Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Етикет за новогодишната трапезаЕто какво трябва да знаете за етикета на новогодишната трапеза!
Изберете салфетки и покривки, които са в топли цветове и празнични цветове – жълто, оранжево или червено....
28 Дек.
Винен кебапМесото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови.
Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят...
12 Март
5
Винен кремРазсипете винения крем в десертни чашки и сложете в хладилник. Направете украса по желание....
12 Август
Винена красотаВинена баня за мазна кожа
Трябват ви: една четвърт чаша бяло вино, сухи цветя от лайка - 10-15 грама, 3 супени лъжици червено вино....
25 Март
Винени сосовеОпитайте още: Заек с винен сос, Свински пържоли във винен сос, Винен сос с пушено сирене, Доматен сос с вино, Пържоли с вино....
05 Август
Етикет при сервирането на кафеКафето според етикета трябва да сервирате в чашки, които са предварително загряти. Те не трябва да са пълни догоре. Според етикета чашката за кафе се пълни 2/3....
10 Април
Винен свински кебапЗалейте с виното, добавете червения пипер, пуснете дафиновия лист, сипете 300 мл вода и варете винения кебап със свинско на тих огън, докато месото стане готово.
Накрая подправете винения кебап със сол на вкус....
06 Юни
Свински винен кебапСвинския винен кебап се сервира горещ, поръсен със ситно нарязан магданоз....
28 Януари
Перфектен винен кебапПоръсете перфектния винен кебап с нарязана магданоз и да ви е сладко....
29 Март
1
Класически винен кебапМесото се надребнява на късчета, по около 30 г всяко. Поръсва се със солта, черния млян пипер. Прибавя се скълцаният лук. Мазнината се загрява и в нея се слага месото с лука.
Готви се до редуцирането на водата от лука....
19 Август
12
Немски винен сосМаслото се разтопява на бавен огън и се добавя брашното. Разбърква се така, че да няма бучки. Добавя се бульонът.
Жълтъците се разбиват със сметаната и сместа се добавя към соса, който продължава да се загрява още 2-3...
29 Ноем.
Ловджийски винен кебапКипнете виното да поври десетина минути с дафиновия лист и зрънцата бахар. Похлюпете и отстранете от огъня. Оставете да престои докато подготвите другите продукти.
Нарежете свинското месо на парчета с големината на хапки...
17 Април
Бърз винен кебапНарязваме свинското месо на средно големи късчета и го задушаваме в малко олио и вода. Като побелее прибавяме лука нарязан на филийки.
Като се задуши поръсваме с червен пипер, прибавяме 1-2 лисчета дафинов лист, разбъркваме...
06 Септ.
Италиански винен сосЗагрейте зехтина в тиган, добавете чесъна и лука и ги задушете.
Добавете доматите и варете, докато сосът се посгъсти.
Прибавете ригана и сметаната и разбъркайте.
Добавете доматеното пюре, захарта, сол и ½ ч.ч....
02 Септ.
Винен коктейл АдиносСложете бучките лед в смесителната кана.
Долейте виното, вермута и оранж битера.
Разбъркайте с лъжица за известно време.
Оставете да почине за 2 минути, след това пак разбъркайте и поднесете в чаша.
Украсете...
24 Юни
Лесен винен кебапГотвим ястието винен кебап на умерен огън, като разбъркваме от време на време. Когато месото омекне, прибавяме подправките....
13 Януари
Странджански винен кебапМесото се измива и нарязва на кубчета. Маста се загрява и в нея се запържва месото.
Добавят се нарязаният на ситно лук, чесън и пасираните домати. Поръсва се с червения пипер и брашното. Разбърква се и се добавя лимонът...
23 Януари
Странностите в световния етикет на храненетоЕто още от най-странните обичаи в световния етикет на храненето:
Картофите се режат с вилица – така е прието в Германия....
23 Септ.
Най-ароматния винен кебапСервираме любимия винене кебап с картофено пюре.
Да ви е сладко с най-ароматния винен кебап!...
16 Март