Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Класически виенски шницел с картофкиКласически виенски шницел с картофки
01 Ноем.
1
Котлетите се обезкостяват и се обработват с кухненско чукче, така че да изтънеят. След това се поръсват със сол и черен пипери и се овалват последователно в брашно, яйце и галета. Изпържват се в мазнина и се нареждат...
Виенски шницел от бонфилеВиенски шницел от бонфиле
25 Ноем.
Потопете всеки шницел в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета. Изтупайте излишното. Изпържете за кратко до златисто от двете страни. Отцедете върху домакинска хартия излишната мазнина....
Шницел по виенскиШницел по виенски
27 Януари
Истинският шницел по виенски се прави само от телешко. Никакво свинско! Месото се нарязва на филии, дебели около сантиметър, които се начукват с дървено чукче, докато изтънеят до 3-4 мм дебелина....
Класически виенски шницел от каймаКласически виенски шницел от кайма
25 Ноем.
Изпържете виенските шницели в тиган с мазнина на среден котлон....
Виенски шницел от свинско филеВиенски шницел от свинско филе
27 Ноем.
Нарежете свинското филе на тънки пържоли. Начукайте всяка с дървено чукче. Посолете със сол, овкусете с универсална подправка, черен и бял пипер. Разбийте яйцата в купа. Загрейте олиото в дълбок тиган. Потопете шницелите...
Телешки шницел по виенскиТелешки шницел по виенски
09 Февр.
1
Телешкият шницел по виенски е много вкусно ястие....
Телешки шницел по виенскиТелешки шницел по виенски
14 Март
Всеки готов телешки шницел по виенски поднасяме още докато е топъл, с по едно парченце краве масло отгоре, оформено като охлюв или топче....
Виенски шницелВиенски шницел
01 Юни
4
От време на време разклащайте тигана по време на пърженето, за да може мазнината да облее шницела. Отцеждайте готовите виенски шницели върху кухненска хартия и ги поднесете веднага със свежи зеленчуци по избор....
Виенски шницел с ароматно масло и пържени картофкиВиенски шницел с ароматно масло и пържени картофки
07 Септ.
При поднасяне намажете виенския шницел с ароматното масло....
Шницел по Виенски 2 вариантШницел по Виенски 2 вариант
04 Май
Месото се начуква и се овкусява с черния пипер и солта. Панира се последователно в брашно-яйце-галета. Преди да се изпържи, се прави решетка върху филето с обратната страна на ножа. Пържи се до златисто в загрята мазнина...
Класически виенски шницелКласически виенски шницел
07 Февр.
Извадете телешкия шницел и го отцедете върху домакинска хартия. Накрая нарежете измития лимон на резенчета и гарнирайте готовия виенски шницел с резенчета лимон....
Пържен виенски шницелПържен виенски шницел
05 Юни
1
Пърженият виенски шницел похапнете, докато е топъл!...
Вкусен Виенски шницелВкусен Виенски шницел
17 Февр.
1
Оформят се шницели. Оставят се да престоят малко. През това време се разбиват яйцата с брашното. Панировката е готова. Шницелите се овалват обилно в галета и панировката. Пържат се в маслена баня....
Класически Виенски ШницелиКласически Виенски Шницели
25 Юли
6
Виенският шницел е емблематичен, вкусен и задължително поднесен с бучка прясно хубаво масло, освен гарнитурата, която е винаги пържени картофи....
Шницел с плънкаШницел с плънка
05 Дек.
Всеки шницел опаковайте в стреч фолио и приберете във фризера за около 20 минути. Вече стегналите се шницели овалайте в брашно, потопете в разбити яйца и накрая овалайте в галетата....
Какво представлява виенският шницел?Какво представлява виенският шницел?
08 Юли
Широко известен и любим на мнозина е виенският шницел. Това е разновидност на традиционната рецепта за шницел, която се отличава с минимални особености....
Пилешки шницел с плънкаПилешки шницел с плънка
04 Февр.
Двата шницела се овалват първо в разбитото яйце, след това в малко галетата и отново в яйцето. Изпържат се до златиста коричка в силно сгорещена мазнина....
Паниран шницел с гарнитураПаниран шницел с гарнитура
14 Ноем.
Всеки шницел се изпържва от двете страни в мазнина и се оставя да се отцеди от нея върху кухненска хартия. През това време се прави салатата. Зарзаватите се почистват и нарязват на дребни ивички....
Запечен шницел с броколиЗапечен шницел с броколи
03 Март
Изпържваме потопените в брашно шницели в сгорещено олио и ги подреждаме в тава. Измиваме, разделяме на розички и бланшираме броколите за 5 минути. Разбиваме ги в блендер на пюре, прибавяме черен пипер и сол....
Телешки шницел с мандариниТелешки шницел с мандарини
24 Януари
Сваряваме макароните и ги прецеждаме в гевгир. Попарваме мандарините с гореща вода, обелваме корите и ги нарязваме на тънки лентички, а плодовете разделяме на парченца. Посипваме с пипер и кориандър шницелите, изпържваме...
Пуешки шницел с ризотоПуешки шницел с ризото
05 Юли
Овкусяваме леко начуканите шницели със сол и черен пипер, след което ги изпържваме в сгорещено олио по 3-4 минути от всяка страна. Готовите шницели напръскваме с прясно изстискания лимонов сок....
Вкусен шницел с мозъкВкусен шницел с мозък
13 Март
Пържим филийките в същата мазнина, в която приготвихме и свинските шницели. В затоплени чинии или плато поставяме топлите пържени шницели, а върху тях разпределяме горещите филийки от мозъка....
Честит Ден на виенския шницел! Виж оригиналната му рецептаЧестит Ден на виенския шницел! Виж оригиналната му рецепта
09 Февр.
История на Виенския шницел Виенският шницел се среща за първи път през 1831 година в готварска книга под името пържен телешки шницел. Малко по малко то си проправя път към Виена....
Шницел по креолскиШницел по креолски
11 Май
Месото се почиства от ципите, реже се на филийки и се начуква като за пържоли. Овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в тефлонов тиган в малко мазнина по около 3-4 минути от всяка страна. Вади се и се подрежда...
Шницел от тиквичкиШницел от тиквички
05 Дек.
Нарежете тиквичките по дължина и ги поръсете със сол. Потопете ги леко в брашно и ги изпържете до жълто-розово оцветяване. Между две изпържени тиквички се слага смес от стритото сирене, яйцата и ситно нарязан копър или...