Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Бланширане на зеленчуци в микровълноваБланширане на зеленчуци в микровълнова
04 Юни
Бланшираните зеленчуци се отцеждат се добре, опаковат се и се замразяват. Изключение прави спанакът, който има по–добър вкус при обикновено бланширане....
Бланширани картофиБланширани картофи
18 Април
4
Бланширайте картофите за около 2 минути на порции, след което ги разстелете върху кухненска хартия и широк поднос да се отцедят и да изстинат....
Бланширани тиквичкиБланширани тиквички
24 Дек.
1
Разбъркайте зехтина с мащерката ригана и залейте бланшираните тиквички. Поръсете със сол и черен пипер и поднесете....
Бланширани зеленчуциБланширани зеленчуци
16 Окт.
Оставяме бланшираните зеленчуци да се изстудят, a после се отцеждат. Бланшираните зеленчуци се слагат се в пликове и се замразяват....
Бланширани тиквичкиБланширани тиквички
24 Дек.
1
Разбъркайте зехтина с мащерката ригана и залейте бланшираните тиквички. Поръсете със сол и черен пипер и поднесете....
Бланширани картофиБланширани картофи
18 Април
4
Бланширайте картофите за около 2 минути на порции, след което ги разстелете върху кухненска хартия и широк поднос да се отцедят и да изстинат....
Стерилизирани бланширани манатаркиСтерилизирани бланширани манатарки
09 Август
Когато водата заври, изчистените гъби се слагат цели и се оставят да се бланшират за 10-15 минути. Лесен начин да се разбере кога са бланширани гъбите е да се следи пяната. Когато спре да излиза, гъбите са готови....
Бланширани скариди на фурнаБланширани скариди на фурна
20 Февр.
Поднесете бланширани скариди на фурна с чаша хубаво вино!...
Рататуй с бланширани доматиРататуй с бланширани домати
23 Дек.
Рататуят с бланширани домати са готови....
Салата от бланширан карфиолСалата от бланширан карфиол
03 Окт.
Сервирайте салатата от бланширан карфиол с ястие или самостоятелно....
Бланширан ориз със зеленчуциБланширан ориз със зеленчуци
19 Април
1
Бланшираният ориз се сварява в тенджера с подсолена вода. Вари се подобно на паста - с повече вода. След като се свари, се отцежда и измива със студена вода. Докато се вари, зеленчуците се обелват, почистват и нарязватю...
Бланширан октопод със зеленчуциБланширан октопод със зеленчуци
13 Май
2
Октоподът се пуска за 3 секунди във вряла вода, вади се и се почиства, като се отстраняват главата, човката, вендузите и кожата. Махат се вътрешностите и октоподът се измива добре. Пуска се за още 2 минути във вряща вода...
Бланширан Ориз на ФурнаБланширан Ориз на Фурна
14 Окт.
Измийте ориза и го сложете в подходяща тавичка. Полейте с олиото и запечете във фурна, като разбърквате от време на време. Когато оризът започне да си променя цвета, добавете гъбите заедно с маринатата, овкусете със сол...
Бланширан Ориз с ПилешкоБланширан Ориз с Пилешко
06 Март
В подсолена вода се сварява до полуготовност пилешкото месо. Изважда се и се нарязва на средно големи парчета. В подсолена вода се сварява и бланшираният ориз. След като е готов, се измива със студена вода. Докато...
Бланширан ориз за гарнитураБланширан ориз за гарнитура
20 Май
Поднесете бланширания ориз за гарнитура, поръсен с наситнен зелен лук....
Бланширани броколи с млечен сосБланширани броколи с млечен сос
25 Февр.
Бланшираните броколи с млечен сос са готови....
Бланширани кайсиеви ядки за козунакБланширани кайсиеви ядки за козунак
07 Април
Сухите бланширани ядки съхранявам в буркан....
Салата от бланширано червено зелеСалата от бланширано червено зеле
09 Дек.
Пуснете почистеното, измито и нарязано на ситно червено зеле за няколко минути във вряща подсолена вода, извадете го и веднага го разбъркайте със захарта, солта, оцета и олиото. Поднесете зелевата салата....
Как да бланшираме спанак?Как да бланшираме спанак?
16 Март
1
Добре е да се спомене, че ако искате на момента да си хапнете от този полезен зеленчук, изобщо няма за какво да го бланширате....
Как да бланшираме картофиКак да бланшираме картофи
08 Окт.
1
И сте готови с вашите бланширани картофи....
Как да бланшираме оризКак да бланшираме ориз
17 Януари
За бланширането на ориз е необходима дълбока тенджера с по-голяма вместимост. Тя се пълни с вода и се оставя да заври. Когато водата ври най-силно, е най-подходящият момент за бланширане....
Основни правила за бланширане на зеленчуциОсновни правила за бланширане на зеленчуци
16 Април
1
Водата трябва да кипне повторно в рамките на една минута и да продължи да кипи през цялото време на бланширането. Различните зеленчуци изискват различно време за бланширане....
Бланширан пипер в буркани за зиматаБланширан пипер в буркани за зимата
25 Август
Когато поетапно сте бланширали всичкия, изчаквате да поизстине и нареждате в буркани, като добавяте 4 с.л. от течността, в която сте бланширали на дъното на всеки буркан....
Бланширан ориз с микс от зеленчуциБланширан ориз с микс от зеленчуци
13 Май
3
Загрява се олиото, задушаваме ситно нарязана глава лук и зеленчуковия микс. След като водата от зеленчука се изпари, сипваме ориза да се запържи леко. Залива се с 3 ч. ч. вода или пилешки бульон. Овкусяваме със сол...
Бланширан ориз със зеленчуци на тиганБланширан ориз със зеленчуци на тиган
19 Май
Може да използвате бланширания ориз със зеленчуци на тиган за гарнитура....