Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подправките в арабската кухняНадали има нещо по-характерно за арабската кухня от умелото съчетаване на различните подправки. Независимо дали са пресни или изсушени, именно те придават неповторимия вкус и аромат на всички арабски ястия....
19 Август
Сумак - вълшебникът в арабската кухняТази, непозната за нашите географски ширини култура, е основен елемент в арабската кухня. Плодове на храста се малки и закръглени, а цветът им е черно-кафяв....
11 Февр.
2
Любопитните традиции в арабската кухняАрабската кухня е една от най-ароматните в целия свят....
03 Окт.
Национални ястия в арабската кухняОще рецепти от арабската кухня: Дюнер кебап, Пилаф с булгур и гъби, Сусамови фалафели с таханов сос, Хумус с кайенски пипер, Катайеф....
31 Юли
Нахутът - повелителят на арабската кухняТой е основна съставка в голяма част от традиционните арабски ястия и любим продукт в рецептите на арабската кухня, защото е вкусен, хранителен, икономичен и лесен за приготвяне....
18 Ноем.
Неустоими десерти от арабската кухняАрабската кухня крие много знайни и не дотам познати сладки изкушения, които могат наистина да направят живота ни по-сладък и приятен....
11 Май
Арабска салатаСервира се самостоятелно или с арабска питка, предварително запечена на умерена фурна (трябва да е хрупкава) и начупена на по-малки парчета....
22 Април
Арабска мусакаЗапържете лука, лютите чушки и моркова. Прибавете каймата, ситно нарязани 2 домата, черен пипер и сол. Задушете до готовност на каймата и махнете от огъня.
Прибавете ситно нарязания магданоз. Патладжаните се белят и режат...
15 Септ.
1
Арабска АсидаАрабската Асида украсих с филирани и цели бадеми.
Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа...
18 Май
Арабска пицаКъм каймата се прибавят настърганите лук и домат, счуканият чесън, накълцания магданоз и подправките. Ако каймата е безсолна, се посолява.
Разресва се добре с вилица и се оставя да почине 10-15 мин. Арабският хляб се...
07 Януари
3
Арабска лютеницаПолучава се невероятно ароматна и вкусна Арабска лютеница, която може да поднесете върху препечени филийки....
23 Август
Арабска пицаКъм каймата се прибавят настърганите лук и домат, счуканият чесън, накълцания магданоз и подправките. Ако каймата е безсолна, се посолява.
Разресва се добре с вилица и се оставя да почине 10-15 мин. Арабският хляб се...
07 Януари
3
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Най-популярните специалитети от арабската кухняЗа арабската кухня е характерна топлинната обработка на месото без използване на мазнина. За целта тиганът се загрява до 300 градуса....
20 Ноем.
1
Най-популярните подправки в арабската кухняВ горната галерия ви представяме най-популярните подправки в арабската кухня.
pageСумак
Сумакът е подправка с червеникаво-лилав цвят, която се използва широко в турската и близкоизточната кухня....
26 Юли
Основни продукти, използвани в арабската кухняЕто кои са най-често използваните продукти в арабската кухня:
1. Булгур
Това е сред най-разпространените арабски зърнени храни....
20 Юли
Храната и ислямът в арабската кухняЕто какво е важно да знаете по отношение на исляма и храната в арабската кухня, ако искате да се представите добре пред свои гости, които са част от арабската общност:
1....
11 Юли
Какво не знаете за арабската кухня?Типични държави, в които се спазват принципите на арабската кухня, са тези от Близкия Изток и страните от района на Магреб....
21 Май
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Арабска Патладжанена СалатаАрабска Патладжанена Салата (Баба Гануш) е традиционно ястие от Близкия изток - разновидност на кьопоолуто, познато и като Хацилим бе’тхина в Израел (от тхина - сусамов тахан).
Патладжанът се изпича и се обелва....
30 Април
Арабска чеснова пастаНебелените скилидки чесън се слагат в тавичка и се запичат за около 10 минути. Пекат се до омекване.
След това се белят. Обелените скилидки чесън се счукват и се смесват с кимиона, сусама и лимоновата кора.
Прибавят...
04 Април