Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколадово бисквитено тестоМаслото се разбива със захарта, прибавят се яйцата едно по едно.
После пресятото брашно, ванилията и какаото.
Разбърква се добре и се оформят бисквити с къдрав шприц....
15 Април
Обикновено бисквитено тестоМесим до получаване на гладко тесто.
Тестото се оставя в хладилника за около 40 минути, след което е готово за използване....
02 Април
Бисквитено тесто женоазЖълтъците, яйцата и захарта се разбиват на водна баня до получаването на хубава кремообразна смес. С внимателно ръсене прибавете брашното.
Добавете предварително втечненото (но изстинало) масло, изцедените портокалови...
14 Септ.
Плодова пита с бисквитено тестоТестото се изсипва върху плодовете. Пече се в предварително загрята умерена фурна до готовност, формата се изважда и се обръща върху тортена чиния....
27 Януари
Как да приготвим бисквитено тесто?Ето защо тук ще Ви предложим 3 варианта за бисквитено тесто, сред които можете сами да изберете най-подходящия за Вас:
Обикновено бисквитено тесто
Необходими продукти: 1 ч. ч. брашно, 5 яйца, 1/2 ч. ч....
04 Януари
2
Черешов пай с бисквитено тесто без маслоЛесен и много вкусен сладък черешов пай с бисквитено тесто без масло – със сочна плодова плънка и приятна хрупкава коричка!
Чудно Вкусно!...
13 Юни
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Маслено тесто с виноТака приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
14 Ноем.
Маслено тесто с яйцаМеси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....
11 Март
Универсално тесто в хлебопекарнаПуска се програма за тесто. При мен е 90 минути.
Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.
Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
10 Дек.
3
Козуначено тесто в хлебопекарнаПрибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
06 Ноем.
Пухкаво тесто с водкаДобавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто.
Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
25 Март
Универсално тесто с бираПроцедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто.
Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си.
Оформете питата по предпочитан от вас начин....
26 Юли
Тесто за соленкиДобавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота.
Готовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници....
24 Януари
Тесто за фокачаГотовото тесто оставете да втаса на топло в намазнена купа, покрито с кърпа. То трябва да удвои обема си.
Застелете с хартия за печене тавичка с размери 23х32 см, сипете тестото и го разстелете с ръце....
15 Май
Тесто за пицаВ нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица.
Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
15 Ноем.
4
Тесто за фунийкиЗапочнете да добавяте брашно и замесете тесто, което може да се точи.
Оставете тестото да почине за малко, след което го разточете на тънък лист. От листа се режат ленти с ширина около 2 см....
04 Април
6
Тесто за мекициБрашното се пресява и се изсипва в тава. Содата, солта и захарта се добавят в киселото мляко, всичко се разбърква добре докато млякото започне да шупти.
В средата на брашното се прави дупка и в нея се изсипва получената...
15 Януари
Тесто за декорацияТози тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
24 Януари
Тесто за юфкаРазмесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто. Завива се в найлон и се оставя на студено около 1 час.
Разделя се на малки топки и се разточва на съвсем тънки кори....
26 Януари