Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Апетитна риба в бяло виноСлага се в тенджера заедно с бялото вино, като се нарязва преди това на едри парчета.
Прибавя се маслото. Картофите се сваряват в подсолена вода, лимонът се нарязва на парчета и накрая се прибавя към рибата....
01 Септ.
Апетитна риба в бяло виноСлага се в тенджера заедно с бялото вино, като се нарязва преди това на едри парчета.
Прибавя се маслото. Картофите се сваряват в подсолена вода, лимонът се нарязва на парчета и накрая се прибавя към рибата....
01 Септ.
Риба с бяло вино в гювечДобавете брашното, разтворено във вино, дафиновия лист, накълцаните на ситно магданоз и чесън.
Наредете парчетата риба в намаслен гювеч, върху тях сложете маслините. Полейте всичко с приготвения сос....
07 Юли
Сос с бяло вино за рибаЗапържете брашното, налейте бульона и бъркайте, докато се получи еднородна смес.
Добавете нарязаните на дребно лук, магданозен корен и каперсите и варете на слаб огън 35 мин.
Прибавете виното, лимоновия сок, черния...
04 Дек.
Риба гювеч с целина и бяло виноПочистете рибата и я посолете. Оставете я да престои така около 30 минути.
Нарежете лука и чесъна на тънки филийки, а морковите и целината на кубчета. Преместете ги в глинен съд. Подправете с черен пипер, сол и бахар...
26 Февр.
Задушена риба с бяло вино и гъбиЗалейте с оцет и бяло вино. Разполовете гъбите и ги прибавете.
Покрийте ястието с фолио и сложете ястието да се задушава на слаба фурна около 40 минути....
19 Май
Сицилианско предястие от риба с бяло виноВ един литър вряща вода се добавя солта и виното. Лукът се нарязва на ситно и се добавя към сместа. Рибата се разрязва на едри парчета и се пуска във водата.
Вари се 15 минути, вади се и се отцежда. Оставя се за изстине...
20 Юни
Бяло ВиноВсеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло. Този постулат дори бе доказан преди известно време по силата на науката, когато японски специалисти потвърдиха правилото...
17 Май
2
Риба и морски дарове в сос от бяло виноСипете бялото вино с останалата клонка от мащерка в същият тиган. Изчакайте течността да кипне и добавете домата - нарязан на малки кубчета....
05 Юни
Домашно бяло виноБялото вино изисква по-фина обработка на материала от червеното. Най-важното при производството на бяло вино е, че мъстта трябва да ферментира без семките, чепките и ципите....
27 Ноем.
4
Домашно бяло виноБялото вино изисква по-фина обработка на материала от червеното. Най-важното при производството на бяло вино е, че мъстта трябва да ферментира без семките, чепките и ципите....
27 Ноем.
4
Желе с бяло виноДобавяме на тънка струйка бялото вино. Добавяме ваниловата захар и лимонената киселина (която сме разтворили в 1 с.л. вода) и разбъркваме.
Сваляме от котлона и наливаме в подходящи формички....
30 Юли
2
Миди с бяло виноМидите се накисват във вода. След това черупките се изтъркват старателно с четка. След това се поставят в дълбока тенджера и се заливат с вода.
Добавят се половината от предварително нарязаните магданоз, лук, чесън и...
30 Юни
Марината с бяло виноКъм чесъна добавете бялото вино, олиото, дафиновите листа, кетчупа и малко червен пипер.
Хубаво разбъркайте и намажете с марината всяко парче месо....
19 Окт.
1
Пуешко и бяло виноЛукът се реже на ситно и се запържва до златисто. Добавя се виното. Месото се поръсва със сол и се задушава заедно с виното и лука 40 минути на бавен огън.
Месото се изважда и се оставя да се охлади. Лукът се вади, смесва...
03 Септ.
Треска с бяло виноПрибавяме обелените и нарязани на четвъртинки домати, солта, черния пипер, бялото вино, целината, маслините и оставяме на тих огън за около 20 минути....
12 Дек.
Хапки за бяло виноНастържете тиквичката на едро ренде. Посолете и оставете за 30 мин, за да се отцеди водата.
Нарежете сьомгата на малки парченца.
Разстелете бутертестото. Поръсете го с настърганите тиквички и парченцата сьомга....
30 Юли
2
Мъфини с бяло виноВ тенджера се слагат маслото, виното, какаото и захарта. Слагат се на котлона и се разбъркват, докато заври.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци, като белтъците се разбиват на сняг. Сваля се от котлона сместа и като...
30 Април
Челамичка с бяло виноРежем пилето на четири, измиваме го, натриваме го със сол, червен и черен пипер и със пресованите скилидки чесън.
Оставяме го около половин час да поеме солта и го пържим в гореща мазнина до зачервяване.
Прибавяме ситно...
03 Март
Коктейл с бяло виноЛимоните се отрязват в единия край (да се получат като чашки) и се почистват от вътрешността, като вътрешността първо се изстисква хубаво и се отделя сокът, след това се изхвърля.
Ако лимоните не са стабилни и падат,...
14 Май
16