Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гергьовско агнеАгнето се измива и посолява. Добре почистените дреболии се измиват и сваряват в подсолена вода, след което се нарязват на парченца. В част от кравето масло и малко вода се задушава ситно нарязаният лук, заедно с червения...
05 Май
Гергьовско агнеАгнето се измива и посолява. Добре почистените дреболии се измиват и сваряват в подсолена вода, след което се нарязват на парченца. В част от кравето масло и малко вода се задушава ситно нарязаният лук, заедно с червения...
05 Май
Пълнено гергьовско агнеСложете Пълнено гергьовско агне да се изпече в затворена и гореща пещ.
Агнето се пече в плътно затворена пещ....
19 Април
Гергьовско агне в трапДреболиите се почистват, измиват и варят около 30 минути. Режат се на дребно и се задушават с мазнината. Прибавят се нарязаните гъби, лук, джодженът, магданоз, ориз, червен пипер, девесил, магданоз, стафиди и бульон. Подправя...
09 Май
Гергьовско агне по кулскиАгнето се измива добре. Дреболиите също се измиват, сваряват се в подсолена вода, след което се нарязват на дребно.
Лукът се нарязва, претрива се леко с малко сол и червен пипер. Към него се прибавят нарязаните дреболии...
07 Февр.
Гергьовско агне на пещОсолява се от всички страни почистеното агне. Сваряват се и се нарязват на дребно вътрешностите.
Лукът се нарязва и се задушава в олио, добавят се празът и пресният лук заедно със сварените дреболии. Посолява се на вкус...
06 Май
1
Гергьовско агне по чапкъновскиАгнето се почиства добре, главичката и дреболиите се сваряват, като чревцата се измиват много добре и се сплитат на плитки. Варят се до омекване с 1 глава лук. Дреболиите се нарязват на ситно. Главичката се обезкостява и...
06 Май
Пълнено гергьовско агне с булгурЗаливате агнешките дреболии със студена вода и варите до пълна готовност. Изваждате ги и ги режете на дребни парченца.
Сгорещете 4-5 с.л. олио и запържете в него лука, нарязан на ситно. Когато лукът омекне добавете агнешките...
05 Май
Гергьовско пълнено агнеАгнешката предна част се подготвя за мариноване, като се правят дълбоки прорези с остър нож в месото. В купичка се смесват сол, черен и червен пипер, сух джоджен и олио. Разбърква се хубаво и със сместта се намазва агнето...
07 Май
Пълнено Гергьовско агне, печено в пещПо този начин приготвяме Гергьовското агне вече много години - така, както го е правила и моята баба.
Аромата на печено в пещ Гергьовско агне е неповторим и не може да се сравни с нищо....
07 Май
2
Гергьовско пълнено печено агнеКомплектът се сварява в леко подсолена вода. Имайте предвид, че черният дроб се вари за около 10 минути и се изважда, за да не стане прекалено твърд, а другото се вари до готовност!
Дреболийките се изваждат, бульонът...
08 Май
Колко сол се слага на пълнено гергьовско агне?Едни предпочитат за хапнат печена агнешка плешка, други мераклии слагат на трапезата си цяло пълнено гергьовско агне, с ароматна плънка от агнешки дреболии....
27 Април
2
Бабиното гергьовско агнешкоНарязваме агнешкото месо и го сваряваме за около 30 мин.
Запържваме го със зрелия лук, поръсваме със сол и сладък пипер.
Добавяме пресния лук, нарязан, и лютия пипер.
Печем в гореща фурна до готовност.
Преди...
23 Февр.
2
Печено Гергьовско агънцеОвкусете агнешкото месо със зехтина и подправките, като хубаво го натриете с тях.
Сложете го в тава, сипете виното и бульона, завийте тавата с фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса 3 часа.
Махнете фолиото, добавете...
12 Февр.
Пълнено агнеПочистеното агне се посолява добре отвън и отвътре (главата и вратът се махат, те са за супата) и се оставя настрани.
Лукът се нарязва на по-едро, гъбите се нарязват на четвъртинки, а сварените дреболии на по-ситно....
20 Февр.
Гергьовско печено с зеленииАгнешкото месо се нарязва на едри парчета. В купа сипваме олиото, добавя се сол, червения пипер, нарязани листа мента, листенца пресен розмарин и джоджен.
Почистват се пресният лук и чесън, нарязват се на ситно и ги сипваме...
06 Май
Пълнено цяло агнеАгнето се почиства и се посолява отвътре.
Агнешкият комплект за плънката за пълненото агне се измива много добре и се сварява в подсолена вода за около 40 мин, бульонът се запазва, а агнешките дреболии се нарязват на ситно...
21 Февр.
2
Пълнено гергьовденско агнеАгнешките дреболии се почистват (червата се обръщат, шкембето се попарва и изстъргва с нож, дробовете и сърцето се измиват) и се сваряват до полуготовност.
Вече почти готови се нарязват.
Задушават се с ориза, половината...
08 Май
Агне на шишИзмиваме агнето много добре, след което го изцеждаме.
Посоляваме го отвътре и отвън със сол и черен пипер и го напълваме с нарязания на ситно лук, магданоз и джоджен.
Зашиваме го добре с конец. и го набождаме на дървен...
20 Февр.
Агне на пещНай-подходящо за печене е младо и тлъсто агне. Хубаво го измийте и почистете отвътре и отвън.
Натъркайте го със сол вътре и отвън, а със смлян черен пипер - отвътре. Отвън натъркайте с червен пипер.
Измийте белия и...
06 Февр.
2
Цяло печено агнеИзмиваме добре месото и го натъркваме навсякъде старателно с предварително разбърканите сол, черен и червен пипер.
Поставяме агнето в голяма тава, на дъното на която сме сложили едро нарязания лук и необелените скилидки...
15 Февр.
Торта Великденско агнеВ купа разбийте яйцата. Към тях прибавете захарта и продължете с разбиването.
Налейте олиото и млякото. Накрая прибавете пресятото брашно и бакпулвер. Разбъркайте внимателно с шпатула.
Подгответе си формата (3D на...
13 Август
3
Печено гергьовденско агнеДобре почистете агнето, като по желание може да го транжирате или да го оставите цяло. Хубаво го посолете.
Смесете разтопеното масло с пресованите скилидки чесън, червения пипер, черния пипер, чубрицата и намажете обилно...
19 Април
2
Кекс Великденско агнеЗа да приготвите този нетрадиционен сладкиш за Великден, ще ви е необходима форма за печене, наподобяваща агънце, предварително намазнена и набрашнена.
Разбийте 1 цяло яйце и 5 жълтъка с ванилената захар, докато получете...
28 Март
2