Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

БоршБорш
02 Юни
Цвеклото се вари в подсолена вода за 15 мин. Подсушава се и се охлажда в студена вода. Бели се и се реже на парчета 2.5 см. Лукът и празът се задушават до пълно омекване. Прибавя цвеклото и дафиновият лист. Оставя...
Зимна диета с боршЗимна диета с борш
01 Февр.
Чували сме много за различни диети, някои от които се основават на екзотични храни, други предполагат много специални правила. Оказва се, че можете да отслабнете и с борш. Диетата с борш е особено подходяща за зимата...
Молдовски боршМолдовски борш
22 Януари
Обелете картофа и го нарежете на едри кубчета. Сложете картофените кубчета заедно със ситно нарязания морков, скълцания лук, също ситно нарязаните цвекло, зеле и магданоз в тенджера. Налейте вода и варете, докато...
Супа БоршСупа Борш
08 Юли
4
Обелете картофите и ги нарежете на парчета. Залейте ги с 2 ч.ч. вода и заедно с универсалната подправка ги сложете да се варят. Сварените картофи пасирайте и добавете към тях накълцаните или настъргани зеле, морков, лук,...
Литовски боршЛитовски борш
19 Септ.
Зеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета. Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
Украински БоршУкраински Борш
01 Дек.
3
В голяма тенджера се слагат червеното цвекло, морковите, ряпата, пащърнакът, керевизът, картофът, зелето, празът и зеленчуковият бульон. Добавя се с бъркане доматеното пюре, черния пипер на зърна, дафиновия лист, оцета...
Постен боршПостен борш
08 Август
Запържете в маслото и олиото нарязани лук, целина и моркови. Задушете ги за 10-15 минути и разредете с около 3 л вряла вода. След кипването добавете почистените и нарязани на кубчета картофи, както и измития ориз. Варете...
Унгарски боршУнгарски борш
19 Окт.
Измийте и обелете цвеклото, след което го настържете едро. Сложете цвеклото в голяма тенджера, долейте водата и бекона с кост. Оставете да се вари на умерен котлон в продължение на 45 минути, след което добавете захарта...
Московски боршМосковски борш
24 Април
Бульонът се кипва и в него се сипват нарязаните кренвирши, месото и шунката. Цвеклото, морковите и лукът се нарязват и се задушават в мазнината, заедно със захарта и доматеното пюре, в което е разтворено брашното. Сместа...
Вкусен БоршВкусен Борш
17 Януари
1
За този любим Борш слагаме месото в тенджера с вода и го сваряваме. Почистваме и нарязваме лука, моркова и цвеклото настъргваме на ренде. Задушаваме си зеленчуците на тиган, поръсваме с лимонов сок, готвим за още 5...
Зелен боршЗелен борш
03 Окт.
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в бульона. Лукът се нарязва на ситно. Морковите се настъргват на средно ренде. Половината от лука и се запържва с половината от моркова в растително масло....
Руски БоршРуски Борш
20 Юни
2
Месото и сланината се нарязват на малки парчета и се слагат да се варят. Ако е необходимо, водата се отпенва /това го няма в оригиналната рецепта за Руски борш, но знаете какво месо продават напоследък по магазините/....
Говежди боршГовежди борш
23 Февр.
Нарязваме месото на парчета и го сваряваме в подсолена вода до полуготово състояние. През това време нарязваме всички зеленчуци на едри парчета и ги прибавяме към месото. Добавяме и подправките и сол на вкус и варим ястието...
Манастирски БоршМанастирски Борш
15 Април
Измийте и обелете червеното цвекло картофите, морковите и ги нарежете на малки кубчета. Измийте, почистете и нарежете на ситно праз лука, червеното зеле, кромида и доматите. Гъбите ги почистете и нарежете на филийки...
Домашен боршДомашен борш
03 Ноем.
Изсипете нарязаното прясно зеле в кипящия бульон и варете 15 мин. Добавете задушените в маста червено цвекло, картофи, моркови, лук, доматено пюре, захар и оцет. Варете, докато всички зеленчуци омекнат. 5 мин. преди...
Постен боршПостен борш
15 Окт.
Загрейте мазнината и запържете нарязаните на ивици зеле, лук, моркови и целина. Когато омекнат добавете черния пипер и залейте с 3 л вряла вода. Варете до омекване. Добавете и нарязаните на кубчета картофи, 1/2 връзка...
Супа БоршСупа Борш
08 Юли
4
Обелете картофите и ги нарежете на парчета. Залейте ги с 2 ч.ч. вода и заедно с универсалната подправка ги сложете да се варят. Сварените картофи пасирайте и добавете към тях накълцаните или настъргани зеле, морков, лук,...
Вегетариански боршВегетариански борш
10 Юни
В кипяща подсолена вода слагаме нарязаните на парчета картофи. След 5 минути добавяме запържения в олиото лук, настърганите цвекло и морков, нарязаната чушка и доматения сок. След като заври, добавяме претритото зеле...
Литовски боршЛитовски борш
19 Септ.
Зеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета. Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
Тайните на вкусния руски боршТайните на вкусния руски борш
15 Септ.
1
Боршът е ястие, типично за Русия и Украйна. Тайната в приготвянето му е основната съставка – червеното цвекло. В зависимост от региона, в който се приготвя, му се добавят още гъби, домати, телешко месо, моркови...
Руски постен боршРуски постен борш
18 Април
2
Измийте и почистете зарзавата. Нарежете цвеклото на ивички и го задушете в малко мазнина, заедно с оцета, захарта и доматеното пюре. Лукът, морковът и част от магданоза задушете отделно, след което смелете в пасатора....
Борш по СелскиБорш по Селски
26 Окт.
1
Почистените и нарязани зеленчуци (без зелето, картофите и доматите) се задушават с две супени лъжици растително масло и сол. Прясното зеле се нарязва на едро и залива 1 чаена чаша подсолена вода. Вари се до омекване....
Борш по градинарскиБорш по градинарски
27 Ноем.
1
Накълцайте зелето и го сложете да се вари до омекване с гореща вода. Добавете нарязаните на кубчета картофи, магданозения корен и оставете да къкри, докато омекнат и те. Отделно в загряна мазнина запържете лука, след което...
Салата Руски боршСалата Руски борш
30 Ноем.
Сварете картофите, но нека останат по-твърди. Бланширайте граха и нарязаните на ситни и равни кубчета моркови. Червеното цвекло се бели и се нарязва на същите малки кубчета. В голяма купа се объркват цвеклото, картофите...
Борш с кренвиршиБорш с кренвирши
15 Януари
В 1 л. вряща вода се слагат солта, олиото и нарязаните лук и зеле. Картофите се измиват, обелват се и се нарязват. След като поомекне зелето, прибавят се картофите, а след малко нарязаните домати и червеният пипер....