Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Агнешки курбан за здравеАгнешки курбан за здраве
09 Май
1
Сервираме курбана горещ, като първо се загребва с черпак от дъното с месото, после се сипва малко чорба и накрая малко от мазното отгоре. Така се сипва по нашенски. Добър апетит, бъдете здрави!...
Курбан от агнешки вратКурбан от агнешки врат
22 Май
Курбанът от агнешки врат е готов....
Агнешки курбанАгнешки курбан
27 Януари
Месото се нарязва на дребни парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато започне да омеква, се добавя измитият ориз. Чорбата се посолява на вкус и се досварява. Поднася се с нарязаните на дребно яйца, магданоз...
Агнешки курбанАгнешки курбан
27 Януари
Месото се нарязва на дребни парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато започне да омеква, се добавя измитият ориз. Чорбата се посолява на вкус и се досварява. Поднася се с нарязаните на дребно яйца, магданоз...
Домашен агнешки курбанДомашен агнешки курбан
01 Февр.
Изключете котлона, застройте чорбата с яйцето, като го сипете директно във врялата агнешка чорба, яйцето трябва да се пресече. Поръсете агнешката чорба със свеж магданоз и поднесете....
Лесен агнешки курбанЛесен агнешки курбан
25 Ноем.
Сипете малко олио, защото агнешкото не е мазно и курбанът ви ще остане постен. Оставете да къкри и когато месото е почти сварено овкусете със сол. Варете до готовност и сервирайте супата гореща....
Бистър агнешки курбанБистър агнешки курбан
18 Юли
Това е рецепта за агнешки курбан за здраве. Консумира се бистър агнешки курбан със салата и чаша студена ракия....
Агнешки курбан със зеленииАгнешки курбан със зелении
02 Февр.
Готовият курбан се поднася поръсен с магданоз и джоджен....
Курбан с агнеКурбан с агне
30 Септ.
Карантията на агнето се измива добре, нарязва се и се сварява в подсолена вода. В част от мазнината се задушава нарязаният лук и подправките. Добавя се оризът и малко бульон от варенето на дреболиите. С тази смес се пълни...
Курбан с пилешко месоКурбан с пилешко месо
16 Април
1
Нарежете лука на дребно и го задушете до омекване в половината масло. Добавете нарязаното на ситно пилешко месо, запържете за крако и добавете нарязания на кубчета морков. Залейте продуктите с 6 ч.ч. гореща вода, посолете...
Шилешки курбан с карантияШилешки курбан с карантия
06 Май
Курбанът се сервира горещ. Добър апетит!...
Курбан по ГрудовскиКурбан по Грудовски
29 Август
Най-добре овнешкото да е от угоено животно. Нарежете го на порционни парчета и залейте със студена вода Сложете го да се вари и отпенвайте. Измитите овчи карантии също сварете до омекване, нарежете ги и ги добавете...
Курбан чорба от агнешки главичкиКурбан чорба от агнешки главички
23 Април
Сложете агнешките главички и дреболиите да се варят в тенджера под налягане за около 45 минути (зависи от възрастта на агнетата). Прецедете бульона им през фина цедка в друга голяма тенджера....
Курбан от овче месоКурбан от овче месо
13 Януари
Варете курбана до увиране на зеленчуците, като внимавате да не се разварят. Курбанът от овче месо е готов....
Курбан от шилешко месоКурбан от шилешко месо
14 Юли
Варете курбан чорбата до готовност - около 2 часа. Поднесете с люто, ако обичате. Курбанът от шилешко месо е готов....
Курбан от Ярешко месоКурбан от Ярешко месо
21 Февр.
Ако ни се вижда постен курбанът, добавяме малко олио. Към края на сваряването на месото добавяме и солта. Вари се около час или час и половина в зависимост от месото....
Шилешки курбан с карантия и лукШилешки курбан с карантия и лук
24 Септ.
Курбанът се сервира с люта чушка, чесън и оцет, с които се подправя богато....
Курбан за здраве от СливенскоКурбан за здраве от Сливенско
17 Август
Измиваме месото и го заливаме с три литра студена вода. Поставяме го да ври на не много силен огън. От момента, в който започне да се образува пяна, започваме непрекъснато да отделяме пяната с решетъчна лъжица. Огънят...
Бистър курбан от чисто агнешко месоБистър курбан от чисто агнешко месо
14 Април
Бистрият курбан от чисто агнешко месо е готов....
Шилешки курбанШилешки курбан
30 Април
Курбан чорбата се готви около 2 часа. Върви с пресен домашен хляб. Шилешкият курбан е готов....
Бял курбанБял курбан
20 Август
Курбанът е обредно ястие и е различно от т.нар. „Курбан чорба“. Традицията за приготвяне на курбан е той да бъде бистър или бял и да НЕ присъства нищо, което е червено и напомня за кръв....
Овнешки курбанОвнешки курбан
04 Дек.
Когато месото омекне, добавяме нарязаната на парчета чушка варим още 15 - 20 мин овнешката курбан чорба. След като е готово, подправяме с джоджена овнешкия курбан....
Рибен курбанРибен курбан
07 Май
2
Почистения и измит шаран осоляваме със сол, натриваме със смлян микс пипер и поливаме с сока от един изцедан лимон. Прибираме в хладилник и приготвяме плънката. Нарязваме лука, бекона, домата и гъбите на дребни зарчета...
Ярешки КурбанЯрешки Курбан
27 Февр.
Сложете капака и оставете курбана да къкри на слаб огън. Варете курбана около 2 часа, овкусете със сол, опитайте и ако месото е сварено, изключете....
Курбан шаранКурбан шаран
08 Май
Рибата за курбан трябва да е цяла с главата. Костите не се изхвърлят, а се запазват. Заравят се или се изгарят....