Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Пържена маниокаПържена маниока
28 Септ.
Пържената маниока е готова. Подходяща е за бирено мезе....
МаниокаМаниока
31 Юли
2
Избор и съхранение на маниока В нашата страна корен от маниока трудно може да се открие, но за сметка на това в специализираните магазини може да се закупи брашно от маниока, което е безглутеново....
Маниока - любимата африканска хранаМаниока - любимата африканска храна
24 Април
Има много видове маниока, разделени на такива с горчиви и такива със сладки корени. Само корените на сладките маниоки са ядливи, но пък са бедни на протеини и хранителни вещества....
Храни на бъдещето - маниокаХрани на бъдещето - маниока
04 Март
За разлика от нея обаче, маниоката е подходяща за директна консумация и може да се преработва в брашно....
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
12 Дек.
1
Корените на маниоката се използват най-вече за приготвяне на тапиока – брашно, което се използва в много видове ястия....
Здравословни рискове от маниокаЗдравословни рискове от маниока
27 Септ.
Заради това, че грудките на този храст съдържат нишесте, те се преработват за направата на брашно. А младите и свежи листа могат да бъдат сготвени като зеленчуци с кокосово мляко....
Вкусни рецепти с маниокаВкусни рецепти с маниока
17 Септ.
Маниока е растението, от което се извлича хранителният продукт тапиока. То може да се използва както в сурово състояние, така и под формата на брашно, нишесте и още много други....
БрашноБрашно
12 Септ.
3
Видове брашно и хляб Фините брашна се произвеждат от средния слой на зърното, а пълнозърнестите - и от трите слоя. Основните брашна се произвеждат три основни типа брашно: тип 500, 700 и 1150....
Бадемово БрашноБадемово Брашно
08 Февр.
Готвене и печене с бадемово брашно Готвенето с бадемово брашно не е трудно....
Лешниково брашноЛешниково брашно
14 Март
Рецепти с лешниково брашно Мъфини с лешниково брашно Необходими продукти: - 100 г лешниково брашно - 250 г бяло брашно - Кората на един лимон - ¼ литър прясно мляко - 4 яйца - ½ чаена лъжица сол - 10 г бакпулвер...
Нахутено брашноНахутено брашно
06 Март
Какви са ползите от брашното от нахут Най-често брашното от нахут се приготвя от популярния сорт Бенгалски грам....
Слънчогледово брашноСлънчогледово брашно
11 Август
Мястото на слънчогледовото брашно сред други видове брашно В съвременните условия на изобилие на храна, сред многото видове брашна и в конкуренцията на пшеничното брашно, това, което се добива от слънчоглед, трудно е намерило...
Ленено БрашноЛенено Брашно
19 Март
брашно, солта и содата....
Типове БрашноТипове Брашно
02 Юни
Пшеничното брашно, което е най-популярно, е тип 500, това е бяло брашно. Освен това се продават други типове пшенично брашно, като сред тях се открояват тип Добруджа, типовото брашно и пълнозърнестото брашно....
Царевично брашноЦаревично брашно
07 Август
брашно....
Оризово брашноОризово брашно
05 Август
1
Готвене с оризово брашно Оризовото брашно се влага в различни рецепти и на практика може да замести напълно брашното от пшеница....
Фъстъчено БрашноФъстъчено Брашно
16 Февр.
Защо да използваме фъстъчено брашно Истинското фъстъчено брашно е изработено от 100% фъстъци....
Видове брашноВидове брашно
20 Май
Тип 1850 (при пшеницата), наречено още Грахам - смляното зърно не се пресява; Тип 2000 е пълнозърнесто брашно от лимец Тип 1750 пълнозърнесто от ръж Тип 1150 е типово пшенично брашно Тип 500 е бяло пшенично брашно...
Конопено БрашноКонопено Брашно
18 Ноем.
- Всеки сладкиш с конопено брашно има нужда от пшенично брашно в състава си. Оптималното съотношение е 30 процента конопено брашно към 70 процента пшенично....
Кокосово БрашноКокосово Брашно
24 Окт.
За какво се използва кокосовото брашно Тази суровина може да замести напълно пшеничното брашно в рецептите с него. Къде е най-добре и адекватно да се използва кокосово брашно?...
Пълнозърнесто БрашноПълнозърнесто Брашно
01 Юни
Варианти са и: - лимецово брашно; - ръжено брашно; - овесено брашно; - ечемично брашно; - оризово брашно; - соевото брашно; - брашно от елда; - брашно от киноа и други....
Ръжено БрашноРъжено Брашно
25 Май
Особености на ръженото брашно Ръженото брашно е по-тъмно от пшеничното и има леко сивкав цвят. Съдържа по-малко количество глутен, но не е напълно безглутеново брашно....
Овесено БрашноОвесено Брашно
15 Май
Състав и енергийни стойности на овесеното брашно В овесеното брашно се съдържат важни микроелементи....
Соево БрашноСоево Брашно
15 Май
Соевото брашно е особено подходящо за направата на хляб и дребни сладки. В тези рецепти, соевото брашно трябва да бъде около 30% от пшеничното или ръжено брашно....
Картофено БрашноКартофено Брашно
10 Май
1
История на картофеното брашно За първи път този вид брашно се появява през 1700 година като алтернатива на пшениченото брашно....