Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Гергьовско агнеГергьовско агне
05 Май
Агнето се измива и посолява. Добре почистените дреболии се измиват и сваряват в подсолена вода, след което се нарязват на парченца. В част от кравето масло и малко вода се задушава ситно нарязаният лук, заедно с червения...
Пълнено агнеПълнено агне
20 Февр.
Почистеното агне се посолява добре отвън и отвътре (главата и вратът се махат, те са за супата) и се оставя настрани. Лукът се нарязва на по-едро, гъбите се нарязват на четвъртинки, а сварените дреболии на по-ситно....
Гергьовско агнеГергьовско агне
05 Май
Агнето се измива и посолява. Добре почистените дреболии се измиват и сваряват в подсолена вода, след което се нарязват на парченца. В част от кравето масло и малко вода се задушава ситно нарязаният лук, заедно с червения...
Курбан с агнеКурбан с агне
30 Септ.
Карантията на агнето се измива добре, нарязва се и се сварява в подсолена вода. В част от мазнината се задушава нарязаният лук и подправките. Добавя се оризът и малко бульон от варенето на дреболиите. С тази смес се пълни...
Цяло печено агнеЦяло печено агне
15 Февр.
Измиваме добре месото и го натъркваме навсякъде старателно с предварително разбърканите сол, черен и червен пипер. Поставяме агнето в голяма тава, на дъното на която сме сложили едро нарязания лук и необелените скилидки...
Агне на пещАгне на пещ
06 Февр.
2
Най-подходящо за печене е младо и тлъсто агне. Хубаво го измийте и почистете отвътре и отвън. Натъркайте го със сол вътре и отвън, а със смлян черен пипер - отвътре. Отвън натъркайте с червен пипер. Измийте белия и...
Торта Великденско агнеТорта Великденско агне
13 Август
3
В купа разбийте яйцата. Към тях прибавете захарта и продължете с разбиването. Налейте олиото и млякото. Накрая прибавете пресятото брашно и бакпулвер. Разбъркайте внимателно с шпатула. Подгответе си формата (3D на...
Пълнено цяло агнеПълнено цяло агне
21 Февр.
2
Агнето се почиства и се посолява отвътре. Агнешкият комплект за плънката за пълненото агне се измива много добре и се сварява в подсолена вода за около 40 мин, бульонът се запазва, а агнешките дреболии се нарязват на ситно...
Пълнено гергьовденско агнеПълнено гергьовденско агне
08 Май
Агнешките дреболии се почистват (червата се обръщат, шкембето се попарва и изстъргва с нож, дробовете и сърцето се измиват) и се сваряват до полуготовност. Вече почти готови се нарязват. Задушават се с ориза, половината...
Гергьовско пълнено агнеГергьовско пълнено агне
07 Май
Агнешката предна част се подготвя за мариноване, като се правят дълбоки прорези с остър нож в месото. В купичка се смесват сол, черен и червен пипер, сух джоджен и олио. Разбърква се хубаво и със сместта се намазва агнето...
Агне на шишАгне на шиш
20 Февр.
Измиваме агнето много добре, след което го изцеждаме. Посоляваме го отвътре и отвън със сол и черен пипер и го напълваме с нарязания на ситно лук, магданоз и джоджен. Зашиваме го добре с конец. и го набождаме на дървен...
Пълнено гергьовско агнеПълнено гергьовско агне
19 Април
Добре почистете агнето и го посолете равномерно. Дреболийките попарете във вряща подсолена вода и ги накълцайте на ситно. Почистете и измийте булгура, след което го сложете да се задушава в сгорещеното масло, доливайки...
Печено гергьовденско агнеПечено гергьовденско агне
19 Април
2
Добре почистете агнето, като по желание може да го транжирате или да го оставите цяло. Хубаво го посолете. Смесете разтопеното масло с пресованите скилидки чесън, червения пипер, черния пипер, чубрицата и намажете обилно...
Кекс Великденско агнеКекс Великденско агне
28 Март
2
За да приготвите този нетрадиционен сладкиш за Великден, ще ви е необходима форма за печене, наподобяваща агънце, предварително намазнена и набрашнена. Разбийте 1 цяло яйце и 5 жълтъка с ванилената захар, докато получете...
Гергьовско пълнено печено агнеГергьовско пълнено печено агне
08 Май
Комплектът се сварява в леко подсолена вода. Имайте предвид, че черният дроб се вари за около 10 минути и се изважда, за да не стане прекалено твърд, а другото се вари до готовност! Дреболийките се изваждат, бульонът...
Агне на механично чевермеАгне на механично чеверме
05 Май
Хубаво чеверме се прави от агънце на около годинка. Най-добре е то да е средно охранено – мършавото не е сочно, а тлъстото се топи, докато се върти на огъня. Закланото и почистено от вътрешностите агне се забучва по средата...
Печено Агне в ТрапПечено Агне в Трап
27 Юли
Агнето се натрива добре със сол, отвън и отвътре. Оставя се да престои поне 12 часа. Сваряваме си дреболиите в подсолена вода (без булото) за около 30 минути. Изваждаме ги оставяме да се отцедят и нарязваме на ситно. Запържваме...
Гергьовско агне по чапкъновскиГергьовско агне по чапкъновски
06 Май
Агнето се почиства добре, главичката и дреболиите се сваряват, като чревцата се измиват много добре и се сплитат на плитки. Варят се до омекване с 1 глава лук. Дреболиите се нарязват на ситно. Главичката се обезкостява и...
Пълнено агне с девесилПълнено агне с девесил
21 Април
Агнето се почиства, измива се и се посолява отвън и отвътре. Оставя се така 2 часа. В това време се сварява за 30 минути белият и черният дроб, сърцето и измитите неколкократно черва, както и почистеното и остъргано шкембе...
Бавно печено пълнено агнеБавно печено пълнено агне
23 Април
Взима се по-голямата част от агнето - агнешки врат, плешка, гърди и ребрена част - без слабините. Разполовява се, така че да е възможно да се напълни с дроб сармата и да се зашие. Агнешкият комплект се сварява. Дреболиите...
Печено агне за ГергьовденПечено агне за Гергьовден
03 Май
Измийте добре агнето и го поръсете отвътре със смлян черен пипер, а отвън го натрийте с червен пипер и го оставете да престои 2-3часа. Междувременно пригответе пълнежа. В леко осолена вода сварете черния дроб, сърцето,...
Печено агне с оризПечено агне с ориз
06 Ноем.
Шпиковаме добре измито и подсушено агнешко, правейки прорези по цялата му повърхност. Поставяме по половин скилидка чесън в прорезите. Смесете олиото със солта, мащерката, черния и червения пипер и ги втрийте в месото....
Гергьовско агне в трапГергьовско агне в трап
09 Май
Дреболиите се почистват, измиват и варят около 30 минути. Режат се на дребно и се задушават с мазнината. Прибавят се нарязаните гъби, лук, джодженът, магданоз, ориз, червен пипер, девесил, магданоз, стафиди и бульон. Подправя...
Агне печено в трапАгне печено в трап
04 Май
Почиства се агнешкият комплект и се измива добре, слага се да се вари. Когато е полуготов се посолява и доварява. Изважда се да се охлади и се нарязва на ситно. В голям съд се запържва лукът, измит и нарязан, добавят се...
Гергьовско агне по кулскиГергьовско агне по кулски
07 Февр.
Агнето се измива добре. Дреболиите също се измиват, сваряват се в подсолена вода, след което се нарязват на дребно. Лукът се нарязва, претрива се леко с малко сол и червен пипер. Към него се прибавят нарязаните дреболии...