Gotvach.bg»Статии»Бланширане на Зеленчуци
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Бланширане на Зеленчуци

Търсиш информация за Бланширане на Зеленчуци? Разгледай последните ни публикации и статии за Бланширане на Зеленчуци.
Основни правила за бланширане на зеленчуциОсновни правила за бланширане на зеленчуци
1
Водата трябва да кипне повторно в рамките на една минута и да продължи да кипи през цялото време на бланширането. Различните зеленчуци изискват различно време за бланширане....
Кои са златните техники за идеално бланширанеКои са златните техники за идеално бланширане
След бланширане зелените зеленчуци не покафеняват. Бланширането може и да изглежда лесна за изпълнение техника, но като всеки похват си има своите специфики....
Как да бланшираме оризКак да бланшираме ориз
Най-често се бланшират зеленчуци, които предстои да бъдат дълбоко замразени във фризера. Тази техника позволява на зеленчука да запази своите аромат, хранителен състав и цвят за по-дълго време....
Бланширане на скариди и други морски даровеБланширане на скариди и други морски дарове
Бланширането от друга страна е метод да се запазят вкусовите качества не само на морските продукти, но и на гъби, плодове и зеленчуци....
Как се бланшират картофиКак се бланшират картофи
Всички зеленчуци, с изключение на доматите, чушките и патладжаните се бланшират преди замразяване....
Безценни съвети за замразяване на броколи и карфиолБезценни съвети за замразяване на броколи и карфиол
След като зеленчуците са бланширани, ги залейте със студена вода и ги оставете да се отцедят добре в гевгир. Ако е необходимо можете и внимателно да ги подсушите с кухненска хартия. 6....
Топ съвети за бланширане и замразяване на чушкиТоп съвети за бланширане и замразяване на чушки
Заради голямото съдържание на витамин С, чушките се считат за един от най-полезните зеленчуци....
Съвети за съхранение и консервиране на червено цвеклоСъвети за съхранение и консервиране на червено цвекло
И както всички останали зеленчуци, така и цвеклото можем да си консервираме за зимата, за да ни е винаги под ръка. Този зеленчук е пренесен у нас от средиземноморските страни....
Основни правила при замразяването на зеленчуциОсновни правила при замразяването на зеленчуци
Неузрелите или презрели зеленчуци също нямат място във фризерите или хладилните камери. Бланширане на зеленчуци Този процес е изключително полезен за съхраняването на зеленчуците....
Как да съхраняваме морковиКак да съхраняваме моркови
Бланширането (попарване на зеленчуци във вряща вода или пара за кратко време), е задължителна стъпка от приготовлението на почти всички зеленчуци, които трябва да бъдат замразени....
Запазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяванеЗапазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяване
Преди замразяване някои зеленчуци трябва да се бланшират....
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
След като ги бланширате, оставете да изстинат и наредете в тави така, че зеленчуците да не се допират....
Как да бланшираме спанак?Как да бланшираме спанак?
1
Добре е да се спомене, че ако искате на момента да си хапнете от този полезен зеленчук, изобщо няма за какво да го бланширате....
Могат ли картофите да бъдат замразявани?Могат ли картофите да бъдат замразявани?
1
Независимо с каква цел бланширате картофите, след като мине необходимото време на бланширане, трябва задължително за залеете зеленчуците с ледена вода. Ако е необходимо дори можете да повторите действието. 6....
Как да замразим царевица, грах и фасулКак да замразим царевица, грах и фасул
pageЗамразяване на грах Замразяването на грах може да стане с или без бланширане, но при всички случаи вторият метод е препоръчителен, защото така се запазва по-добре цветyt и вкусовите качества на зеленчуците....