Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салатата на българските традицииИ действително - изглежда така, все едно е била приготвяна от незапомнени времена като непоклатима част от традициите....
16 Септ.
Българските обичаи и традицииТе са източникът на цялостната ни културна традиция. Те са стожерът на националното ни съзнание. Те са това, което е съхранило българския дух в превратностите на времето....
08 Януари
Български качамакКипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.
Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
20 Януари
12
Салатка ТрадицияПодреждаме в чинийка маслините, нарязваме черитата и сиренето поръсваме с босилек.
Заливаме с олио на вкус и добавяме сол.
Приятен апетит!...
20 Март
Традиционен Български ГювечМесото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.
В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
05 Февр.
21
Шакшука по българскиПатладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва.
В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
09 Дек.
Лазаня по българскиСлед 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
26 Април
Български ябълков пайПресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
01 Окт.
Шот Български флагАлкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали).
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
20 Януари
Вкусен български козунакМлякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая.
Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места...
01 Май
Български коледни сладкиПресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.
След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
17 Дек.
1
Традиционен български сладкишЗамесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа.
След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
14 Март
3
Традиционен Български КачамакСложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси.
Поръсете го с червен пипер.
Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
29 Юни
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Български коледни сладкиПресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.
След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
17 Дек.
1
Коледна пита ТрадицияПечете коледна пита Традиция в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор....
04 Януари
2
Бобена салата ТрадицияВ тенджера сваряваме зрелия боб и моркова.
Нарязваме на ситно червения кромид, на кубчета киселите краставички и сварения морков.
Прибавяме зехтина, сварения боб, доматеното пюре и домашната лютеница.
Разбъркваме...
12 Януари
Талиатели Карбонара по българскиТалиатели Карбонара по български се сервират, като се поръси с пермезан или кашкавал.
Приятен Апетит :)...
05 Януари