Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Колко време са годни за консумация бурканите с месо?Колко време са годни за консумация бурканите с месо?
23 Януари
Най-важният въпрос, който обаче всички си задават, е колко време са годни за консумация бурканите с месо....
Годни за консумация плевелиГодни за консумация плевели
05 Септ.
Само цветовете на плевела са годни за ядене. Лепка или обикновено еньовче. Толкова досадната трева, която постоянно се вкопчва във всичко е изцяло годна за консумация. Папур....
Гъше месоГъше месо
23 Август
Гъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
Биволско месоБиволско месо
10 Август
Месото, което е годно за консумация, е оцветено в червен цвят. То трябва да е еластично и без неприятна миризма....
Еленско МесоЕленско Месо
12 Септ.
1
Избор и съхранение на еленско месо - Избирайте по-младо еленско месо, което ще има по-тъмно и с по-ситен релеф месо и бели мазнини; - Винаги поглеждайте датата на годност, тъй като както и останалите меса, и то е...
Пуешко МесоПуешко Месо
12 Септ.
Вероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
Агнешко МесоАгнешко Месо
25 Януари
Агнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
Говеждо месоГовеждо месо
29 Ноем.
Говеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
Експерти: Наливното мляко не е годно за консумацияЕксперти: Наливното мляко не е годно за консумация
24 Август
3
Млякото, което се продава в нерегламентирани обекти като багажник на кола например, не е годно за консумация заради високите нива на опасни микроорганизми в него....
Глазиране на месоГлазиране на месо
11 Март
Глазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта. За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
Месо от акулаМесо от акула
28 Август
Месо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита. Състав на месо от акула Месото от акула съдържа...
Месо от щраусМесо от щраус
07 Август
Месото от щраус е деликатес, който се добива от най-голямата птица в света. Щраусът /Struthio camelus/ спада към разред Щраусоподобни /Struthioniformes/. Щраусите неслучайно се считат са най-едрите птици на планетата. Те...
Само 5 планети годни за животСамо 5 планети годни за живот
20 Окт.
8
Близката до Енцелад планета Титан също е годна за живот. Учените считат, че луната на Юпитер, Европа, вероятно представлява топъл океан в по-голямата си площ, който в момента е покрит с дебела ледена кора....
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордБез червено месо месо в студентските столове в Оксфорд
03 Дек.
Екологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
Пържено месоПържено месо
04 Дек.
Нарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре. Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз. Загрейте мазнина и...
Шпиковано месоШпиковано месо
04 Дек.
4
Взимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова. В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков...
Пържено месоПържено месо
17 Януари
Нарежете месото от свински бут на големи парчета, измийте го и го набодете с нож. По желание може да счукате леко месото в хаван, като го овкусите със сол и черен пипер и го объркате с накълцания лук и магданоз. Всичко...
Трайност на замразеното месоТрайност на замразеното месо
23 Март
1
Замразеното месо може да се използва дълго, но все пак трябва да се има предвид, че дори и във фризера то има срок на годност, който не трябва да се пренебрегва....
Класически сосове за месоКласически сосове за месо
15 Март
Сосове за месо могат да се приготвят от различни продукти, те засилват вкуса и аромата на месото. Някои видове месо се поднасят изцяло в сос, а някои само се заливат частично. За аромат и допълнителен вкус в сосовете...
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
За да сте сигурни в качеството на сушеното, пушено или осолено месо, което консумирате, можете да си го приготвите сами. Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части. За да направите...
Лесни маринати за месоЛесни маринати за месо
08 Ноем.
За да бъде вкусно и крехко месото, е много важно да го оставите за няколко часа в марината. Съставките на маринатата допринасят за по-наситения вкус на месото и за неговата крехкост. Маринатата с коняк е подходяща за...
Как да размразяваме месоКак да размразяваме месо
05 Ноем.
Ако искате да готвите замразено месо, необходимо е първо да го размразите. Колкото по-бавно се размразява месото, толкова по-малко сок и полезни вещества ще бъдат изгубени. Не се препоръчва бързото размразяване в микровълнова...
Правилно съхраняване на месоПравилно съхраняване на месо
05 Юни
Най-добре съхранявайте месата без костите, защото ако не са отстранени срокът на годност намалява. Подготвяйте месата за замразяване, разпределяйки ги в пликчета за едно готвене....
Вкусни сосове за месоВкусни сосове за месо
19 Януари
С вкусни сосове месото е много по-апетитно и вкусно. Пригответе креолски сос, той е пикантен и събужда апетита. Подходящ е не само за месо, а и за риба. За приготвянето му са необходими 500 грама домати, 1 люта чушка...
Вкусни пици с месоВкусни пици с месо
18 Януари
Направете пица с шунка, която е лесна за приготвяне и бързо ще стане любима на близките ви. За тестото са необходими 200 грама брашно, 1 супена лъжица олио, 10 грама мая, половин чаена лъжичка захар, 125 милилитра топла...