Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МаниокаИзбор и съхранение на маниока
В нашата страна корен от маниока трудно може да се открие, но за сметка на това в специализираните магазини може да се закупи брашно от маниока, което е безглутеново....
31 Юли
2
Маниока - любимата африканска хранаИма много видове маниока, разделени на такива с горчиви и такива със сладки корени. Само корените на сладките маниоки са ядливи, но пък са бедни на протеини и хранителни вещества....
24 Април
Храни на бъдещето - маниокаЗа разлика от нея обаче, маниоката е подходяща за директна консумация и може да се преработва в брашно....
04 Март
Кулинарна употреба на маниокаКорените на маниоката се използват най-вече за приготвяне на тапиока – брашно, което се използва в много видове ястия....
12 Дек.
1
Здравословни рискове от маниокаЗаради това, че грудките на този храст съдържат нишесте, те се преработват за направата на брашно. А младите и свежи листа могат да бъдат сготвени като зеленчуци с кокосово мляко....
27 Септ.
Вкусни рецепти с маниокаМаниока е растението, от което се извлича хранителният продукт тапиока. То може да се използва както в сурово състояние, така и под формата на брашно, нишесте и още много други....
17 Септ.
БрашноВидове брашно и хляб
Фините брашна се произвеждат от средния слой на зърното, а пълнозърнестите - и от трите слоя. Основните брашна се произвеждат три основни типа брашно: тип 500, 700 и 1150....
12 Септ.
3
Бадемово БрашноГотвене и печене с бадемово брашно
Готвенето с бадемово брашно не е трудно....
08 Февр.
Лешниково брашноРецепти с лешниково брашно
Мъфини с лешниково брашно
Необходими продукти:
- 100 г лешниково брашно
- 250 г бяло брашно
- Кората на един лимон
- ¼ литър прясно мляко
- 4 яйца
- ½ чаена лъжица сол
- 10 г бакпулвер...
14 Март
Нахутено брашноКакви са ползите от брашното от нахут
Най-често брашното от нахут се приготвя от популярния сорт Бенгалски грам....
06 Март
Слънчогледово брашноМястото на слънчогледовото брашно сред други видове брашно
В съвременните условия на изобилие на храна, сред многото видове брашна и в конкуренцията на пшеничното брашно, това, което се добива от слънчоглед, трудно е намерило...
11 Август
Типове БрашноПшеничното брашно, което е най-популярно, е тип 500, това е бяло брашно. Освен това се продават други типове пшенично брашно, като сред тях се открояват тип Добруджа, типовото брашно и пълнозърнестото брашно....
02 Юни
Оризово брашноГотвене с оризово брашно
Оризовото брашно се влага в различни рецепти и на практика може да замести напълно брашното от пшеница....
05 Август
1
Фъстъчено БрашноЗащо да използваме фъстъчено брашно
Истинското фъстъчено брашно е изработено от 100% фъстъци....
16 Февр.
Видове брашноТип 1850 (при пшеницата), наречено още Грахам - смляното зърно не се пресява;
Тип 2000 е пълнозърнесто брашно от лимец
Тип 1750 пълнозърнесто от ръж
Тип 1150 е типово пшенично брашно
Тип 500 е бяло пшенично брашно...
20 Май
Конопено Брашно- Всеки сладкиш с конопено брашно има нужда от пшенично брашно в състава си. Оптималното съотношение е 30 процента конопено брашно към 70 процента пшенично....
18 Ноем.
Кокосово БрашноЗа какво се използва кокосовото брашно
Тази суровина може да замести напълно пшеничното брашно в рецептите с него. Къде е най-добре и адекватно да се използва кокосово брашно?...
24 Окт.
Пълнозърнесто БрашноВарианти са и:
- лимецово брашно;
- ръжено брашно;
- овесено брашно;
- ечемично брашно;
- оризово брашно;
- соевото брашно;
- брашно от елда;
- брашно от киноа и други....
01 Юни
Ръжено БрашноОсобености на ръженото брашно
Ръженото брашно е по-тъмно от пшеничното и има леко сивкав цвят. Съдържа по-малко количество глутен, но не е напълно безглутеново брашно....
25 Май
Овесено БрашноСъстав и енергийни стойности на овесеното брашно
В овесеното брашно се съдържат важни микроелементи....
15 Май
Соево БрашноСоевото брашно е особено подходящо за направата на хляб и дребни сладки. В тези рецепти, соевото брашно трябва да бъде около 30% от пшеничното или ръжено брашно....
15 Май
Картофено БрашноИстория на картофеното брашно
За първи път този вид брашно се появява през 1700 година като алтернатива на пшениченото брашно....
10 Май
1