Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вълчи макарониМакароните се сваряват и се изсипват в намазнена тава, добавят се и замразените зеленчуци и се разбъркват. В сгорещена мазнина се запържва лука, каймата, доматите и се прибавят и подправките.
Когато е напълно готово се...
07 Януари
5
Вълчи сармиИздълбайте кочана на зелката и го сложете във вряща подсолена вода, в която сте сложили един дафинов лист. Оставете я да се вари около 10 минути.
Докато зелето ври на котлона, нарежете лука и морковите на ситно и ти задушете...
17 Окт.
1
Вълчи тутманикЗамесва средно меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса.
Лукът се запържва в олиото, прибавя се каймата и се задушава. Преди да се свали от огъня се слагат червеният...
21 Януари
Вълчи макарониМакароните се сваряват и се изсипват в намазнена тава, добавят се и замразените зеленчуци и се разбъркват. В сгорещена мазнина се запържва лука, каймата, доматите и се прибавят и подправките.
Когато е напълно готово се...
07 Януари
5
Вълчи хляб с каймаСмесваме каймата със ситно нарязания лук, яйцата, горчицата, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме много добре. Чушките нарязваме на ивички.
Сместа от каймата разделяме на 3 части. От всяка част правим правоъгълници....
10 Февр.
Вълчи сарми за гладнициСмесваме сухите подправки и овкусяваме начуканите вратни пържоли с тях, поръсваме с малко мазнина.
Махаме твърдата част на зелевите листа и завиваме пържолите.
Подреждаме в намазана с мазнина тава, доливаме вода и печем...
23 Май
1
Вълчи зелеви сарми с бахаратСвинската плешка се нарязва на средни парчета и се измива много добре.
Парчетата се слагат в купа със студена вода за 30 мин., след което се измиват и подсушават върху домакинска хартия.
Олиото се загрява в дълбок тиган...
26 Дек.
Вълчи сарми със свинско и сланинаВнимателно от зелката разделете всички листа, като отстраните средната дебела част.
Нарежете свинското филе на средно големи късчета, а сланината нарежете на по тънки парченца.
В купа омесете месото, сланината и всички...
31 Дек.
БобФасулът е общо наименование на група бобови растения. Познат е под наименованието боб. Бобовите растения играят значителна роля в човешката история. Те са първата култура, която еволюира, когато ловците и номадските племена...
02 Септ.
Вълчи сарми в мултикукър и еър фрайърВълчите сарми се поръсват с червен пипер и се нареждат във фрайъра.
Пекат се вълчи сарми в мултикукър и еър фрайър на програма roast - 190 °C, по 10 минути от всяка страна.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия....
20 Дек.
Вълча ябълкаВълча ябълка или обикновена вълча ябълка /Aristolochia clematitis L./ представлява многогодишно тревисто растение от семейство Копитникови. Вълчата ябълка има късо пълзящо коренище и неприятна миризма....
29 Май
Кадифен бобКадифеният боб /mucuna prurien/ е екзотично бобово растение с лилави цветя и мъхести шушулки. Фасулът се отглежда в южните Съединени щати, Африка, Индия, както и в Западна Индия за зелен тор и паша. Използва се също като...
14 Септ.
Боб адзукиБобът Адзуки /Azuki bean/, познат още като червен азиатски боб, е изключително вкусен представител на семейство Бобови. В Япония дори го наричат цар на бобовите растения. Адзуки /азуки/ е основна култура в Китай и Япония,...
14 Септ.
3
Смилянски бобСмилянски боб е една от малкото български храни, които са защитени с патент за словна марка, касаеща неговото отглеждане в областта на горното поречие на река Арда. Местните жители наричат този боб фасульовица.
Традициите...
09 Юни
Черен бобФасулът е растение от семейство Бобови. Родината му е Южна Америка, но може да се отглежда навсякъде. Култивиран е още преди инките, а в Европа е пренесен по време на една от експедициите на Христофор Колумб. Заради високия...
19 Септ.
Боб мунгБоб мунг или папуда представлява семето на растението Vigna radiata. То се отнася към семейство Бобови /Fabaceae/. Във Франция го наричат fèves germées, в Гърция - rovitsa (ροβίτσα), а в Турция - mash filizi. Вирее в Индия...
14 Септ.
Тонка БобТонка боб (tonka beans) е името на интересно растение от тропическите джунгли, чиито шушулки се използват като подправка. У нас тонка боб не се радва на голяма популярност и сравнително рядко се използва в приготвянето на...
05 Февр.
Откриха скелет на вампир с вълчи зъбиПовод за това предположение са зъбите, запазени в отлично състояние, които въобще не приличат на човешки, а се доближават по-скоро до вълчите....
24 Януари
16
Гледане на бобФасулът е растение от семейство Бобови. Отглежда се като домашна култура за прехрана по целия свят. Но не се използва само за това. В много държави се практикува гледането на боб.
Един от най-популярните методи за...
13 Януари
Съхранение на бобБобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие пр.н.е...
17 Март
Готвене на боб МунгБоб Мунг е традиционна източноазиатска бобова култура. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии, пюрета, или да се използва като гарнитура...
08 Април
Готвене на смилянски бобКралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта. Истинският Смилянски боб се отглежда в с. Смилян. На пазара обаче с името Смилянски боб се обозначават и култури...
09 Август
Великите готвачи: Боб БлъмърДнес ще ви запознаем с един от най-ексцентричните готвачи, а именно Боб Блъмър. Роден през 1962 година в Монреал, Канада, животът на Боб не се развива както на повечето готвачи, които познаваме от телевизионния ефир....
01 Май