Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Вълчи макарониВълчи макарони
07 Януари
5
Макароните се сваряват и се изсипват в намазнена тава, добавят се и замразените зеленчуци и се разбъркват. В сгорещена мазнина се запържва лука, каймата, доматите и се прибавят и подправките. Когато е напълно готово се...
Вълчи сармиВълчи сарми
17 Окт.
1
Издълбайте кочана на зелката и го сложете във вряща подсолена вода, в която сте сложили един дафинов лист. Оставете я да се вари около 10 минути. Докато зелето ври на котлона, нарежете лука и морковите на ситно и ти задушете...
Вълчи тутманикВълчи тутманик
21 Януари
Замесва средно меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Лукът се запържва в олиото, прибавя се каймата и се задушава. Преди да се свали от огъня се слагат червеният...
Вълчи сачВълчи сач
06 Януари
Сервирайте Вълчия сач, поръсен с кашкавал по желание!...
Вълчи макарониВълчи макарони
07 Януари
5
Макароните се сваряват и се изсипват в намазнена тава, добавят се и замразените зеленчуци и се разбъркват. В сгорещена мазнина се запържва лука, каймата, доматите и се прибавят и подправките. Когато е напълно готово се...
Вълчи хапки с лукВълчи хапки с лук
14 Окт.
Вълчите хапки с лук са готови....
Вълчи хляб с каймаВълчи хляб с кайма
10 Февр.
Смесваме каймата със ситно нарязания лук, яйцата, горчицата, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме много добре. Чушките нарязваме на ивички. Сместа от каймата разделяме на 3 части. От всяка част правим правоъгълници....
Вълчи сарми за гладнициВълчи сарми за гладници
23 Май
1
Смесваме сухите подправки и овкусяваме начуканите вратни пържоли с тях, поръсваме с малко мазнина. Махаме твърдата част на зелевите листа и завиваме пържолите. Подреждаме в намазана с мазнина тава, доливаме вода и печем...
Вълчи зелеви сарми с бахаратВълчи зелеви сарми с бахарат
26 Дек.
Свинската плешка се нарязва на средни парчета и се измива много добре. Парчетата се слагат в купа със студена вода за 30 мин., след което се измиват и подсушават върху домакинска хартия. Олиото се загрява в дълбок тиган...
Вълчи сарми със свинско и сланинаВълчи сарми със свинско и сланина
31 Дек.
Внимателно от зелката разделете всички листа, като отстраните средната дебела част. Нарежете свинското филе на средно големи късчета, а сланината нарежете на по тънки парченца. В купа омесете месото, сланината и всички...
БобБоб
02 Септ.
Фасулът е общо наименование на група бобови растения. Познат е под наименованието боб. Бобовите растения играят значителна роля в човешката история. Те са първата култура, която еволюира, когато ловците и номадските племена...
Вълчи сарми в мултикукър и еър фрайърВълчи сарми в мултикукър и еър фрайър
20 Дек.
Вълчите сарми се поръсват с червен пипер и се нареждат във фрайъра. Пекат се вълчи сарми в мултикукър и еър фрайър на програма roast - 190 °C, по 10 минути от всяка страна. Източник: Вкусни рецепти с Валерия....
Вълча ябълкаВълча ябълка
29 Май
Вълча ябълка или обикновена вълча ябълка /Aristolochia clematitis L./ представлява многогодишно тревисто растение от семейство Копитникови. Вълчата ябълка има късо пълзящо коренище и неприятна миризма....
Кадифен бобКадифен боб
14 Септ.
Кадифеният боб /mucuna prurien/ е екзотично бобово растение с лилави цветя и мъхести шушулки. Фасулът се отглежда в южните Съединени щати, Африка, Индия, както и в Западна Индия за зелен тор и паша. Използва се също като...
Боб адзукиБоб адзуки
14 Септ.
3
Бобът Адзуки /Azuki bean/, познат още като червен азиатски боб, е изключително вкусен представител на семейство Бобови. В Япония дори го наричат цар на бобовите растения. Адзуки /азуки/ е основна култура в Китай и Япония,...
Смилянски бобСмилянски боб
09 Юни
Смилянски боб е една от малкото български храни, които са защитени с патент за словна марка, касаеща неговото отглеждане в областта на горното поречие на река Арда. Местните жители наричат този боб фасульовица. Традициите...
Черен бобЧерен боб
19 Септ.
Фасулът е растение от семейство Бобови. Родината му е Южна Америка, но може да се отглежда навсякъде. Култивиран е още преди инките, а в Европа е пренесен по време на една от експедициите на Христофор Колумб. Заради високия...
Боб мунгБоб мунг
14 Септ.
Боб мунг или папуда представлява семето на растението Vigna radiata. То се отнася към семейство Бобови /Fabaceae/. Във Франция го наричат fèves germées, в Гърция - rovitsa (ροβίτσα), а в Турция - mash filizi. Вирее в Индия...
Тонка БобТонка Боб
05 Февр.
Тонка боб (tonka beans) е името на интересно растение от тропическите джунгли, чиито шушулки се използват като подправка. У нас тонка боб не се радва на голяма популярност и сравнително рядко се използва в приготвянето на...
Откриха скелет на вампир с вълчи зъбиОткриха скелет на вампир с вълчи зъби
24 Януари
16
Повод за това предположение са зъбите, запазени в отлично състояние, които въобще не приличат на човешки, а се доближават по-скоро до вълчите....
Гледане на бобГледане на боб
13 Януари
Фасулът е растение от семейство Бобови. Отглежда се като домашна култура за прехрана по целия свят. Но не се използва само за това. В много държави се практикува гледането на боб. Един от най-популярните методи за...
Съхранение на бобСъхранение на боб
17 Март
Бобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие пр.н.е...
Готвене на боб МунгГотвене на боб Мунг
08 Април
Боб Мунг е традиционна източноазиатска бобова култура. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии, пюрета, или да се използва като гарнитура...
Готвене на смилянски бобГотвене на смилянски боб
09 Август
Кралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта. Истинският Смилянски боб се отглежда в с. Смилян. На пазара обаче с името Смилянски боб се обозначават и култури...
Великите готвачи: Боб БлъмърВеликите готвачи: Боб Блъмър
01 Май
Днес ще ви запознаем с един от най-ексцентричните готвачи, а именно Боб Блъмър. Роден през 1962 година в Монреал, Канада, животът на Боб не се развива както на повечето готвачи, които познаваме от телевизионния ефир....