Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

АкриламидАкриламид
23 Ноем.
1
Вижте още къде се крие акриламидът....
Кои храни съдържат канцерогена акриламид?Кои храни съдържат канцерогена акриламид?
14 Ноем.
4
Друга плашеща констатация относно акриламид в хранителните продукти, е че много продукти съдържат акриламид в стотици дори хиляди пъти повече от допустимата доза в питейната вода, в която също се открива....
Учени: Препечените филийки са канцерогенниУчени: Препечените филийки са канцерогенни
16 Август
Това само по себе си е безопасно, но формиращата полимера реакция била непълна, така че оставал нереагирал акриламид. Работниците били тествани, за да се види дали също имат опасни нива на акриламид в кръвта....
Препечените филийки и картофи са канцерогенни и причиняват ракПрепечените филийки и картофи са канцерогенни и причиняват рак
28 Февр.
1
Прегорелите почти до черно филии хляб са съдържали 167 микрограма акриламид....
Прегорели картофи и тостове причиняват ракПрегорели картофи и тостове причиняват рак
28 Януари
Проучванията при мишки показват, че високите нива на акриламид могат да предизвикат неврологични увреждания и рак....
Бъдете внимателни! У нас се продават опасни белгийски бисквитиБъдете внимателни! У нас се продават опасни белгийски бисквити
11 Юли
Акриламидът е определен като опасно канцерогенно вещество, което може да увреди нервната система да причини раздразнения по кожата и дори да доведе до рак на кожата....
Домашно приготвената храна също може да е отровнаДомашно приготвената храна също може да е отровна
19 Януари
1
Опитите показват, че високи нива акриламид водят до проблеми с пикочния мехур, слабост в ръцете и краката, изтръпване и проблеми с нервите....
Изтеглят от пазара опасните белгийски бисквити! Вижте кои са теИзтеглят от пазара опасните белгийски бисквити! Вижте кои са те
11 Юли
Акриламид се образува още при пържените картофки и препечените филийки....
Как да пържим картофките, за да не ни вредят?Как да пържим картофките, за да не ни вредят?
07 Юни
В противен случай той също ще е носител на акриламид и ще е не по-малко вреден от пържените картофки. Според учените акриламидът изобщо не бива да се подценява, тъй като наистина може да се окаже доста опасен....
Разтворимото кафе - ползи и вреди от консумацията муРазтворимото кафе - ползи и вреди от консумацията му
04 Април
Акриламид и антиоксиданти в разтворимото кафе - Акриламидът е органично съединение, вид химическо вещество, което се получава от нагряването на различни храни....
Защо е вредно готвенето с многократно използвано олио?Защо е вредно готвенето с многократно използвано олио?
12 Окт.
При загряването на мазнината се отделят вредни частици, е при дълбоко пържене се произвеждат карцерогенни химикали и съединения, едно от които е акриламид....
Кога олиото е канцерогенноКога олиото е канцерогенно
07 Май
2
Акриламидът се счита за един от причинителите на ракови заболявания и увреждането на централната нервна система....
Неприятните странични ефекти от консумацията на сушени сливиНеприятните странични ефекти от консумацията на сушени сливи
09 Август
Сушените сливи съдържат висока концентрация на акриламид, който се счита за канцероген и невротоксин. Акриламидът не се среща естествено в храната....
Учени: За нищо на света не съхранявайте картофите в хладилник!Учени: За нищо на света не съхранявайте картофите в хладилник!
20 Март
Акриламидът може да бъде открит в картофения чипс и пържените картофи, бисквити и др. Има данни, че той се употребява и при направата на хартия и пластмаса....
Учени: 50 химикала в ежедневието причиняват ракУчени: 50 химикала в ежедневието причиняват рак
26 Юни
Акриламидът пък може да бъде открит в пържените картофи, обясняват специалистите....
Наистина ли чипсът е вреден?Наистина ли чипсът е вреден?
02 Март
Освен мазнини чипсът съдържа и канцерогенно вещество, наречено акриламид. Това вещество се формира, докато се пържат картофите при висока температура. Акриламидът причинява рак. Той може да увреди нашето ДНК....
Кои са най-големите вреди от разтворимото кафе?Кои са най-големите вреди от разтворимото кафе?
14 Юли
Тази съставка се нарича акриламид и се води като потенциално опасен и вреден за здравето химикал....
Защо пържените храни са вредни?Защо пържените храни са вредни?
11 Дек.
Пържените храни могат да съдържат вредни акриламиди Акриламидът е токсично вещество, което може да се образува в храни при готвене на висока температура, като пържене и печене....
Учени: Шепа ядки дневно пази от ранна смъртУчени: Шепа ядки дневно пази от ранна смърт
13 Юни
Акриламидът действа като невротоксин, има канцерогенно действие и може да доведе до изменения в хромозомите....
Приготвяме ли неволно отровна храна у дома?Приготвяме ли неволно отровна храна у дома?
08 Февр.
Когато се готвят картофи при температура по-висока от 250 градуса по Фаренхайт или 121 градуса по Целзий, картофите отделят отровна субстанция, позната като акриламид....
Внимание, майки! Опасни химикали в 80 процента от бебешките храниВнимание, майки! Опасни химикали в 80 процента от бебешките храни
11 Ноем.
В тях са открити опасни химикали като арсен, олово, кадмий и акриламид....
Здравословно ли е пърженето на пара?Здравословно ли е пърженето на пара?
21 Март
Според Международната агенция за изследване на рака, акриламидът е класифициран като вероятно канцерогенен, което означава, че той може да повиши риска от рак....
Вредни храни с високо съдържание на захар и натрийВредни храни с високо съдържание на захар и натрий
08 Април
Когато такива храни се приготвят на високи температури, както се прави и картофеният чипс, се отделя акриламид....
Как да ядем правилно чесънКак да ядем правилно чесън
09 Ноем.
- Когато бива запържван, аминокиселините, мазнините и нишестето в чесъна образуват акриламид....