Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гълъби с пресен грахПоставяме в подходящ дълбок съд гълъбите, ситно нарязаните лук и сланина и маслото. Наливаме съвсем малко вода и задушаваме под похлупак 30 минути.
Към яденето добавяме 3 ч.ч. вода и пресния грах, кипваме и варим около...
26 Юли
Печени гълъби с грахДобавяме сланината, нарязана на ивици, и почистените гълъби. Изпържваме от всички страни....
26 Август
1
Маринован гълъб в червено виноСлед това потопете вътре гълъба и го дръжте там за 12 часа, като го обръщате от време на време.
Загрейте фурната на 150 градуса. Сипете зехтина в голяма тенджера и сложете вътре лука и гъбите....
07 Септ.
ГълъбкаВидове гълъбка
Представителите на рода гълъбка са често срещани в родните гори. Несъмнено най-разпространената сред тях е така наречената зелена гълъбка /Russula virescens/....
29 Януари
Пай с ралични видове сиренеПлънка: Различните видове сирена, брашното и млякото се слагат в тенджера. Поръсват се в черен пипер и се държи на слаб огън. Прибавят се жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа от сирене....
28 Февр.
Честит имен ден на Гълъбин и Гълъбина!На днешния ден – 22-ри септември, своя имен ден празнуват Гълъб, Гълъбина, Гълъбица, Гълъбка, Гълъбена.
Гълъбин е име със славянски корени. Неговата женска форма е Гълъбина....
22 Септ.
Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сиренаНай-напред с пасатор разбивам добре спанака. Прибавям яйцата, млякото, брашното, олиото и солта - бъркам в дълбок съд с миксер.
Трябва да се получи смес с нормална гъстота за палачинки. По ваша преценка, ако се налага...
10 Август
Печени гълъбиГълъбчетата се измиват и режат на мръвки. След това се се слагат в тавата за печене и се овкусяват със сол.
Отгоре се поръсват хубаво с черен пипер и червен пипер. След това се разбъркват с ръка и се заливат с гореща...
07 Юни
Гълъби по манастирскиИзмиваме и почистваме гълъбите. Подправяме ги със сол и черен пипер отвън и отвътре.
Изпържваме ги в олио, като ги обръщаме от всички страни, за да се изпържат добре.
Към тях добавяме и лукчетата и ситно нарязаните...
10 Юли
Печени пълнени гълъбиТрадиционно тези пълнени гълъби се поднасят върху канапе от панирани филийки, обилно полети със соса от печенето, и свежа салата....
26 Юли
Задушен гълъбПочистваме хубаво гълъба, измиваме го и го осоляваме. С тънък конец завързваме краката към тялото.
Покриваме гълъба с нарязаната на тънки филийки сланина и отново я фиксираме към тялото му с конец....
08 Август
Диви гълъби по египетскиВсяко парче от гълъб се топва първо в разбитите яйца, след това в галетата и се запържва в тиган със сгорещена мазнина.
Отцежда се на салфетки от излишната мазнина и се сервира с резенчета лимон....
06 Окт.
Видове целувкиВакуумна целувка – тя се прави, като устните на партньора се всмукват, все едно се опитвате да изсмучете по този начин цялата му душа.
Когато устните ви се изморят, не ги откъсвайте рязко и неочаквано, защото се чува...
27 Януари
1
Видове лимфомУспеваемостта на лечението зависи от стадиите на диагнозата, които се разделят на 4 – така, както и при останалите видове рак. 1 стадий означава, че злокачествените клетки са локални, а четвъртият – че са достигнали до...
11 Юли
Видове глоситВидове глосит
Острата форма на патологията е свързана с внезапната поява на възпалението. Възможни са различни причини, поради които се появява острата форма на глосита....
01 Юни
Видове гастритГастритът представлява възпаление на стомашната обвивка. Симптомите му са неприятни и болезнени и могат да предизвикат значителни неудобства в ежедневния ни начин на живот. Подобно възпаление може да има много причинители...
04 Май
Видове уртикарияСъстоянието уртикария често е наричана копривна треска. Това се дължи на факта, че понякога при нея се наблюдават обриви, наподобяващи силно тези, които се появяват след допир с коприва.
Обикновено обривът при уртикария...
22 Април
Видове брашноКрайният резултат е, че масово срещаните белите брашна с по-високо качество са много по-бедни на витамини и минерали, отколкото тъмните и пълнозърнести видове брашно....
20 Май
Видове сандвичиСандвичите биват открити или закрити.
Откритите сандвичи се приготвят от филийки хляб, дебели 1-1.5 см., с четириъгълна, триъгълна или кръгла форма, върху които се намазва разбито на крем масло и се поставят филийки...
11 Април
Видове картофиВ родината си към днешна дата имат повече от 2000 сортови разновидности, но в зависимост от обработката, може да ги разделим на следните видове:
Картофи за варене – с по-влажна и гладка вътрешност, които запазват формата...
10 Януари
Видове оризСлед като сте вече запознати с различните видове ориз, остава да изберете какво желаете да си приготвите с ориз....
09 Януари
1
Видове ПанировкиСъществуват много видове панировки, които са подходящи за различни продукти – за месо, за зеленчуци. Повечето от тях са универсални и могат да се използват и за сирена, кашкавал, различни зеленчуци, рибни продукти....
12 Септ.
2
Видове пастаМакарони – те се използват за различни видове ястия – печени, пържени, в супи.
2....
28 Юли