Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
АсафетидаИзбор и съхранение на асафетида
Асафетида не е много разпространена подправка у нас. Може да се срещне само в отделни специализирани магазини....
30 Юни
Кулинарна употреба на АсафетидаОсен това асафетида била използвана и като антидот на опиума.
В народната медицина асафетида се използва като болкоуспокояващо средство....
06 Януари
Асафетида овкусява идеално леща и оризАсафетида е индийска подправка, извличана от корените на едноименното растение. Растението може да бъде открито във високите части на планините на Афганистан....
16 Дек.
1
Асафетида - тайното злато на индийската кухняАроматичното вещество в асафетида придава на подправката силен и характерен аромат. Така специфичната миризма на асафетида се дължи на съдържащите се в нея серни съединения....
17 Окт.
Уникалните полезни свойства на билката асафетидаИнтересно свойство на билката асафетида е, че помага за осъществяването на нормална връзка между двете мозъчни полукълба....
05 Окт.
Асафетида съчетава аромата на лук и чесънОсвен това изследванията показват, че асафетида подпомага осъществяването на връзката между двете мозъчни полукълба....
01 Окт.
Асафетида е неизменна част от аюрведичната кухняСмята се още, че ароматната асафетида помага за нормализирането на отношенията с близки хора....
05 Юни
Какво да приготвим с пречистено масло Гхикуркума, ½ ч.л. смлян кориандър, 4-5 щипки асафетида, 3-4 щипки черна сол – кала намак.
Начин на приготвяне: Доматите се нарязват, а панирът се натрошава в купа....
19 Окт.
1
Домашна Чат масала се прави ето такаДобавя се асафетида и се разбърква за няколко минути.
След това тиганът се отстранява от котлона и сместа се смила в електрическа кафемашина до получаването на прах. Добавете останалите съставки и разбъркате....
20 Август
Кала намакСлед като подправката изстине, я смелете и я добавете в таратора заедно с кала намак и асафетида. Накрая посолете и разбъркайте....
01 Юли
Черната сол - най-ценната от всички видовеОсвен нея в състава на подправката влизат още стрити на прах манго и чили, сух джинджифил, черен пипер, асафетида, кориандър и кимион.
Подправката се използва за овкусяването на напитки и ястия....
14 Февр.
Подходящи подправки за ястия с бамяКулинарната традиция на Аюрведа препоръчва подправката асафетида за яхнията с бамя....
03 Септ.
Корени за приготвяне на най-вкусните супиТака например за арабската кухня са характерни корените от куркума, женско биле, галангал, асафетида и др., които масово се употребяват за овкусяването на супите и на по-течните ястия....
18 Януари
2
Как да приготвим домашна вегета и с какво да я заместимОбикновено се прави микс от стрита на прах кала намак, като към нея се прибавя изсушено и стрито манго, кимион, кориандър, сух джинджифил, черен пипер, асафетида и чили на прах....
08 Март
Аромати и характерни ястия от Северноиндийска кухняАсафетида
Това е смес от сушени зърна. Когато се счука, мирише по-силно, отколкото ако се вари – тогава наподобява кромид лук.
Сребърен лист
Сребърен прах, пресован на тънък лист....
01 Юни
1
Мистерията на изгубената римска билкаСега учените смятат, че подобно на асафетидта, силфиумът може да е принадлежал към група растения, подобни на резенето - Ferula....
10 Септ.
Ориз Басматипродукти за 2 порции: 180 г ориз Басмати (бял или пълнозърнест), 100 г пресен грах, 750 мл леко подсолена вода или зеленчуков бульон, 100 г моркови, 50 г кашу, по 1 щипка смлян джинджифил, червен и черен пипер, 1 щипка асафетида...
24 Февр.