Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гергьовско агнеАгнето се измива и посолява. Добре почистените дреболии се измиват и сваряват в подсолена вода, след което се нарязват на парченца. В част от кравето масло и малко вода се задушава ситно нарязаният лук, заедно с червения...
05 Май
Пълнено агнеПочистеното агне се посолява добре отвън и отвътре (главата и вратът се махат, те са за супата) и се оставя настрани.
Лукът се нарязва на по-едро, гъбите се нарязват на четвъртинки, а сварените дреболии на по-ситно....
20 Февр.
Гергьовско агнеАгнето се измива и посолява. Добре почистените дреболии се измиват и сваряват в подсолена вода, след което се нарязват на парченца. В част от кравето масло и малко вода се задушава ситно нарязаният лук, заедно с червения...
05 Май
Курбан с агнеКарантията на агнето се измива добре, нарязва се и се сварява в подсолена вода. В част от мазнината се задушава нарязаният лук и подправките.
Добавя се оризът и малко бульон от варенето на дреболиите. С тази смес се пълни...
30 Септ.
Цяло печено агнеИзмиваме добре месото и го натъркваме навсякъде старателно с предварително разбърканите сол, черен и червен пипер.
Поставяме агнето в голяма тава, на дъното на която сме сложили едро нарязания лук и необелените скилидки...
15 Февр.
Агне на пещНай-подходящо за печене е младо и тлъсто агне. Хубаво го измийте и почистете отвътре и отвън.
Натъркайте го със сол вътре и отвън, а със смлян черен пипер - отвътре. Отвън натъркайте с червен пипер.
Измийте белия и...
06 Февр.
2
Торта Великденско агнеВ купа разбийте яйцата. Към тях прибавете захарта и продължете с разбиването.
Налейте олиото и млякото. Накрая прибавете пресятото брашно и бакпулвер. Разбъркайте внимателно с шпатула.
Подгответе си формата (3D на...
13 Август
3
Пълнено цяло агнеАгнето се почиства и се посолява отвътре.
Агнешкият комплект за плънката за пълненото агне се измива много добре и се сварява в подсолена вода за около 40 мин, бульонът се запазва, а агнешките дреболии се нарязват на ситно...
21 Февр.
2
Пълнено гергьовденско агнеАгнешките дреболии се почистват (червата се обръщат, шкембето се попарва и изстъргва с нож, дробовете и сърцето се измиват) и се сваряват до полуготовност.
Вече почти готови се нарязват.
Задушават се с ориза, половината...
08 Май
Гергьовско пълнено агнеАгнешката предна част се подготвя за мариноване, като се правят дълбоки прорези с остър нож в месото. В купичка се смесват сол, черен и червен пипер, сух джоджен и олио. Разбърква се хубаво и със сместта се намазва агнето...
07 Май
Агне на шишИзмиваме агнето много добре, след което го изцеждаме.
Посоляваме го отвътре и отвън със сол и черен пипер и го напълваме с нарязания на ситно лук, магданоз и джоджен.
Зашиваме го добре с конец. и го набождаме на дървен...
20 Февр.
Пълнено гергьовско агнеДобре почистете агнето и го посолете равномерно. Дреболийките попарете във вряща подсолена вода и ги накълцайте на ситно.
Почистете и измийте булгура, след което го сложете да се задушава в сгорещеното масло, доливайки...
19 Април
Печено гергьовденско агнеДобре почистете агнето, като по желание може да го транжирате или да го оставите цяло. Хубаво го посолете.
Смесете разтопеното масло с пресованите скилидки чесън, червения пипер, черния пипер, чубрицата и намажете обилно...
19 Април
2
Кекс Великденско агнеЗа да приготвите този нетрадиционен сладкиш за Великден, ще ви е необходима форма за печене, наподобяваща агънце, предварително намазнена и набрашнена.
Разбийте 1 цяло яйце и 5 жълтъка с ванилената захар, докато получете...
28 Март
2
Гергьовско пълнено печено агнеКомплектът се сварява в леко подсолена вода. Имайте предвид, че черният дроб се вари за около 10 минути и се изважда, за да не стане прекалено твърд, а другото се вари до готовност!
Дреболийките се изваждат, бульонът...
08 Май
Агне на механично чевермеХубаво чеверме се прави от агънце на около годинка. Най-добре е то да е средно охранено – мършавото не е сочно, а тлъстото се топи, докато се върти на огъня.
Закланото и почистено от вътрешностите агне се забучва по средата...
05 Май
Печено Агне в ТрапАгнето се натрива добре със сол, отвън и отвътре. Оставя се да престои поне 12 часа.
Сваряваме си дреболиите в подсолена вода (без булото) за около 30 минути. Изваждаме ги оставяме да се отцедят и нарязваме на ситно. Запържваме...
27 Юли
Гергьовско агне по чапкъновскиАгнето се почиства добре, главичката и дреболиите се сваряват, като чревцата се измиват много добре и се сплитат на плитки. Варят се до омекване с 1 глава лук. Дреболиите се нарязват на ситно. Главичката се обезкостява и...
06 Май
Пълнено агне с девесилАгнето се почиства, измива се и се посолява отвън и отвътре. Оставя се така 2 часа. В това време се сварява за 30 минути белият и черният дроб, сърцето и измитите неколкократно черва, както и почистеното и остъргано шкембе...
21 Април
Бавно печено пълнено агнеВзима се по-голямата част от агнето - агнешки врат, плешка, гърди и ребрена част - без слабините. Разполовява се, така че да е възможно да се напълни с дроб сармата и да се зашие.
Агнешкият комплект се сварява. Дреболиите...
23 Април
Печено агне за ГергьовденИзмийте добре агнето и го поръсете отвътре със смлян черен пипер, а отвън го натрийте с червен пипер и го оставете да престои 2-3часа.
Междувременно пригответе пълнежа. В леко осолена вода сварете черния дроб, сърцето,...
03 Май
Печено агне с оризШпиковаме добре измито и подсушено агнешко, правейки прорези по цялата му повърхност. Поставяме по половин скилидка чесън в прорезите.
Смесете олиото със солта, мащерката, черния и червения пипер и ги втрийте в месото....
06 Ноем.
Гергьовско агне в трапДреболиите се почистват, измиват и варят около 30 минути. Режат се на дребно и се задушават с мазнината. Прибавят се нарязаните гъби, лук, джодженът, магданоз, ориз, червен пипер, девесил, магданоз, стафиди и бульон. Подправя...
09 Май
Агне печено в трапПочиства се агнешкият комплект и се измива добре, слага се да се вари. Когато е полуготов се посолява и доварява.
Изважда се да се охлади и се нарязва на ситно. В голям съд се запържва лукът, измит и нарязан, добавят се...
04 Май
Гергьовско агне по кулскиАгнето се измива добре. Дреболиите също се измиват, сваряват се в подсолена вода, след което се нарязват на дребно.
Лукът се нарязва, претрива се леко с малко сол и червен пипер. Към него се прибавят нарязаните дреболии...
07 Февр.