Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Салатата на българските традицииСалатата на българските традиции
16 Септ.
И действително - изглежда така, все едно е била приготвяна от незапомнени времена като непоклатима част от традициите....
Българските обичаи и традицииБългарските обичаи и традиции
08 Януари
Те са източникът на цялостната ни културна традиция. Те са стожерът на националното ни съзнание. Те са това, което е съхранило българския дух в превратностите на времето....
Български качамакБългарски качамак
20 Януари
12
Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно. Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин. Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
Салатка ТрадицияСалатка Традиция
20 Март
Подреждаме в чинийка маслините, нарязваме черитата и сиренето поръсваме с босилек. Заливаме с олио на вкус и добавяме сол. Приятен апетит!...
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
05 Февр.
21
Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
Шакшука по българскиШакшука по български
09 Дек.
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва. В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
Лазаня по българскиЛазаня по български
26 Април
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
04 Май
7
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
Пресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
Шот Български флагШот Български флаг
20 Януари
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Вкусен български козунакВкусен български козунак
01 Май
Млякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая. Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места...
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
14 Март
3
Замесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа. След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
Класически български шницелиКласически български шницели
30 Септ.
Класическите български шницели са много вкусни....
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
29 Юни
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Картофени кюфтенца ТрадицияКартофени кюфтенца Традиция
01 Април
Приятен апетит с тези картофени кюфтенца Традиция. ❤️...
Коледна пита ТрадицияКоледна пита Традиция
04 Януари
2
Печете коледна пита Традиция в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор....
Домашни Бухти ТрадицияДомашни Бухти Традиция
30 Януари
Пържим до зачервяване домашни бухти традиция....
Бобена салата ТрадицияБобена салата Традиция
12 Януари
В тенджера сваряваме зрелия боб и моркова. Нарязваме на ситно червения кромид, на кубчета киселите краставички и сварения морков. Прибавяме зехтина, сварения боб, доматеното пюре и домашната лютеница. Разбъркваме...
Талиатели Карбонара по българскиТалиатели Карбонара по български
05 Януари
Талиатели Карбонара по български се сервират, като се поръси с пермезан или кашкавал. Приятен Апетит :)...