Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Миши ушиМиши уши
09 Април
Видове миши уши Друг известен вид у нас е мъхнати миши уши /Hieracium villosum/. Това е изключително красива разновидност, която достига височина 15 - 25 см....
Миши празнициМиши празници
27 Окт.
Мишите празници са част от българските народни празници. Те се празнуват в чест на мишките, за да не нападат гризачите зърното, храната, мебелите, дрехите и др. В източна България са известни като Мишинден, Мишкинден, в западна...
Пай с ралични видове сиренеПай с ралични видове сирене
28 Февр.
Плънка: Различните видове сирена, брашното и млякото се слагат в тенджера. Поръсват се в черен пипер и се държи на слаб огън. Прибавят се жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа от сирене....
Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сиренаСпаначена палачинка с пълнеж от различни видове сирена
10 Август
Най-напред с пасатор разбивам добре спанака. Прибавям яйцата, млякото, брашното, олиото и солта - бъркам в дълбок съд с миксер. Трябва да се получи смес с нормална гъстота за палачинки. По ваша преценка, ако се налага...
Панирани свински ушиПанирани свински уши
26 Ноем.
2
В тенджера с вряща подсолена вода слагаме добре почистените свински уши и варим до омекване. В купа разбиваме яйцата, добавяме бирата, нарязания на дребно магданоз, брашното и малко сол. Нарязваме ушите на ромбчета...
Точени ямболски ушиТочени ямболски уши
29 Ноем.
Мая се размива с малко топла вода. Замесва се тесто като се изсипва брашното, прави се кладенче и в него се слагат разтворената мая, 1/4 ч.л. сол и вода. Оставя се да втаса за 20-30 минути. Замесва се отново, разделя...
Бонбони Заешки ушиБонбони Заешки уши
17 Февр.
Бисквитите се смилат. Бадемите се накисват в гореща вода, обелват се и се запичат на 130 г до зачервяване. Разбива се маслото със захарта. Прибавят се разбитото яйце, бисквитите, 1 ч.ч. от орехите, ромът и ваниловата...
Сварени свински ушиСварени свински уши
29 Ноем.
Свинските уши се пърлят със горелка, остъргват се с нож и се измиват много хубаво. Слагат се в голяма тенджера и се налива толкова вода, че да ги покрива 4-5 пръста. Добавя се едра морска сол и черен пипер на зърна....
Пържени свински ушиПържени свински уши
25 Ноем.
Свинските уши се почистват и измиват добре. Варят се в тенджера с вода до готовност. Изваждат се, нарязват се на ивички с дебелина 1 см и се овкусяват със сол, черен и червен пипер. На няколко места се разпределят...
Пресовани свински ушиПресовани свински уши
26 Януари
Ушите, изчистени и добре измити, се режат на половинки. Поставят се в тенджера под налягане. Прибавят се нарязани морковите на колелца, зеленият лук на по три парчета, главата лук на едро, джинджифила на по 1 см. Добавя...
Пълнени свински ушиПълнени свински уши
17 Януари
В тенджера поставяме свинските уши и пълним вода, докато се закрият. Поставяме на котлона да заврат, като ги припенваме от време на време. Като минат 5-10 минути, поставяме подправките и оставяме да се сварят до готовност...
Печени свински ушиПечени свински уши
11 Окт.
Много добре почистете свинските уши. Сварете ги във вряща подсолена вода за около 50 минути. Отцедете сварените уши и ги нарежете на ленти. Смесете пресования чесън с лимоновия сок, червения пипер и соевия сос....
Свински уши на тиганСвински уши на тиган
26 Август
Свинските уши са едно много вкусно мезе, макар и предпочитано от малко хора. Приготвянето им става много бързо. За тази рецепта е нужно в тенджера с вода да сварите ушите до омекване. След като ушите са готови, оставяме...
Свински уши на фурнаСвински уши на фурна
15 Март
Почистваме и измиваме свинските уши. Сваряваме ги в тенджера с подсолена вода, където сме добавили нарязаните на едро лук, моркови и целина. Варим до омекване на ушите. Отцеждаме месото и го нарязваме на ивички и поставяме...
Свински уши на скараСвински уши на скара
06 Февр.
5
Хубаво почистените уши сварете в подсолена вода за около 45 минути или до пълна готовност. След това ги отцедете и ги нарежете на по-малки парчета или ленти. Разбийте соевия сос с лимоновия сок, пресования чесъни...
Чорба от свински ушиЧорба от свински уши
08 Януари
Почистваме старателно свинските уши. Слагаме ги в тенджера с вода на котлона. Когато заври ги отпенваме. Прибавяме няколко зърна черен пипер и сол. Имайте предвид, че водата ще намалее, затова не прекалявайте със солта...
Свински уши със зеленчуциСвински уши със зеленчуци
19 Май
Свинските уши се пърлят, чистят, измиват и сваряват за около 40 минути в леко подсолена вода. Бульонът се изхвърля. Вече сварени се нарязват на жулиени и се прехвърлят в тиган, без никаква мазнина заедно с нарязаните...
Свински уши на скараСвински уши на скара
14 Април
Ако обичате свинските деликатеси, тази рецепта за свински уши на скара ще ви допадне Почистваме добре свинските уши. В дълбок съд ги поставяме, изсипваме студено вода, като прибавяме и малко сол. Поставяме на котлона...
Пикантна чорба от свински ушиПикантна чорба от свински уши
16 Февр.
Свинските уши се почистват, пърлят с горелка и измиват добре. Сваряват се в леко подсолена вода за около 50-60 минути. Изваждат се и се нарязват на ситни кубчета. Бульона се прецежда и се връща на котлона да поври с нарязаното...
Вкусни свински уши на скараВкусни свински уши на скара
16 Юни
1
Почистваме и измиваме ушите. Сваряваме ги в подсолена вода дотолкова, че да останат леко твърди, иначе има опасност да се разкашкат. Нарязваме ги на лентички и в купа добавяме соев сос и черен пипер на вкус. Разбъркваме...
Свински мариновани уши на скараСвински мариновани уши на скара
03 Юли
Почистваме добре ушите и ги измиваме. Поставяме ги в съд, заливаме с вода, колкото да се покрият напълно. Прибавяме дафиновия лист, зърната черен пипер и солта. Сваряваме ги за около 1.5-2 часа, може да ползвате...
Страхотно мезе от свински ушиСтрахотно мезе от свински уши
13 Дек.
1
Измиваме добре и почистваме свинските уши. За мезето използваме хрущялната им половина. Останалата част прибавете към съставките за свинска пача. Поставяме ушите в студена вода и ги сваряваме, но не до готовност. След...
Свински уши на грил тиганСвински уши на грил тиган
12 Окт.
Почистваме много добре свинските уши. Поставяме ги в дълбока тенджера, аз ги сложих в тенджера под налягане. Към водата добавяме дафиновия лист, солта и черния пипер. Включваме котлона и варим до готовност. Когато...
Варени свински крачета с ушиВарени свински крачета с уши
05 Юли
Това е едно от най-хубавите ястия, които моите родители са ми приготвяли. Зарежда те с много енергия, здраве и настроение в студените зимни дни. Крачетата и свинските уши се измиват и оглеждат добре. Ако имат люспи се...
Варени свински уши на барбекюВарени свински уши на барбекю
29 Ноем.
В тенджера поставяме свинските уши. Към тях добавяме дафиновия лист, черния пипер, скилидките чесън и солта. Покриваме с вода и оставяме да се варят. След като са готови, вадим, подсушаваме и нарязваме на тънки ивички...