Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

АсафетидаАсафетида
30 Юни
Избор и съхранение на асафетида Асафетида не е много разпространена подправка у нас. Може да се срещне само в отделни специализирани магазини....
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Осен това асафетида била използвана и като антидот на опиума. В народната медицина асафетида се използва като болкоуспокояващо средство....
Асафетида овкусява идеално леща и оризАсафетида овкусява идеално леща и ориз
16 Дек.
1
Асафетида е индийска подправка, извличана от корените на едноименното растение. Растението може да бъде открито във високите части на планините на Афганистан....
Асафетида - тайното злато на индийската кухняАсафетида - тайното злато на индийската кухня
17 Окт.
Ароматичното вещество в асафетида придава на подправката силен и характерен аромат. Така специфичната миризма на асафетида се дължи на съдържащите се в нея серни съединения....
Уникалните полезни свойства на билката асафетидаУникалните полезни свойства на билката асафетида
05 Окт.
Интересно свойство на билката асафетида е, че помага за осъществяването на нормална връзка между двете мозъчни полукълба....
Асафетида съчетава аромата на лук и чесънАсафетида съчетава аромата на лук и чесън
01 Окт.
Освен това изследванията показват, че асафетида подпомага осъществяването на връзката между двете мозъчни полукълба....
Асафетида е неизменна част от аюрведичната кухняАсафетида е неизменна част от аюрведичната кухня
05 Юни
Смята се още, че ароматната асафетида помага за нормализирането на отношенията с близки хора....
Какво да приготвим с пречистено масло ГхиКакво да приготвим с пречистено масло Гхи
19 Окт.
1
куркума, ½ ч.л. смлян кориандър, 4-5 щипки асафетида, 3-4 щипки черна сол – кала намак. Начин на приготвяне: Доматите се нарязват, а панирът се натрошава в купа....
Домашна Чат масала се прави ето такаДомашна Чат масала се прави ето така
20 Август
Добавя се асафетида и се разбърква за няколко минути. След това тиганът се отстранява от котлона и сместа се смила в електрическа кафемашина до получаването на прах. Добавете останалите съставки и разбъркате....
Кала намакКала намак
01 Юли
След като подправката изстине, я смелете и я добавете в таратора заедно с кала намак и асафетида. Накрая посолете и разбъркайте....
Черната сол - най-ценната от всички видовеЧерната сол - най-ценната от всички видове
14 Февр.
Освен нея в състава на подправката влизат още стрити на прах манго и чили, сух джинджифил, черен пипер, асафетида, кориандър и кимион. Подправката се използва за овкусяването на напитки и ястия....
Подходящи подправки за ястия с бамяПодходящи подправки за ястия с бамя
03 Септ.
Кулинарната традиция на Аюрведа препоръчва подправката асафетида за яхнията с бамя....
Корени за приготвяне на най-вкусните супиКорени за приготвяне на най-вкусните супи
18 Януари
2
Така например за арабската кухня са характерни корените от куркума, женско биле, галангал, асафетида и др., които масово се употребяват за овкусяването на супите и на по-течните ястия....
Как да приготвим домашна вегета и с какво да я заместимКак да приготвим домашна вегета и с какво да я заместим
08 Март
Обикновено се прави микс от стрита на прах кала намак, като към нея се прибавя изсушено и стрито манго, кимион, кориандър, сух джинджифил, черен пипер, асафетида и чили на прах....
Аромати и характерни ястия от Северноиндийска кухняАромати и характерни ястия от Северноиндийска кухня
01 Юни
1
Асафетида Това е смес от сушени зърна. Когато се счука, мирише по-силно, отколкото ако се вари – тогава наподобява кромид лук. Сребърен лист Сребърен прах, пресован на тънък лист....
Какво са мускитеКакво са муските
11 Юни
Асафотида - известна е още като Храна на боговете или Дяволски тор....
Мистерията на изгубената римска билкаМистерията на изгубената римска билка
10 Септ.
Сега учените смятат, че подобно на асафетидта, силфиумът може да е принадлежал към група растения, подобни на резенето - Ferula....
Ориз БасматиОриз Басмати
24 Февр.
продукти за 2 порции: 180 г ориз Басмати (бял или пълнозърнест), 100 г пресен грах, 750 мл леко подсолена вода или зеленчуков бульон, 100 г моркови, 50 г кашу, по 1 щипка смлян джинджифил, червен и черен пипер, 1 щипка асафетида...