Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сирене БриСирене Бри
30 Май
1
Бри е френско сирене с благородна плесен, спадащо към групата на меките сирена. Наричано често „кралицата на сирената”, Бри е навярно най-популярното, познато и обичано по цял свят френско сирене. Неговото симпатично...
Тапас със сирене БриТапас със сирене Бри
25 Май
Нарежете хляба на филийки и ги полейте с малко зехтин. Оставете в страни. Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. Запържете ги до златисто в кравето масло. Извадете и заделете. Измийте чушките и ги изпържете в тиган...
Сирене Бри в бутертестоСирене Бри в бутертесто
12 Февр.
Разстелете тестото, вземете една чиния и очертайте два кръга, и ги изрежете. Върху единият кръг сложете сиренето Бри в центъра, като предварително сте изрязали благородната плесен от едната страна. Застелете другия...
Круша със сирене БриКруша със сирене Бри
26 Януари
1
Крушите се измиват и нарязват на кръгчета с корите. Сиренето Бри нарязваме по същия начин като крушите - трябва да бъдат с еднаква дебелина. Редим последователно кръгче круша, посоляваме със солта и белия пипер, добавяме...
Разлика между обикновено Бри и Корниш БриРазлика между обикновено Бри и Корниш Бри
01 Февр.
Сиренето Бри е вид меко сирене, което е широко популярно. Има различни видове с наименованието Бри. Два популярни вида са обикновеното Бри и Корниш Бри. Ето кратък преглед на разликите между тези два вида Бри:...
Питка венец със сирене БриПитка венец със сирене Бри
18 Януари
В малка тенджера загряваме млякото на средно слаб огън, докато заври. Махаме го от котлона и добавяме маслото и захарта- без 1 чаена лъжичка. Разбъркваме, докато маслото се разтопи и захарта се разтвори. Междувременно...
Гъбена кремсупа със сирене БриГъбена кремсупа със сирене Бри
21 Февр.
Първо да започнем с приготвянето на бульона. Разбира се вие може да използвате готов на кубчета, но ако решите да е домашен, ще бъдете очаровани от резултата. В случая моя зеленчуков бульон е от лук, морков, червена чушка...
Пилешко филе със сирене БриПилешко филе със сирене Бри
04 Май
Тези пилешки филета са елегантни и подходящи за много различни поводи. Приготвят се лесно и са много вкусни и ароматни. Сирене Бри е кремообразно сирене и освен за мазане върху багета е много вкусно като добавка за сосове...
Пълнени круши със сирене БриПълнени круши със сирене Бри
21 Дек.
Четири броя круши се измиват. Разрязват на две по дължина и се почистват от семките. В купа се смесват зехтинът, медът, горчицата, оцетът и лимоновият сок. Към сместа се прибавят сол и черен пипер на вкус. С така приготвения...
Пене с Бри и сметанаПене с Бри и сметана
29 Април
Първо, слагате да ви заври вода в тенджера. Когато е готова, прибавяте една чаена лъжичка сол и малко олио и сипвате пенето да поври от 5-8 минути. През това време на тиган слагате маслото, топеното пушено сирене, Бри...
Бри със зеленчуци на фурнаБри със зеленчуци на фурна
09 Юли
Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Лукът се запържва, докато омекне. Добавят се тиквичките, морковите, аспержите, баклата за около 5 мин. и се осолява. Две форми за печене се мажат със сол, където се слагат...
Фурми с бри и беконФурми с бри и бекон
13 Януари
Сиренето се разрязва на 40 малки парченца, слага се в съд и се оставя за 20 минути във фризера. Беконът се реже на тънки ленти. Ако фурмите са с костилки, те се отстраняват. Във всяка фурма се слага парченце сирене...
Салата Пене със сирене БриСалата Пене със сирене Бри
11 Август
Сложете сиренето Бри в камерата. Сварете пастата и я отцедете добре. Намажете почистените чушки и аспержите с малко зехтин и ги сложете да се позапекат от едната страна на загряно барбекю или грил тиган. Запечените...
Бутерпай с манголд и сирене БриБутерпай с манголд и сирене Бри
19 Януари
Соленият пай с манголд и бри е пикантен пай, характерен за есенните и зимните месеци, когато манголдът е с добър вкус. Заедно с Бри, овкусен с черен пипер и индийско орехче, пълнежът за бутертестото е супервкусен. За...
Тиква с орехи и сирене БриТиква с орехи и сирене Бри
21 Май
Тиквата се нарежда в тавичка, налива се ½ ч.ч. вода и се поръсва с 5 с.л. захар. Поставя се във фурна, загрята на 180 градуса за 50 минути. Млякото заедно с ориза и 5 с.л. захар се поставят на котлона. Ври на тих огън...
Страхотна кремсупа от броколи и бриСтрахотна кремсупа от броколи и бри
30 Окт.
Картофът се обелва, реже се на кубчета и се слага в 500 мл вода (аз я правя супата по-гъста, ако не обичате да е така, добавете повечко вода) заедно с накъсаните на розички броколи. Всичко ври до омекване на зеленчуците...
Сьомга със сос Бри и орехиСьомга със сос Бри и орехи
17 Май
В тенджера загрейте маслото и добавете брашното. Пържете 1 минута. Добавете млякото и виното. Бъркайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Сложете сиренето. Щом се разтвори, добавете горчицата. След 5 минути...
Сандвич с риба тон и БриСандвич с риба тон и Бри
13 Окт.
Чабатите се прорязват, разтварят се като книга и се намазват с крема сирене. Рибата тон се разбърква със зехтин и се намазва върху крема сиренето. Гарнира се с нарязаните на тънки колелца домати, краставици, лук и маслини...
Сирене бри с мед и лешнициСирене бри с мед и лешници
24 Юни
Бутертестото се оставя да се размрази и да се отпусне. Оформя се като два квадрата. В средата на всеки квадрат се слага сирене, полива се с мед и се поръсва със смлени лешници. Краищата на тестото се събират нагоре като...
Бри с карамелизирани ядки и крушиБри с карамелизирани ядки и круши
17 Дек.
Върху всяко кръгче сирене се поставят карамелизирани ядки и парчета круши. В тиган се карамелизира захарта и се добавя водата. С получения течен карамел се залива предястието....
Печено бри със сладко от боровинкиПечено бри със сладко от боровинки
02 Февр.
Извадете сиренето Бри от хладилника, за да постои на стайна температура 20-30 минути. Загрейте тиган с незалепващо дъно на силен огън (от 9 степени, на 8-ма). Намазнете с малко зехтин и сложете сиренето, да се запече...
Предястие с домати и сирене БриПредястие с домати и сирене Бри
11 Май
Нарежете сиренето на тънки филийки, доматите също. Наредете продуктите в четири отделни чинийки, като редувате сирене и домат. Сложете чиниите последователно в микровълновата фурна и гответе по около 2-3 минути всяка,...
Пълнени патладжани с пилешко и БриПълнени патладжани с пилешко и Бри
29 Дек.
1. Измийте и разрежете патладжаните по дължина на две половини. Направете няколко разрежа върху вътрешността. Посолете. Оставете ги на половин час, измийте отново и подсушете добре. 2. Поставете патладжанените лодки в...
Студени сандвичи със Хамон Иберико и БриСтудени сандвичи със Хамон Иберико и Бри
15 Март
Запечете леко филийките хляб на сух тиган. Намажете две от тях с настърган домат, смесен с половин пресована скилидка чесън, щипка сол и малко зехтин. Сложете парченца меко сирене Бри, по два слайса Хамон Иберико на филийка...
Хапки с Бри и мармалад от ягодиХапки с Бри и мармалад от ягоди
02 Окт.
Извадете сиренето от опаковката и го разрежете на правоъгълници. Подредете внимателно всяко парче в чинията, която ще сервирате. Върху всяко сиренце сложете по една кафена лъжичка или по-малко от мармалада от ягоди....