Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои храни съдържат канцерогена акриламид?Друга плашеща констатация относно акриламид в хранителните продукти, е че много продукти съдържат акриламид в стотици дори хиляди пъти повече от допустимата доза в питейната вода, в която също се открива....
14 Ноем.
4
Една от всяка трета вафла или бисквита е бъкана с опасния акриламид!Какво представлява акриламидът?...
15 Март
Учени: Препечените филийки са канцерогенниТова само по себе си е безопасно, но формиращата полимера реакция била непълна, така че оставал нереагирал акриламид.
Работниците били тествани, за да се види дали също имат опасни нива на акриламид в кръвта....
16 Август
Препечените филийки и картофи са канцерогенни и причиняват ракПрегорелите почти до черно филии хляб са съдържали 167 микрограма акриламид....
28 Февр.
1
Прегорели картофи и тостове причиняват ракПроучванията при мишки показват, че високите нива на акриламид могат да предизвикат неврологични увреждания и рак....
28 Януари
Бъдете внимателни! У нас се продават опасни белгийски бисквитиАкриламидът е определен като опасно канцерогенно вещество, което може да увреди нервната система да причини раздразнения по кожата и дори да доведе до рак на кожата....
11 Юли
Домашно приготвената храна също може да е отровнаОпитите показват, че високи нива акриламид водят до проблеми с пикочния мехур, слабост в ръцете и краката, изтръпване и проблеми с нервите....
19 Януари
1
Изтеглят от пазара опасните белгийски бисквити! Вижте кои са теАкриламид се образува още при пържените картофки и препечените филийки....
11 Юли
Как да пържим картофките, за да не ни вредят?В противен случай той също ще е носител на акриламид и ще е не по-малко вреден от пържените картофки.
Според учените акриламидът изобщо не бива да се подценява, тъй като наистина може да се окаже доста опасен....
07 Юни
Разтворимото кафе - ползи и вреди от консумацията муАкриламид и антиоксиданти в разтворимото кафе
- Акриламидът е органично съединение, вид химическо вещество, което се получава от нагряването на различни храни....
04 Април
Защо е вредно готвенето с многократно използвано олио?При загряването на мазнината се отделят вредни частици, е при дълбоко пържене се произвеждат карцерогенни химикали и съединения, едно от които е акриламид....
12 Окт.
Кога олиото е канцерогенноАкриламидът се счита за един от причинителите на ракови заболявания и увреждането на централната нервна система....
07 Май
2
Неприятните странични ефекти от консумацията на сушени сливиСушените сливи съдържат висока концентрация на акриламид, който се счита за канцероген и невротоксин. Акриламидът не се среща естествено в храната....
09 Август
Учени: За нищо на света не съхранявайте картофите в хладилник!Акриламидът може да бъде открит в картофения чипс и пържените картофи, бисквити и др. Има данни, че той се употребява и при направата на хартия и пластмаса....
20 Март
Учени: 50 химикала в ежедневието причиняват ракАкриламидът пък може да бъде открит в пържените картофи, обясняват специалистите....
26 Юни
Наистина ли чипсът е вреден?Освен мазнини чипсът съдържа и канцерогенно вещество, наречено акриламид. Това вещество се формира, докато се пържат картофите при висока температура. Акриламидът причинява рак. Той може да увреди нашето ДНК....
02 Март
Кои са най-големите вреди от разтворимото кафе?Тази съставка се нарича акриламид и се води като потенциално опасен и вреден за здравето химикал....
14 Юли
Защо пържените храни са вредни?Пържените храни могат да съдържат вредни акриламиди
Акриламидът е токсично вещество, което може да се образува в храни при готвене на висока температура, като пържене и печене....
11 Дек.
Учени: Шепа ядки дневно пази от ранна смъртАкриламидът действа като невротоксин, има канцерогенно действие и може да доведе до изменения в хромозомите....
13 Юни
Приготвяме ли неволно отровна храна у дома?Когато се готвят картофи при температура по-висока от 250 градуса по Фаренхайт или 121 градуса по Целзий, картофите отделят отровна субстанция, позната като акриламид....
08 Февр.
Внимание, майки! Опасни химикали в 80 процента от бебешките храниВ тях са открити опасни химикали като арсен, олово, кадмий и акриламид....
11 Ноем.
Здравословно ли е пърженето на пара?Според Международната агенция за изследване на рака, акриламидът е класифициран като вероятно канцерогенен, което означава, че той може да повиши риска от рак....
21 Март
Вредни храни с високо съдържание на захар и натрийКогато такива храни се приготвят на високи температури, както се прави и картофеният чипс, се отделя акриламид....
08 Април
Как да ядем правилно чесън- Когато бива запържван, аминокиселините, мазнините и нишестето в чесъна образуват акриламид....
09 Ноем.