Gotvach.bg»Статии»Видове пшеница
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пшеница
Видове пшеница
Най-разпространеният вид пшеница по света и у нас е зимната пшеница /T.Aestivum L./....
Лимецът е първата пшеница на човечеството
Лимец се различава от другите видове пшеница, като се класифицира като покрита пшеница. Освен това не е много капризен към почвата и често оцелява там, където другите не могат....
Камут
Самостоятелно от камута не може да се приготвя качествено брашно, най-добре е да се комбинира с други видове брашно.
Свареният и охладен камут е чудесен компонент на различни здравословни салати....
Кои са основните продукти, източници на глутенНа нея те дължат цвета си;
- Макарони, спагети и всички видове паста....
1
Гликемичният индекс е разликата между белите и кафяви спагети
Основната разлика между тези видове пшеница е, че тази, използвана за производството на пасти, има нисък гликемичен индекс....
Как да намалите приема на глутенови храни?
Глутен има и в някои видове кафе
Това важи особено за кафето от ръж. Заедно с ечемика и пшеницата, ръжта съдържа голямо количество глутен. Глутенови съставки може да имат и някои инстантни кафета....
Брашно тип 00 - какво представлява и кога се използва?
С него се правят основно тънките видове пици. То се категоризира според количеството протеин в него. Свикнали сме да определяме брашното според това от коя част на пшеницата се прави и колко фино е смляно....
Най-честите хранителни алергии
Някои видове анестетици, също могат да съдържат яйчен продукт. Яйцето може да присъства и като съставка в някои видове хляб и в сладките и тестени изделия....
Как да варим жито и лимец?
Лимецът пък е най-древният вид от групата на покривните пшеници.
Пшеницата, и по-специално лимецът, като повечето пълнозърнести храни имат дълъг списък от полезни свойства за здравето на човека....
Безглутенова диета
Знайте още, че почти всички видове паста са направени от пшеница - внимателно избирайте спагетите, макароните и спиралите, когато сте на такава диета....
Защо да изключим пшеницата от менюто си?
Учените си правят експерименти, като кръстосват разни видове и това, което се получи, не става за ядене или ако става, не е полезно за здравето....
Брашно от лимец - същност, ползи, приложение
Приложение на лимеца
Подобно на другите видове пшеница, веднъж щом лимецът е смелен на брашно, приложението му е огромно....
ЛимецЛимец в кулинарията
Смленият лимец се използва много успешно за приготвянето на различни видове тесто....
4
Паста от твърда пшеница - всички предимства
От тестени изделия от твърда пшеница можете да готвите различни ястия, да ги сервирате с различни видове сосове, зеленчуци, месо, риба.
Вкусно е и е здравословно!...