Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ГалангалИстория на галангал
Названието на галангал произхожда от китайското Liang-tiang и арабското Khalanjan....
08 Май
Кулинарните традиции в ТайландТайландските готвачи обожават аромата на различни видове билки и подправки, като лимонова трева, куркума и тамаринд, галангал, смлени фъстъци, тай босилек и листа на кориандър....
27 Март
Корени за приготвяне на най-вкусните супиТака например за арабската кухня са характерни корените от куркума, женско биле, галангал, асафетида и др., които масово се употребяват за овкусяването на супите и на по-течните ястия....
18 Януари
2
Пилешка тай супаКоренът от галангал може да се използва пресен или дехидратиран, като ако изберете втория вариант, ще трябва предварително да сте го накиснали в топла вода, за да се хидратира и тогава се добавя в бульона....
12 Дек.
Творческа личност ли сте? Това означава, че сте и психопат!Тя е това, което може да направи хората гении или серийни убийци, казва в заключение доктор Галанг....
02 Май
Тайните на тайландската кухняТайландските готвачи изключително много залагат на аромата на различни билки и подправки, като куркума, лимонова трева, тамаринд, галангал, тай босилек и листата на кориандър....
05 Март
Страничните ефекти на джинджифила, за които трябва да знаетеДжинджифилът принадлежи към същото семейство като куркума, кардамон и галангал....
22 Юли
Кои са любимите подправки в тайландската кухняНеговата разновидност е галангалът, който има леко кисел вкус и се използва за ароматизиране на супи от пиле или риба.
- лимонова трева - нещо като слабо подобие на листата на пресен чесън....
04 Април