Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Класически виенски шницел с картофкиКотлетите се обезкостяват и се обработват с кухненско чукче, така че да изтънеят.
След това се поръсват със сол и черен пипери и се овалват последователно в брашно, яйце и галета.
Изпържват се в мазнина и се нареждат...
01 Ноем.
1
Виенски шницел от бонфилеПотопете всеки шницел в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета.
Изтупайте излишното.
Изпържете за кратко до златисто от двете страни.
Отцедете върху домакинска хартия излишната мазнина....
25 Ноем.
Шницел по виенскиИстинският шницел по виенски се прави само от телешко. Никакво свинско!
Месото се нарязва на филии, дебели около сантиметър, които се начукват с дървено чукче, докато изтънеят до 3-4 мм дебелина....
27 Януари
Класически виенски шницел от каймаИзпържете виенските шницели в тиган с мазнина на среден котлон....
25 Ноем.
Виенски шницел от свинско филеНарежете свинското филе на тънки пържоли. Начукайте всяка с дървено чукче. Посолете със сол, овкусете с универсална подправка, черен и бял пипер.
Разбийте яйцата в купа. Загрейте олиото в дълбок тиган.
Потопете шницелите...
27 Ноем.
Телешки шницел по виенскиВсеки готов телешки шницел по виенски поднасяме още докато е топъл, с по едно парченце краве масло отгоре, оформено като охлюв или топче....
14 Март
Виенски шницелОт време на време разклащайте тигана по време на пърженето, за да може мазнината да облее шницела.
Отцеждайте готовите виенски шницели върху кухненска хартия и ги поднесете веднага със свежи зеленчуци по избор....
01 Юни
4
Виенски шницел с ароматно масло и пържени картофкиПри поднасяне намажете виенския шницел с ароматното масло....
07 Септ.
Шницел по Виенски 2 вариантМесото се начуква и се овкусява с черния пипер и солта.
Панира се последователно в брашно-яйце-галета.
Преди да се изпържи, се прави решетка върху филето с обратната страна на ножа. Пържи се до златисто в загрята мазнина...
04 Май
Класически виенски шницелИзвадете телешкия шницел и го отцедете върху домакинска хартия.
Накрая нарежете измития лимон на резенчета и гарнирайте готовия виенски шницел с резенчета лимон....
07 Февр.
Вкусен Виенски шницелОформят се шницели. Оставят се да престоят малко.
През това време се разбиват яйцата с брашното. Панировката е готова.
Шницелите се овалват обилно в галета и панировката. Пържат се в маслена баня....
17 Февр.
1
Класически Виенски ШницелиВиенският шницел е емблематичен, вкусен и задължително поднесен с бучка прясно хубаво масло, освен гарнитурата, която е винаги пържени картофи....
25 Юли
6
Шницел с плънкаВсеки шницел опаковайте в стреч фолио и приберете във фризера за около 20 минути.
Вече стегналите се шницели овалайте в брашно, потопете в разбити яйца и накрая овалайте в галетата....
05 Дек.
Какво представлява виенският шницел?Широко известен и любим на мнозина е виенският шницел. Това е разновидност на традиционната рецепта за шницел, която се отличава с минимални особености....
08 Юли
Пилешки шницел с плънкаДвата шницела се овалват първо в разбитото яйце, след това в малко галетата и отново в яйцето. Изпържат се до златиста коричка в силно сгорещена мазнина....
04 Февр.
Паниран шницел с гарнитураВсеки шницел се изпържва от двете страни в мазнина и се оставя да се отцеди от нея върху кухненска хартия. През това време се прави салатата.
Зарзаватите се почистват и нарязват на дребни ивички....
14 Ноем.
Запечен шницел с броколиИзпържваме потопените в брашно шницели в сгорещено олио и ги подреждаме в тава.
Измиваме, разделяме на розички и бланшираме броколите за 5 минути.
Разбиваме ги в блендер на пюре, прибавяме черен пипер и сол....
03 Март
Телешки шницел с мандариниСваряваме макароните и ги прецеждаме в гевгир.
Попарваме мандарините с гореща вода, обелваме корите и ги нарязваме на тънки лентички, а плодовете разделяме на парченца.
Посипваме с пипер и кориандър шницелите, изпържваме...
24 Януари
Пуешки шницел с ризотоОвкусяваме леко начуканите шницели със сол и черен пипер, след което ги изпържваме в сгорещено олио по 3-4 минути от всяка страна.
Готовите шницели напръскваме с прясно изстискания лимонов сок....
05 Юли
Вкусен шницел с мозъкПържим филийките в същата мазнина, в която приготвихме и свинските шницели.
В затоплени чинии или плато поставяме топлите пържени шницели, а върху тях разпределяме горещите филийки от мозъка....
13 Март
Честит Ден на виенския шницел! Виж оригиналната му рецептаИстория на Виенския шницел
Виенският шницел се среща за първи път през 1831 година в готварска книга под името пържен телешки шницел. Малко по малко то си проправя път към Виена....
09 Февр.
Шницел по креолскиМесото се почиства от ципите, реже се на филийки и се начуква като за пържоли.
Овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в тефлонов тиган в малко мазнина по около 3-4 минути от всяка страна.
Вади се и се подрежда...
11 Май
Шницел от тиквичкиНарежете тиквичките по дължина и ги поръсете със сол. Потопете ги леко в брашно и ги изпържете до жълто-розово оцветяване.
Между две изпържени тиквички се слага смес от стритото сирене, яйцата и ситно нарязан копър или...
05 Дек.