Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Варен ориз с грахВ дълбока тенджера слагаме ориза и граха.
Заливаме сместа с 1500 мл вода, а когато заври, добавяме солта и пипера.
На слаб огън досваряваме ориза, като разбъркваме често....
19 Февр.
1
Варен ориз с къриНарязваме ситно лука и го запържваме в олиото. Добавяме ориза и доливаме вода 4:1.
След като водата заври, подправяме със солта, кърито и куркумата.
Когато оризът е готов, докато е топъл, го разбъркваме с натрошеното...
23 Окт.
Варен ориз със зеленчуциИзмийте ориза и загрейте около 100 мл олио в голяма тенджера. Запържете накълцания лук, а след малко добавете и ситно нарязания чесън, морковите.
След няколко минути добавете нарязаната чушка и тиквички, разбъркайте и...
10 Март
2
Варен ориз със свинско месоПри необходимост доливаме топла вода и готвим свинското варено до готовност....
21 Ноем.
1
Варен ориз в източноазиатски стилПо желание всяка порция варен ориз в източноазиатски стил може да се полее с малко соев сос и да се разбърка леко....
26 Март
Свински котлети с варен оризСмесваме всичко без котлетите и ориза докато стане хомогенна смес.
След това накисваме котлетите в маринатата да се овкусят и оставяме в хладилника.
През това време слагаме ориза да се свари със солта. След 10 мин...
08 Дек.
Пилешко къри с варен оризСервира се с варен ориз.
Добър апетит с пилешко къри с варен ориз!...
12 Март
Варен басмати оризВарете около 15-20 минути.
След това отцедете ориза и сервирайте като гарнитура....
23 Юни
Правилно варене на оризВарете ориза пет минути на силен огън.
След това намалете котлона до средно и варете две минути. Последните две минути на варенето на ориза трябва да са на съвсем бавен огън. След това изключете котлона....
16 Септ.
16
Как да отслабнем с варен оризЗа да има пълен ефект тази напитка, трябва да се храните с прясна риба и морски деликатеси, варен ориз, обясняват специалистите....
01 Дек.
Кюфтета с варен ориз с доматен сосПочистваме и измиваме ориза. Слагаме го в тенджера заедно с 1 ч.ч. вода и малко сол. След завиране го варим 8 минути, след което още 2 на бавен огън и го отместваме. Омесваме каймата с подправките и оформяме кюфтета....
15 Юни
1
Броколи с варен ориз и кашкавалена коричкаВ топлия варен ориз добавете млякото, броколито и подправките, ако е нужно посолете на вкус.
Разбъркайте и сипете сместа в тава, намазана с маслото, заравнете сместа и поръсете с настъргания кашкавал....
17 Юни
Готвен зелен фасул с гарнитура от варен оризИзмиваме зеления фасул (300-400 г), почистваме от връхчетата и дръжките и нарязваме на парченца.
Лука (1 бр.) почистваме и настъргваме на ренде. В олио (3-4 с.л.) и вода (1/2 ч.ч.) слагаме да се задушат зеленият фасул...
07 Юли
Свинско месо с вкусен сос и варен оризМесото измиваме и нарязваме на хапки (като за шишчета). Лука почистваме, измиваме и настъргваме на ренде. В олио (1/2 к.ч.) слагаме хапките месо и запържваме хубаво. Към ароматното пържено месо прибавяме настъргания лук....
14 Дек.
2
Тънкости при варене на черен оризРецептите с черен ориз стават все по-популярни поради уникалните свойства на този продукт. Домакините, които не знаят как да готвят черен ориз и поради тази причина не включват продукта в диетата си, губят много. Тази...
06 Февр.
Време за варене на различните видове оризПри варене бланшираният ориз става бял. Бланшираният ориз е готов за около двадесетина минути. Зърната не се слепват.
Кафявият нешлифован ориз е със запазена обвивка, заради която зърната са светлокафяви на цвят....
29 Януари
Варен кебапМесото се избира по желание. Аз ползвах свинско.
Нарязва се на кубчета и заедно с пащърнака се пуска в кипнала вода и се сварява.
В олиото се запържва лукът, нарязан на полумесеци.
Наръсва се с червения пипер...
20 Януари
Варен кейкОставете сместа да заври и варете 10 минути на слаб огън.
Когато сместа се охлади до стайна температура добавете вътре яйца, предварително разбити, брашното, содата бикарбонат и бакпулвера....
17 Май
Варен яйчен кремВ подходящ съд се слага млякото със захарта (като се оставя една чашка от млякото) да заври на котлона.
В купа се разбиват яйцата, добавя се брашното и се разбърква добре, разрежда се с млякото.
Като се разтвори захарта...
26 Юни