Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бланширане на зеленчуци в микровълноваБланшираните зеленчуци се отцеждат се добре, опаковат се и се замразяват.
Изключение прави спанакът, който има по–добър вкус при обикновено бланширане....
04 Юни
Бланширани картофиБланширайте картофите за около 2 минути на порции, след което ги разстелете върху кухненска хартия и широк поднос да се отцедят и да изстинат....
18 Април
4
Бланширани тиквичкиРазбъркайте зехтина с мащерката ригана и залейте бланшираните тиквички.
Поръсете със сол и черен пипер и поднесете....
24 Дек.
1
Бланширани зеленчуциОставяме бланшираните зеленчуци да се изстудят, a после се отцеждат.
Бланшираните зеленчуци се слагат се в пликове и се замразяват....
16 Окт.
Бланширани тиквичкиРазбъркайте зехтина с мащерката ригана и залейте бланшираните тиквички.
Поръсете със сол и черен пипер и поднесете....
24 Дек.
1
Бланширани картофиБланширайте картофите за около 2 минути на порции, след което ги разстелете върху кухненска хартия и широк поднос да се отцедят и да изстинат....
18 Април
4
Стерилизирани бланширани манатаркиКогато водата заври, изчистените гъби се слагат цели и се оставят да се бланшират за 10-15 минути.
Лесен начин да се разбере кога са бланширани гъбите е да се следи пяната. Когато спре да излиза, гъбите са готови....
09 Август
Салата от бланширан карфиолСервирайте салатата от бланширан карфиол с ястие или самостоятелно....
03 Окт.
Бланширан ориз със зеленчуциБланшираният ориз се сварява в тенджера с подсолена вода. Вари се подобно на паста - с повече вода.
След като се свари, се отцежда и измива със студена вода.
Докато се вари, зеленчуците се обелват, почистват и нарязватю...
19 Април
1
Бланширан октопод със зеленчуциОктоподът се пуска за 3 секунди във вряла вода, вади се и се почиства, като се отстраняват главата, човката, вендузите и кожата. Махат се вътрешностите и октоподът се измива добре. Пуска се за още 2 минути във вряща вода...
13 Май
2
Бланширан Ориз на ФурнаИзмийте ориза и го сложете в подходяща тавичка. Полейте с олиото и запечете във фурна, като разбърквате от време на време.
Когато оризът започне да си променя цвета, добавете гъбите заедно с маринатата, овкусете със сол...
14 Окт.
Бланширан Ориз с ПилешкоВ подсолена вода се сварява до полуготовност пилешкото месо. Изважда се и се нарязва на средно големи парчета.
В подсолена вода се сварява и бланшираният ориз. След като е готов, се измива със студена вода.
Докато...
06 Март
Бланширан ориз за гарнитураПоднесете бланширания ориз за гарнитура, поръсен с наситнен зелен лук....
20 Май
Салата от бланширано червено зелеПуснете почистеното, измито и нарязано на ситно червено зеле за няколко минути във вряща подсолена вода, извадете го и веднага го разбъркайте със захарта, солта, оцета и олиото.
Поднесете зелевата салата....
09 Дек.
Как да бланшираме спанак?Добре е да се спомене, че ако искате на момента да си хапнете от този полезен зеленчук, изобщо няма за какво да го бланширате....
16 Март
1
Как да бланшираме оризЗа бланширането на ориз е необходима дълбока тенджера с по-голяма вместимост. Тя се пълни с вода и се оставя да заври. Когато водата ври най-силно, е най-подходящият момент за бланширане....
17 Януари
Основни правила за бланширане на зеленчуциВодата трябва да кипне повторно в рамките на една минута и да продължи да кипи през цялото време на бланширането. Различните зеленчуци изискват различно време за бланширане....
16 Април
1
Бланширан пипер в буркани за зиматаКогато поетапно сте бланширали всичкия, изчаквате да поизстине и нареждате в буркани, като добавяте 4 с.л. от течността, в която сте бланширали на дъното на всеки буркан....
25 Август
Бланширан ориз с микс от зеленчуциЗагрява се олиото, задушаваме ситно нарязана глава лук и зеленчуковия микс.
След като водата от зеленчука се изпари, сипваме ориза да се запържи леко. Залива се с 3 ч. ч. вода или пилешки бульон.
Овкусяваме със сол...
13 Май
3
Бланширан ориз със зеленчуци на тиганМоже да използвате бланширания ориз със зеленчуци на тиган за гарнитура....
19 Май