Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Гъска с печени ябълки на фурнаГъска с печени ябълки на фурна
04 Дек.
Прехвърлете върху плато с корема надолу печената гъска, на която сте махнали конеца и сте извадили пълнежа от ябълки....
Гъска с ябълкиГъска с ябълки
17 Септ.
Печете около 3 часа в умерено загрята фурна, като от време на време отстранявайте отделилата се мазнина....
Пълнена гъска с дреболииПълнена гъска с дреболии
23 Февр.
Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол от вътре и отвън. Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на ситно....
Дива гъска в маринатаДива гъска в марината
07 Март
Гъската се изчиства и се запържва от всички страни в голям тиган до златисто в маслото. Вади се. В мазнината от пърженето на гъската се пържат до златисто ситно нарязаните лук и чесън....
Гъска с вкусен сосГъска с вкусен сос
09 Август
Почистената гъска се нарязва на парчета и се пържи в 4-5 лъжици мазнина до зачервяване. Месото се изважда и прибира на топло, а в съда се добавя останалата мазнина и се запържват ситно нарязаните зеленчуци....
Печена гъска с медПечена гъска с мед
16 Март
Дългото време за приготвяне си заслужава при печенето на гъската. Благодарение на метода на бавно готвене гъската ще бъде хрупкава и вкусна. Не се препоръчва циркулация на въздуха при приготвяне на печена гъска....
Гъска с кисели краставичкиГъска с кисели краставички
17 Август
Подправяме със сол и черен пипер на вкус, добавяме още 1 к.ч. вода, разбъркваме и затваряме. Изчакваме тенджерата да започне да съска и намаляваме котлона. Задушаваме гъската около 25-30 минути....
Гъска с прясно зелеГъска с прясно зеле
01 Януари
Почистете гъската, измийте и я подсушете. Нарежете я на порции. Запържете месото в гореща мас от всички страни....
Печена гъска с плънкаПечена гъска с плънка
21 Дек.
Измитата и подсушена гъска посоляваме и поръсваме с черен пипер и сух пелин отвън и отвътре и пълним с получената плънка, зашиваме я. Слагаме птицата с дълбока тава с гърдите нагоре и доливаме 500 мл гореща вода....
Печена гъска с кисело зелеПечена гъска с кисело зеле
26 Дек.
Почистете гъската и я разрежете на две половина, които се натриват с черен, червен пипер и сол. Всяка половина се слага в тавата с кожата надолу. Гъската се пече, докато се стопи мазнината....
Супа от гъска и зеленчуциСупа от гъска и зеленчуци
01 Април
Бульонът от сварената гъска се прибавя в зеленчуците. Ако по време на готвене на гъската се е отделила много мазнина, се обира с лъжица и се съхранява за следващо готвене....
Пълнена гъска с кестени и дробПълнена гъска с кестени и дроб
17 Септ.
Печете около половин час в умерено загрята фурна, след това махнете капака и печете още около 2 часа, като температурата на фурната е 230 градуса. От време на време поливайте гъската със соса....
Пълнена гъска с кайма и стафидиПълнена гъска с кайма и стафиди
17 Септ.
Махнете сместа от огъня и щом се поохлади, добавете яйцето, нарязания магданоз, стафидите, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте плънката. Овкусете със сол и наръсете с лимонов сок коремната кухина на гъската....
Печена гъска с кестени и ябълкиПечена гъска с кестени и ябълки
05 Февр.
Добре почистената гъска се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Зелето се нарязва на ситно, чесънът се наситнява. Ябълките се обелват и нарязват на ситно....
Печена гъска по английскиПечена гъска по английски
24 Февр.
Зашиваме добре гъската, слагаме я в тавичка и я намазваме с останалото масло и доливаме малко вода. Печем я в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето....
Пълнена гъска и задушена с кисело зелеПълнена гъска и задушена с кисело зеле
24 Февр.
Изчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол отвътре и отвън. В купа смесваме ситно нарязаните лук, шунка, гъби и изстискания хляб....
Печена гъска с ябълки и сини сливиПечена гъска с ябълки и сини сливи
16 Юли
Печете гъската в плитка тава около 3 ч. - 3.5 ч. (по 40-50 мин. на килограм). Ако мазнината й започне да се събира в тавата я отстранете. Не е необходимо да поливате гъската с нея....
Гъска по селски с гречкаГъска по селски с гречка
07 Август
Почистваме и измиваме месото, нарязваме го на порции и ги слагаме в глинен съд. Наливаме малко вода и варим до полуготовност....
Печена гъска с пълнеж от салвия и лукПечена гъска с пълнеж от салвия и лук
15 Дек.
1
Гъска с тегло около 5 кг се пече около 180 минути под фолио....
Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребраПечена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра
17 Дек.
Наръсете с лимонов сок кухината на гъската и сложете вътре получената плънка. Зашийте добре отвора. Наредете на дъното тавата ребрата и върху тя сложете гъската, като стомаха ѝ сочи нагоре....
Варене на цял петел в Instant PotВарене на цял петел в Instant Pot
18 Окт.
Моята цел при варенето на цял петел в Instant Pot беше да се разпада, тъй като нямаше да го готвя цял....
Икономична супа от дреболиите на гъскаИкономична супа от дреболиите на гъска
06 Август
Варим супата до готовност, изваждаме и внимателно обезкостяваме шийката, крилата и краката на гъската. Сваляме супата от котлона, затройваме с яйцата, разбити с малко оцет....
Леща на фурна без варенеЛеща на фурна без варене
12 Окт.
Лещата на фурна без варене се пече се 20 мин под капак на 180 градуса....
Варене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправкиВарене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправки
04 Май
Поставяме на котлона, след като сме я затворили с капака и оставяме така, за да заври водата. След като заври държим 30-35 минути. Зависи и от самата главичка, ако е по-голяма се вари повече....
Задушена гъскаЗадушена гъска
24 Септ.
Върнете гъската в тенджерата, добавете подправките (по избор) и лимоновия сок/оцет и задушете на тих котлон до омекване на месото....