Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Великденски кекс агънцеИзчакайте да се охлади Великденския кекс и го извадете формата. Поръсете по желание с пудра захар или глазура....
20 Април
Руски великденски кексЖълтъците се разбиват до бяло със захарта, добавя се брашното, солта и маята, размита в топло мляко.
Разбива се дълго време, докато тестото стане напълно еднородно.
Добавят се разбитите на сняг белтъци и сместа се...
12 Април
3
Великденски кекс с глазураОхладете готовия великденски сладкиш и го извадете от формата. Залейте с готовата шоколадова глазура и изчакайте да стегне. По желание може да украсите с различни бои за още по-празничен вид....
13 Окт.
Великденски козуначен кексМаята се смесва с леко стопленото мляко, брашното и солта и се омесва тесто, което е твърдо. Прави се топка и се оставя да втаса на топло.
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до побеляване, добавя се разтопеното...
20 Април
Глазури за кексВсеки кекс е по-красив и по-вкусен, ако е украсен с подходяща глазура. Универсална е шоколадовата глазура, която се използва както за кексове, така и за мини-кексчета.
Шоколадова глазура за кекс
Тя се прави лесно:...
04 Юли
Великденски пиленца и Великденски яйчицаОстават се в хладилника да се стегнат, след което са готови да заемат мястото си до козуначените пиленца на Вашата шарена, богата и вкусна Великденска трапеза!
Да ви са вкусни! :)...
06 Май
Великденски поверияСамият Великден се празнува цели седем дни, тоест цялата седмица и затова тя се нарича Светла Великденска Седмица. Всеки ден носи светло име: светъл понеделник, светъл вторник......
16 Април
6
Великденски легендиЛегенди за Великден от езически времена
Великденските обичаи са отглас от по-стари вярвания от езически времена....
16 Април
Великденски КактусГрижи за великденски кактус у дома
След закупуване на цъфнал великденски кактус, растението у дома може да изхвърли всички пъпки и цветове поради стрес....
24 Юни
Тайни за хубав кексВъздушен пухкав кекс може да опече далеч не всяка домакиня. А това не е никак трудно, стига да знаете някои тайни на приготвянето на този вкусен десерт.
Необходими са ви пет яйца, една чаена чаша захар, една чаена чаша...
05 Юни
32
Как се съхранява кекс?Днес можем да си купим всякакви сладкиши и сочни кексове в магазините, но техният вкус далеч не е толкова приятен и ароматен, както домашно приготвените кулинарни изкушения.
Освен това и съставът им невинаги е чист...
05 Януари
1
Великденски курабийкиВ купа разбийте с помощта на миксер яйцата заедно със захарта и ванилиите, прибавете разтопената мас (не гореща) и настърганата кора на лимона.
Отделно в киселото мляко прибавете двата вида сода, разбъркайте и след като...
16 Март
6
Великденски колачетаБрашното се пресява и в него се прави кладенче. В него се слага предварително смесената с малко пудра захар и малко затоплено мляко мая, която трябва да шупне.
Добавя се омекналото масло, яйцата и солта и се меси, докато...
20 Април
1
Великденски бисквитиОставете великденските бисквити да изсъхнат, поставете ги в прозрачни пликчета и завържете с панделки.
Подарете разкош!...
13 Юни
3
Великденски пиленцаЯйцата се режат на две и се вадят жълтъците. Четири жълтъка се отделят, за да се превърнат в пиленца. Два жълтъка се смесват с маслото.
С пръсти се оформят глави на пиленцата, като върху топчетата се слагат очи от черен...
04 Април
Великденски гнездаОбелваме картофите и ги нарязваме с помощта на белачка на тънки парчета, след което режем на тънки ивички.
В купа поставяме готовите нарязани ивички от картофи и наливаме студена вода с 2 с.л от сока на лимона. Престояват...
19 Април
Великденски зайчетаПресейте брашното в дълбока купа, разтворете маята хубаво в млякото и добавете в кладенчето на брашното. Оставете на топло място за 20 минути и след това прибавете маслото, солта, захарта, настърганата лимонова кора....
04 Май