Разтопете маслото, смелете ядките на ситно. Започнете да оформяте плодовия щрудел....
Шоколадови празнични тортиШоколадови празнични торти
14 Януари
1
Лесно и бързо се прави въздушна шоколадова торта....