Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супа лимец с тученицаВ кипяща вода се слагат продуктите, сол, олио, червен пипер.
Вари се до готовност.
По желание може да се добави фиде....
08 Юли
Лимец с карамелен сиропПрибавете към лимеца.
Сложете в купички. Залейте всяка купичка с карамелен сироп и оставете за 20 минути да се обединят съставките.
Получава се здравословен десерт....
27 Април
Лимец с лешников таханНакисваме лимеца за през нощта с топла вода.
На следващия ден го сваряваме. Оставяме с покрит капак да изстине.
След това овкусявам с мед и канела. От тахана слагам поне 3 с.л....
15 Март
Уникална бира от лимец създадоха български учениПо напълно нова технология българските учени от Селскостопанската академия създадоха бира от лимец по проекта Лимецът – древна иновация....
13 Февр.
Бисквити с лимец и таханБележка: Тези бисквити с лимец и тахан не са много сладки на вкус и ако похапвате по- сладко добавете още малко петмез....
09 Юли
2
Бисквити с лимец и боровинкиИзвадете бисквитите с лимец и боровинки, оставете леко да се охладят и сервирайте....
16 Август
Кекс от лимец с вишниПечем кекса от лимец с вишни в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна до суха клечка....
31 Март
Ризото от лимец и гъбиГответе до омекване на лимеца.
Ако е необходимо, добавете още малко вода.
Овкусете ризотото със сол и черен пипер.
Ризотото от лимец и гъби е много вкусно....
30 Април
Палачинки с лимец и медДобавя се вода, прясно мляко и сол, накрая бакпулевра и пресято брашно от лимец, защото има едри частици....
02 Май
Мъфини с лимец и сиренеРазбийте яйцата в голяма купа с помощта на миксер до пяна. Без да спирате да бъркате, добавете олиото, солта и киселото мляко.
Добавете брашното и сиренето, като разбъркате с дървена лъжица до смесване на всички продукти...
03 Януари
Соленки с лимец и елдаВ 1 ч.ч. вода се разтварят захарта и маята. Изчаква се да шупнат. С брашната, пармезана, 2 с.л.зехтин и маята се омесва нормално твърдо тесто. Ако е необходимо се добавя вода.
Оставя се да престои на топло, завито с фолио...
19 Дек.
Соленки с лимец и сиренеВ дълбок съд сипваме брашното от лимец. Подправяме с фината хималайска сол и малко шарлан. Добавяме и содата, която активираме с ябълковия оцет....
28 Ноем.
Хляб с лимец и просоПоследователно смесваме в дълбок съд първо водата, зехтина, меда и сока от лимон.
В друга купа смесваме сухите съставки – двата вида брашно, солта, содата и тиквените семки.
Към течната смес постепенно добавяме сухите...
29 Септ.
Соленки с лимец и семенаВ съд, достатъчно дълбок, сипваме брашната - лимецовото и пълнозърнестото. Добавяме към тях яйцата и содата, която активираме с домашния оцет.
Овкусяваме с хималайската сол и шарлана.
С малко водичка замесваме меко...
16 Септ.
1
Сладкиш с лимец и канелаХапвайте с кеф сладкиш с лимец и канела - страхотен здравословен сладкиш се получи!
Да ви е сладко!...
31 Януари
Крекери с лимец и босилекПечете домашните крекери с лимец и босилек в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност....
16 Юли
Кюфтенца с лимец и тиквичкиНакрая прибавяме крема меко сирене и брашно от лимец.
Разбърква се добре на каша. С лъжица се оформят 7 кръгли зеленчукови кюфтенца, леко сплескани отгоре....
20 Юли
Палачинки с лимец и тиквичкиПрибавя се в яйчената смес заедно с черен пипер, нарязан на ситно копър, брашното от лимец и царевично брашно. Смесваме продуктите на гъста каша....
11 Юли
Соленки с лимец и извараМаята, заедно със захарта, се разтварят в 1 ч.ч. топла вода. Изчаква се да шупне. Замесва се твърдо
тесто от брашната, пармезана, мазнината и маята.
Завива се с фолио и кърпа и престоява 2 ч. на топло. Прави се плънка...
25 Август
Хляб от лимец и елдаБрашното от лимец и елда се пресява и се смесва в голяма купа, прави се в средата кладенче и се чуква яйцето, добавят се зехтинът и киселото мляко с разтворената в него сода, капват се няколко капки лимонов сок, сипва се...
16 Март
Питка с лимец с маслиниЗатопляме леко водата. В нея добавяме маята да се разтвори.
Слагаме захар и сол и 200 г брашно. Бъркаме с вилица добре да се смесят съставките и оставяме за 10 минути да шупне.
След това добавяме изварата и зехтина...
14 Септ.
Питка с лимец и подправкиПостепенно се прибавя и брашното от лимец. Замесва се меко тесто.
Готовото тесто се оставя завито на стайна температура да втаса за около 20-25 минути....
21 Февр.