Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бяло ВиноВсеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло. Този постулат дори бе доказан преди известно време по силата на науката, когато японски специалисти потвърдиха правилото...
17 Май
2
Домашно бяло виноНай-важното при производството на бяло вино е, че мъстта трябва да ферментира без семките, чепките и ципите. За целта може да поставите в кацата решетка от летви на разстояние от 1 сантиметър....
27 Ноем.
4
Домашно бяло виноНай-важното при производството на бяло вино е, че мъстта трябва да ферментира без семките, чепките и ципите. За целта може да поставите в кацата решетка от летви на разстояние от 1 сантиметър....
27 Ноем.
4
Желе с бяло виноНакисваме желатина в 2-3 с.л. хладка вода и го оставяме да набъбне. Разтваряме захарта в гореща вода, добавяме и набъбналия желатин и варим на тих огън да се разтвори без да завира.
Добавяме на тънка струйка бялото вино...
30 Юли
2
Миди с бяло виноМидите се накисват във вода. След това черупките се изтъркват старателно с четка. След това се поставят в дълбока тенджера и се заливат с вода.
Добавят се половината от предварително нарязаните магданоз, лук, чесън и...
30 Юни
Марината с бяло виноКъм чесъна добавете бялото вино, олиото, дафиновите листа, кетчупа и малко червен пипер.
Хубаво разбъркайте и намажете с марината всяко парче месо. След като престои 1-2 часа, може да го изпечете на скара, като обръщате...
19 Окт.
1
Пуешко и бяло виноЛукът се реже на ситно и се запържва до златисто. Добавя се виното. Месото се поръсва със сол и се задушава заедно с виното и лука 40 минути на бавен огън.
Месото се изважда и се оставя да се охлади. Лукът се вади, смесва...
03 Септ.
Треска с бяло виноСваряваме рибата за 10 минути в подсоления бульон, изваждаме и отцеждаме.
Обелваме целината, нарязваме я на пръчици и сваряваме във вряща подсолена вода. Отцеждаме добре.
В малка тенджерка загряваме зехтина и изпържваме...
12 Дек.
Хапки за бяло виноНастържете тиквичката на едро ренде. Посолете и оставете за 30 мин, за да се отцеди водата.
Нарежете сьомгата на малки парченца.
Разстелете бутертестото. Поръсете го с настърганите тиквички и парченцата сьомга....
30 Юли
2
Мъфини с бяло виноВ тенджера се слагат маслото, виното, какаото и захарта. Слагат се на котлона и се разбъркват, докато заври.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци, като белтъците се разбиват на сняг. Сваля се от котлона сместа и като...
30 Април
Челамичка с бяло виноРежем пилето на четири, измиваме го, натриваме го със сол, червен и черен пипер и със пресованите скилидки чесън.
Оставяме го около половин час да поеме солта и го пържим в гореща мазнина до зачервяване.
Прибавяме ситно...
03 Март
Коктейл с бяло виноЛимоните се отрязват в единия край (да се получат като чашки) и се почистват от вътрешността, като вътрешността първо се изстисква хубаво и се отделя сокът, след това се изхвърля.
Ако лимоните не са стабилни и падат,...
14 Май
16
Пуйка с бяло виноМесото се почиства. Поръсва се с брашно. Изпържва се по 5 мин от всяка страна.
Прибавят се бульонът, сол, черен пипер, чушките и гъбите и се задушава 2 мин.
Прибавят се лимоновият сок, виното и розмаринът и се оставя...
31 Януари
Търнаклия с бяло виноМиксирайте маята със захарта. Добавете виното и 50 мл топла вода. Оставете сместа встрани, а пред това време пресейте брашното и солта.
Оформете кладенче в брашното и излейте вътре предварително разбития белтък и зехтина...
04 Февр.
Локумки с бяло виноСвинската мас се загрява за 1 минута в микровълнова печка и към нея се добавят солта и захарта. Разбърква се до разтваряне на съставките в горещата мас, след което се излива в средата на купата с пресято брашно.
Налива...
06 Ноем.
5
Наденички с бяло виноИзмийте картофите и ги сварете в подсолена вода. В тава намазана с масло наредете нарязаните картофите, поръсете ги с подправките, залейте с маслото и ги изпечете за 15 минути на силна фурна.
Наденичките се изпичат на...
04 Септ.
1
Скумрия с бяло виноРибите се почистват от вътрешностите и се подреждат една до друга в подходяща правоъгълна тавичка. Водата, виното и оцетът се смесват. Добавят се нарязаните на филии лук и моркови.
Слагат се чесъна и останалите подправки...
06 Март
Бухти с бяло виноЯйцата се разбиват и към тях се прибавя предварително отцеденото кисело мляко. Добавят се и виното, содата и щипка сол.
При непрекъснато бъркане се сипва по малко от брашното, докато се получи смес с гъстотата на каша...
19 Март
Скариди с бяло виноПочистваме скаридите много добре. Овкусяваме ги със зехтина, червения, черния пипер, солта и ги оставяме да престоят около 20 мин.
След това ги слагаме в тиган, в който сме разтопили маслото и пържим за 4-5 мин.
Трябва...
24 Август
Миди с бяло виноИзмиваме добре мидите в солена вода. С помощта на нож ги отваряме внимателно и изваждаме вътрешността.
Слагаме ги да се задушат на силен огън в маслото, бульона, разтворен в една чаша вода, сол, черен пипер и лимоновия...
23 Август
Пъстърва с бяло виноИзмийте и почистете пъстървите, поставете ги в подходящ съд и ги залейте с бялото вино. Посолете.
Оставете рибата да престои така 1-2 часа. Стоплете маслото в тавичка, добавете брашното и разбъркайте, а отгоре наредете...
16 Август
Раци с бяло виноСварете измитите раци. Смесете бялото вино с малко вода и добавете подправките.
Поставете на слаб огън за 20 минути. Добавете свареното месо от раци и оставете да се задуши още 15 минути.
Пригответе желатина според...
27 Юни