Gotvach.bg»Статии»Бланширане на Зеленчуци
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни правила за бланширане на зеленчуциВодата трябва да кипне повторно в рамките на една минута и да продължи да кипи през цялото време на бланширането. Различните зеленчуци изискват различно време за бланширане....
1
Кои са златните техники за идеално бланширане
След бланширане зелените зеленчуци не покафеняват.
Бланширането може и да изглежда лесна за изпълнение техника, но като всеки похват си има своите специфики....
Как да бланшираме ориз
Най-често се бланшират зеленчуци, които предстои да бъдат дълбоко замразени във фризера. Тази техника позволява на зеленчука да запази своите аромат, хранителен състав и цвят за по-дълго време....
Бланширане на скариди и други морски дарове
Бланширането от друга страна е метод да се запазят вкусовите качества не само на морските продукти, но и на гъби, плодове и зеленчуци....
Как се бланшират картофи
Всички зеленчуци, с изключение на доматите, чушките и патладжаните се бланшират преди замразяване....
Безценни съвети за замразяване на броколи и карфиол
След като зеленчуците са бланширани, ги залейте със студена вода и ги оставете да се отцедят добре в гевгир. Ако е необходимо можете и внимателно да ги подсушите с кухненска хартия.
6....
Топ съвети за бланширане и замразяване на чушки
Заради голямото съдържание на витамин С, чушките се считат за един от най-полезните зеленчуци....
Съвети за съхранение и консервиране на червено цвекло
И както всички останали зеленчуци, така и цвеклото можем да си консервираме за зимата, за да ни е винаги под ръка.
Този зеленчук е пренесен у нас от средиземноморските страни....
Основни правила при замразяването на зеленчуци
Неузрелите или презрели зеленчуци също нямат място във фризерите или хладилните камери.
Бланширане на зеленчуци
Този процес е изключително полезен за съхраняването на зеленчуците....
Как да съхраняваме моркови
Бланширането (попарване на зеленчуци във вряща вода или пара за кратко време), е задължителна стъпка от приготовлението на почти всички зеленчуци, които трябва да бъдат замразени....
Запазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяване
Преди замразяване някои зеленчуци трябва да се бланшират....
Консервиране на гювеч
След като ги бланширате, оставете да изстинат и наредете в тави така, че зеленчуците да не се допират....
Как да бланшираме спанак?Добре е да се спомене, че ако искате на момента да си хапнете от този полезен зеленчук, изобщо няма за какво да го бланширате....
1
Могат ли картофите да бъдат замразявани?Независимо с каква цел бланширате картофите, след като мине необходимото време на бланширане, трябва задължително за залеете зеленчуците с ледена вода. Ако е необходимо дори можете да повторите действието.
6....
1
Как да замразим царевица, грах и фасул
pageЗамразяване на грах
Замразяването на грах може да стане с или без бланширане, но при всички случаи вторият метод е препоръчителен, защото така се запазва по-добре цветyt и вкусовите качества на зеленчуците....