Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

БолеБоле
31 Дек.
Разтопете захар на вкус във виното. Аз слагам на 2 л около 1 ч.ч. захар, но може и повече, ако искате да е по-сладко. Загрява се, докато се разтопи и се слага снопче сушено седефче. При поднасяне разредете напитката със...
БолеБоле
12 Дек.
Сипете в подходящ съд виното, шампанското и швепса, добавете малки парченца от портокала, кубчета от киселите ябълки, тънки кръгчета от банана, поръсете със захарта и сока от изстискания лимон и разбъркайте. Сервирайте...
Портокалово болеПортокалово боле
31 Дек.
Нарежете на дребно портокалите и лимоните и ги наръсете със захарта. След около 1-2 часа ги сложете да се варят с водата. След това прецедете сместа и я разредете с бялото вино. Може да поднесете така приготвеното...
Ябълково болеЯбълково боле
29 Дек.
1
Измитите ябълки нарежете на парченце, наръсете ги с много пудра захар и ги залейте с малко вино. Оставят се да престоят 4 часа. Залейте ги с рома, а след това и с останалото вино. Сервирайте с парчета ябълки и сода...
Ябълково болеЯбълково боле
14 Окт.
Измийте ябълките, почистете ги и ги нарежете на парченца. Поръсете обилно с пудра захар и залейте с малко от виното. Оставете да престои за 4 часа. Долейте рома, след още 1 час долейте и останалото вино. При поднасяне...
Боле ананасБоле ананас
07 Януари
В голям стъклен съд се поставя нарязания ананас. Поръсва се със захарта и се залива с 500 мл. от виното. Съдът се похлупва и се оставя в хладилника за 1 час. От време на време се разбърква. След това се прибавя сиропът...
Пай с ралични видове сиренеПай с ралични видове сирене
28 Февр.
Плънка: Различните видове сирена, брашното и млякото се слагат в тенджера. Поръсват се в черен пипер и се държи на слаб огън. Прибавят се жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа от сирене....
Домашно ябълково болеДомашно ябълково боле
20 Ноем.
Измиваме ябълките, изчистваме ги от семките и кората, нарязваме ги на много тънки резенчета. Изсипваме ги в голям стъклен буркан или друг подходящ съд. Прибавяме настърганата кора и сока на лимоните, карамфилчетата...
Боле с ягодиБоле с ягоди
15 Юни
Поставяме плодовете на дъното на дълбок стъклен или порцеланов съд (за предпочитане в специален съд за боле). Разрязваме ягодите на две. Поръсваме с ликьора (коняка) и пудрата захар и оставяме в хладилник за 1-2 часа....
Боле с прасковиБоле с праскови
17 Август
Обелете и нарежете прасковите. Поръсете ги със захар и ги оставете в камерата да престоят поне половина час. Извадете и ги залейте с ябълковия сок, газирана вода. Добавете лед и сервирайте веднага....
Боле с пъпешБоле с пъпеш
17 Юли
Режем пъпеша на две и го почистваме от семките, издълбаваме вътрешността му с лъжичка, като оформяме топчета. В купа за боле сипваме гроздовия сок, ликьора, кората и сока на лимона и прибавяме топчетата пъпеш, похлупваме...
Боле - ликьор с плодовеБоле - ликьор с плодове
16 Май
Този ликьор е неповторим по вкус и по вид. Аз го приготвям в 3-литров буркан. Ето как: Първо сипвам в буркана ракията, след което слагам 1 кафена чашка захар и толкова ягоди, след това следващите плодове - от всички плодове...
Детско боле от прасковиДетско боле от праскови
22 Март
Обелете прасковите, почистете ги от костилките, нарежете ги на малки парченца или резенчета и ги поставете в дълбок порцеланов съд. Наръсете прасковите със захарта, залейте ги с гроздовия сок и оставете напитката да престои...
Боле с червено виноБоле с червено вино
28 Февр.
Виното се излива в дълбок съд. Прибавят се ситно настърганите кори от лимон и портокалова кора, канелата, карамфила и захарта. Сместа се разбърква и се оставя за няколко часа, за да се разтопи захарта. След това се прецежда...
Свежо боле с кайсииСвежо боле с кайсии
05 Март
Изсипете в подходящ съд шампанското, прибавете плодовете, минералната вода, вермута и леда. Разбъркайте коктейла добре и сервирайте във високи чаши....
Боле - ликьор с плодовеБоле - ликьор с плодове
16 Май
Този ликьор е неповторим по вкус и по вид. Аз го приготвям в 3-литров буркан. Ето как: Първо сипвам в буркана ракията, след което слагам 1 кафена чашка захар и толкова ягоди, след това следващите плодове - от всички плодове...
Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сиренаСпаначена палачинка с пълнеж от различни видове сирена
10 Август
Най-напред с пасатор разбивам добре спанака. Прибавям яйцата, млякото, брашното, олиото и солта - бъркам в дълбок съд с миксер. Трябва да се получи смес с нормална гъстота за палачинки. По ваша преценка, ако се налага...
Боле с малини и ягодкиБоле с малини и ягодки
21 Юни
Нарежете всички почистени плодове и ги сложете да се варят със захарта и водата. След като се сварят, се прецеждат и пресоват през сито. Полученият сок разбъркайте с виното и ром/коняк на вкус. Филтрирайте и поднесете...
Боле с ябълки и цитрусови плодовеБоле с ябълки и цитрусови плодове
15 Юни
Обелваме ябълките и ги нарязваме на кубчета. Обелваме цитрусовите плодове, разделяме ги на резени, които почистваме от тънката ципа и разрязваме на 2-3 парчета. Поставяме плодовете на дъното на стъклен (порцеланов) съд и...
Сангрия и Боле - каква е разликата?Сангрия и Боле - каква е разликата?
07 Август
Единствената разлика е в произхода на напитките Боле и Сангария и това, че в Болето се ползва студено шампанско, а в Сангария - червено или бяло вино. Болето е чудесна лятна напитка, както и Сангаринята. Болето...
Видове оцетВидове оцет
30 Май
Разни хора -различни видове оцет....
Видове картофиВидове картофи
10 Януари
В родината си към днешна дата имат повече от 2000 сортови разновидности, но в зависимост от обработката, може да ги разделим на следните видове: Картофи за варене – с по-влажна и гладка вътрешност, които запазват формата...
Видове оризВидове ориз
09 Януари
1
След като сте вече запознати с различните видове ориз, остава да изберете какво желаете да си приготвите с ориз....
Видове ПанировкиВидове Панировки
12 Септ.
2
Съществуват много видове панировки, които са подходящи за различни продукти – за месо, за зеленчуци. Повечето от тях са универсални и могат да се използват и за сирена, кашкавал, различни зеленчуци, рибни продукти....
Видове пастаВидове паста
28 Юли
Макарони – те се използват за различни видове ястия – печени, пържени, в супи. 2....