Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Гергьовско агнеГергьовско агне
05 Май
Агнето се измива и посолява. Добре почистените дреболии се измиват и сваряват в подсолена вода, след което се нарязват на парченца. В част от кравето масло и малко вода се задушава ситно нарязаният лук, заедно с червения...
Гергьовско агнеГергьовско агне
05 Май
Агнето се измива и посолява. Добре почистените дреболии се измиват и сваряват в подсолена вода, след което се нарязват на парченца. В част от кравето масло и малко вода се задушава ситно нарязаният лук, заедно с червения...
Пълнено гергьовско агнеПълнено гергьовско агне
19 Април
Сложете Пълнено гергьовско агне да се изпече в затворена и гореща пещ. Агнето се пече в плътно затворена пещ....
Гергьовско агне в трапГергьовско агне в трап
09 Май
Дреболиите се почистват, измиват и варят около 30 минути. Режат се на дребно и се задушават с мазнината. Прибавят се нарязаните гъби, лук, джодженът, магданоз, ориз, червен пипер, девесил, магданоз, стафиди и бульон. Подправя...
Гергьовско агне по кулскиГергьовско агне по кулски
07 Февр.
Агнето се измива добре. Дреболиите също се измиват, сваряват се в подсолена вода, след което се нарязват на дребно. Лукът се нарязва, претрива се леко с малко сол и червен пипер. Към него се прибавят нарязаните дреболии...
Гергьовско агне на пещГергьовско агне на пещ
06 Май
1
Осолява се от всички страни почистеното агне. Сваряват се и се нарязват на дребно вътрешностите. Лукът се нарязва и се задушава в олио, добавят се празът и пресният лук заедно със сварените дреболии. Посолява се на вкус...
Гергьовско агне по чапкъновскиГергьовско агне по чапкъновски
06 Май
Агнето се почиства добре, главичката и дреболиите се сваряват, като чревцата се измиват много добре и се сплитат на плитки. Варят се до омекване с 1 глава лук. Дреболиите се нарязват на ситно. Главичката се обезкостява и...
Пълнено гергьовско агне с булгурПълнено гергьовско агне с булгур
05 Май
Заливате агнешките дреболии със студена вода и варите до пълна готовност. Изваждате ги и ги режете на дребни парченца. Сгорещете 4-5 с.л. олио и запържете в него лука, нарязан на ситно. Когато лукът омекне добавете агнешките...
Гергьовско пълнено агнеГергьовско пълнено агне
07 Май
Агнешката предна част се подготвя за мариноване, като се правят дълбоки прорези с остър нож в месото. В купичка се смесват сол, черен и червен пипер, сух джоджен и олио. Разбърква се хубаво и със сместта се намазва агнето...
Пълнено Гергьовско агне, печено в пещПълнено Гергьовско агне, печено в пещ
07 Май
2
По този начин приготвяме Гергьовското агне вече много години - така, както го е правила и моята баба. Аромата на печено в пещ Гергьовско агне е неповторим и не може да се сравни с нищо....
Гергьовско пълнено печено агнеГергьовско пълнено печено агне
08 Май
Комплектът се сварява в леко подсолена вода. Имайте предвид, че черният дроб се вари за около 10 минути и се изважда, за да не стане прекалено твърд, а другото се вари до готовност! Дреболийките се изваждат, бульонът...
Колко сол се слага на пълнено гергьовско агне?Колко сол се слага на пълнено гергьовско агне?
27 Април
2
Едни предпочитат за хапнат печена агнешка плешка, други мераклии слагат на трапезата си цяло пълнено гергьовско агне, с ароматна плънка от агнешки дреболии....
Бабиното гергьовско агнешкоБабиното гергьовско агнешко
23 Февр.
2
Нарязваме агнешкото месо и го сваряваме за около 30 мин. Запържваме го със зрелия лук, поръсваме със сол и сладък пипер. Добавяме пресния лук, нарязан, и лютия пипер. Печем в гореща фурна до готовност. Преди...
Печено Гергьовско агънцеПечено Гергьовско агънце
12 Февр.
Овкусете агнешкото месо със зехтина и подправките, като хубаво го натриете с тях. Сложете го в тава, сипете виното и бульона, завийте тавата с фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса 3 часа. Махнете фолиото, добавете...
Пълнено агнеПълнено агне
20 Февр.
Почистеното агне се посолява добре отвън и отвътре (главата и вратът се махат, те са за супата) и се оставя настрани. Лукът се нарязва на по-едро, гъбите се нарязват на четвъртинки, а сварените дреболии на по-ситно....
Гергьовско бутче с билкиГергьовско бутче с билки
23 Април
Гергьовското бутче с билки е готово....
Гергьовско печено с зеленииГергьовско печено с зелении
06 Май
Агнешкото месо се нарязва на едри парчета. В купа сипваме олиото, добавя се сол, червения пипер, нарязани листа мента, листенца пресен розмарин и джоджен. Почистват се пресният лук и чесън, нарязват се на ситно и ги сипваме...
Пълнено цяло агнеПълнено цяло агне
21 Февр.
2
Агнето се почиства и се посолява отвътре. Агнешкият комплект за плънката за пълненото агне се измива много добре и се сварява в подсолена вода за около 40 мин, бульонът се запазва, а агнешките дреболии се нарязват на ситно...
Пълнено гергьовденско агнеПълнено гергьовденско агне
08 Май
Агнешките дреболии се почистват (червата се обръщат, шкембето се попарва и изстъргва с нож, дробовете и сърцето се измиват) и се сваряват до полуготовност. Вече почти готови се нарязват. Задушават се с ориза, половината...
Агне на шишАгне на шиш
20 Февр.
Измиваме агнето много добре, след което го изцеждаме. Посоляваме го отвътре и отвън със сол и черен пипер и го напълваме с нарязания на ситно лук, магданоз и джоджен. Зашиваме го добре с конец. и го набождаме на дървен...
Агне на пещАгне на пещ
06 Февр.
2
Най-подходящо за печене е младо и тлъсто агне. Хубаво го измийте и почистете отвътре и отвън. Натъркайте го със сол вътре и отвън, а със смлян черен пипер - отвътре. Отвън натъркайте с червен пипер. Измийте белия и...
Цяло печено агнеЦяло печено агне
15 Февр.
Измиваме добре месото и го натъркваме навсякъде старателно с предварително разбърканите сол, черен и червен пипер. Поставяме агнето в голяма тава, на дъното на която сме сложили едро нарязания лук и необелените скилидки...
Торта Великденско агнеТорта Великденско агне
13 Август
3
В купа разбийте яйцата. Към тях прибавете захарта и продължете с разбиването. Налейте олиото и млякото. Накрая прибавете пресятото брашно и бакпулвер. Разбъркайте внимателно с шпатула. Подгответе си формата (3D на...
Печено гергьовденско агнеПечено гергьовденско агне
19 Април
2
Добре почистете агнето, като по желание може да го транжирате или да го оставите цяло. Хубаво го посолете. Смесете разтопеното масло с пресованите скилидки чесън, червения пипер, черния пипер, чубрицата и намажете обилно...
Кекс Великденско агнеКекс Великденско агне
28 Март
2
За да приготвите този нетрадиционен сладкиш за Великден, ще ви е необходима форма за печене, наподобяваща агънце, предварително намазнена и набрашнена. Разбийте 1 цяло яйце и 5 жълтъка с ванилената захар, докато получете...