Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)
16 Януари
Комбинирайте жълтъците, кондензираното мляко и ванилията в купа. Разбийте с тел енергично за около 10 минути до образуването на пяна. Пригответе кафето според предпочитания от вас метод. Запазете около половин чаша за...
КафеКафе
26 Февр.
3
Първите писмени сведения относно кафето датират от около 1000 година, но кафето като тонизиращ и полезен продукт е известно още столетия назад във времето. До ден днешен кафето запазва своите позиции като една от най-известните...
Виенско кафеВиенско кафе
20 Януари
3
Започнете да правите кафето. Междувременно на дъното на чашата сложете настъргания натурален шоколад или малко количество качествено какао. Добавете меда-желателно пресен. После прибавете канелата и разбъркайте. Прибавете...
Какаово кафеКакаово кафе
21 Май
Поставете захарта, какаото и кафето в съд. Добавете малко вода, вземете миксер за кафе и разбъркайте, докато се образува пяна. Сварете млякото. Изсипете какаото с кафето в млякото, след което отново разбъркайте...
Виетнамско кафеВиетнамско кафе
27 Януари
Първо си сваряваме кафето. Най-добре е, когато се вари на джезве. Смесваме си маслото с кондензираното мляко и жълтъкът. Всичко това разбиваме до пухкава пяна. Добавяме малко кафе и отново разбиваме. Поднасяме...
Кафе доминиканаКафе доминикана
06 Юни
В широка чаша налейте тъмния доминикански ром, добавете бучките кафява захар и бъркайте интензивно докато се разтопи. Долейте кафето в чашата и накрая прибавете сметаната и по желание лед - 2-3 бучки. Може да се сервира...
Бронирано кафеБронирано кафе
04 Дек.
Измерете водата с чашката и я изсипете в джезвето. Добавете мляното кафе и какаото. Сложете на котлона и разбъркайте. Щом заври и се вдигне, отстранете джезвето и го оставете за 2 мин. Това е моят начин на варене на кафе...
Кафе ДалгонаКафе Далгона
31 Окт.
В голяма купа се смесват кафето, захарта, ванилията и водата. Разбиват се с миксер за 2-3 минути или с телена бъркалка около 5-6 минути. Трябва да стане мека кремообразна смес. В чашата се слага лед, налива се мляко да...
Далгона кафеДалгона кафе
13 Май
1
В подходящ съд се слагат кафето, захарта и водата. Разбиват се с миксер или специален миксер за фрапе, до получаване на гъста пяна. В чашата, в която ще се пие, се слага млякото догоре на чашата. По желание се...
Шоколадово кафеШоколадово кафе
09 Юни
Сварете 50 мл кафе еспресо. Смесете всички съставки в блендер до получаване на еднородна смес. Изпийте кафето в компанията на бадемови бисквити и с добрата компания на приятели....
Кафе ШокКафе Шок
24 Май
Смесват се водата и кафето и се загряват 2 мин при 600 Вт. Млякото се разбърква с коняка и се прибавя към загрятата течност. Сервира се с парченца млечен шоколад....
Кафе ВенецуелаКафе Венецуела
23 Май
Жълтъкът, захарта и кондензираното мляко се разбъркват и се загряват 1 ½ мин при 180 Вт. По време на загряването и накрая сместа се разбърква добре. Смесват се водата и кафето и се загряват 2 ½ мин при 600 Вт. Към...
Кафе МакиатоКафе Макиато
03 Септ.
В малка чаша за кафе се пуска 1 нормално еспресо. Прясното мляко се сипва в желязно канче. Загрява се с тръбата за топъл въздух на кафе машината. Предварително трябва да е изкарана водата, която е в тръбата. Първоначално...
Сорбе КафеСорбе Кафе
08 Юли
За направата на това сорбе ще ни е нужен блендер, кухненски робот или уред от типа на Нутри Булет, които да могат да смелят леда. Поставяме в купата на уреда леда, кондензираното мляко и лъжицата кафе, затваряме добре...
Ментово кафеМентово кафе
11 Юли
Прясното мляко се слага на котлона при умерен огън заедно със захарта и клонката мента небрежно накъсана. Когато закъкри, малко преди да заври се дръпва от огъня и се оставя да инфусионира за 10-15 минути като съда се...
Орехово кафеОрехово кафе
10 Дек.
В подходяща чаша наливаме първо ликьора, после захарния сироп и накрая кафето. Преди да поднесем разбъркваме добре....
Турско кафеТурско кафе
26 Ноем.
3
Отмерваме в чашка за кафе вода и я изсипваме в джезве. В джезвето прибавяме 1 ч.л. от добре разбърканите ръж и леблебия. Прибавяме една кафяна лъжичка захар. Оставяме да заври на бавен огън. Когато кафето кипне...
Кафе ГранитаКафе Гранита
13 Август
Сипете захарта и водата в тенджерка. Варете около 5 минути, отстранете от огъня и прибавете кафето. Разбъркайте много добре. След това оставете сместа да се охлади. Излейте сместа в пластмасов съд и го сложете за около...
Кафе кремКафе крем
07 Август
Сварете кафето с нужното количество вода, но без да подслаждате. Ако сте го варили в джезве, прецедете. Разбийте маслото с жълтъка добре и на малки порции започнете да добавяте кафето, като разбивате непрекъснато и внимавате...
Бадемово кафеБадемово кафе
26 Май
Кафето се оставя да се охлади половин час в хладилника. Добавят се захарта, бадемите и ромът и всичко се разбива в блендер. Разпределя се в чаши и се сервира с лед....
Кафе-пудингКафе-пудинг
07 Ноем.
Сгорещете маслото на огъня, прибавете брашното и запържете за малко, след което залейте с прясното мляко. Оставете да кипне веднъж и го свалете от огъня, за да се охлади. Добавете към горещата смес кафето, 150 г от захарта...
Ямайско КафеЯмайско Кафе
15 Окт.
Смесете всички съставки в шейкър. Затворете и разбийте добре. Изсипете ямайското кафе в малки шотове и поднесете поръсено с малко индийско орехче или канела....
Мексиканско кафеМексиканско кафе
30 Август
2
Необходими са ви чаши за ирландско кафе / Irish Coffee Glass. Затоплете добре под струя топла вода чашата. В нея налейте Калуата и текилата и разбъркайте добре. Добавете кафето, а по повърхността оформете плътен пласт...
Френско кафеФренско кафе
06 Август
Сложете водата да заври, прибавете кафето и след като кипне оттеглете съда от котлона. Добавят се една по една лъжичките кафе и щипката сол. След това отново се връща съда на включения котлон. След надигането на каймака...
Кафе ЕнергияКафе Енергия
24 Юни
1
Сварете кафе - еспресо или шварц. С миксер разбийте яйцето, ваниловата захар и сметаната. Изсипете сместа в продълговата стъклена чаша, долейте с кафе без да разбърквате и поднесете топло....