Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЖълтугаОсвен у нас жълтугата вирее и в цяла Европа (без крайните северни и южни части).
Видове жълтуга
Освен багрилната жълтуга в България се среща и немската жълтуга /Genista germanica/....
08 Април
Боядисване на Великденски яйца с природни багрилаПодходящо природно багрило е и ригана за постигане на ярко червено....
29 Април
Жълта кашаСложете в тенджера 1 литър подсолена вода да заври. Като заври, започнете да сипвате във водата царевичното брашно, като сипвате по-малко при непрекъснато бъркане до получаване на хомогенна смес.
В тава сложете саздърмата...
11 Юли
Жълта салатаМорковите се измиват, обелват и настъргват. Към тях се прибавя царевицата.
Приготвя се сладко-кисел дресинг от меда, лимоновия сок и солта.
По желание може да се добави и 1 с.л. горчица.
Сосът се прибавя към салатата...
05 Март
2
Как да боядисате великденските яйца с естествени багрила?Вече знаете ли как ще украсите яйцата за Великден? Тук може да намерите интересни съвети за боядисване на великденски яйца с естествени бои, домашни продукти и подправки.
Ще получите страхотни нюанси и боядисани яйца...
15 Април
Жълта домашна питкаСипваме маята в киселото мляко и оставяме да шупне. През това време разбиваме хубаво яйцата (отделяме единия жълтък за намазване отгоре), прясното мляко, солта и захарта.
След като маята вече е шупнала, добавяме и киселото...
24 Май
2
Жълта рогачкаЖълтата рогачка е разпространена и у нас. Тя е позната още под названията овчи крак, жълта сърненка и жълта сърнена рогачка. В англоговорящите страни е наричана sweet tooth, hedgehog mushroom и wood hedgehog....
31 Януари
Жълта трескаДиагностика на жълта треска
За диагнозата на жълта треска са важни епидемиологичната история и симптомите на проявата на болестта....
02 Април
Жълта трескаСимптоми при жълта треска
Инкубационният период на жълтата треска е от 6 до 9 дни....
03 Юни
Потенциални вреди от червеното багрило карминТо се отнася до багрило в червен цвят, познато още като кохинил или с по-популярното си название - кармин. На него се дължи яркият червен цвят на червените храни....
16 Септ.
Кекс с жълта лимонадаПригответе кексовата смес, като първо разбиете захарта с яйцата до побеляване. Добавете лимонадата и олиото, смесете брашното с бакпулвера и постепенно добавете към сместа. Ароматизирайте с ванилията.
Сипете сместа на...
19 Април
1
Ориз с жълта лещаЛещата се кисне 2 часа в студена вода, изцежда се и се вари в подсолена и вряща вода около 25 мин.
Изцежда се. Лукът се запържва заедно с кимиона около 10 мин.
Прибавя се лещата, оризът, карамфилът и канелата. Добавя...
09 Април
Пюре от жълта лещаОпитайте това вкусно пюре от жълта леща - лесно, бързо и много вкусно!...
14 Януари
Жълта леща с зеленчуково къриЛещата се вари заедно с лука, доматите, листата от къри, водата и солта около 20 мин.
Добавят се зеленчуците заедно с тамариндовата паста, кокосовият орех, смесен с 6 с.л. вода и захарта. Всичко се вари около 15 мин....
14 Февр.
1
Жълта пилешка супа от бутчеПилешките бутчета почистваме добре и поставяме в тенджера да врят.
Изчакваме водата да заври и тогава добавяме чаена лъжичка сол и зехтинът.
Обелваме си картофите и нарязваме на ситни кубчета, както и морковите. Лука...
14 Дек.
Защо жълтата леща е толкова полезна?По хранителни свойства жълтата леща не се различават особено, но в начина на приготвяне има разлика, защото всеки вид иска различно време за обработване....
07 Юни
Жълта супа със спанак и морковиЖълтата супа със спанак и моркови е изключително лесна, икономична и диетична.
Започнете от спанака. Почистете го и го измийте. Нарежете го. Морковите обелете и настържете....
21 Март
Жълта пилешка супа с фиде и картофкиПилешките бутчета се измиват и прехвърлят в тенджера с вода, която леко да покрива месото. Щом водата заври, се добавя чаена лъжичка сол и зехтинът, като водата се отпенва периодично, докато месото се свари.
Пилешкото...
10 Дек.
1
Подходящи подправки за жълта лещаТук са някои от подходящите подправки, които могат да засилят вкуса и аромата на жълтата леща:
Източни подправки за жълта леща
- Чесън: Чесънът добавя наситен аромат и пикантност към жълтата леща....
20 Юни
Кулинарни хитринки: Как да сварим яйце с жълтъка навън?Това става без абсолютно никакви оцветители, просто трябва да се обърнат позициите на белтъка и жълтъка.
Физичните основи на този опит се оказват сравнително лесни....
21 Март
2