Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време са годни за консумация бурканите с месо?Най-важният въпрос, който обаче всички си задават, е колко време са годни за консумация бурканите с месо....
23 Януари
Годни за консумация плевелиСамо цветовете на плевела са годни за ядене.
Лепка или обикновено еньовче. Толкова досадната трева, която постоянно се вкопчва във всичко е изцяло годна за консумация.
Папур....
05 Септ.
Гъше месоГъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
23 Август
Биволско месоМесото, което е годно за консумация, е оцветено в червен цвят. То трябва да е еластично и без неприятна миризма....
10 Август
Еленско МесоИзбор и съхранение на еленско месо
- Избирайте по-младо еленско месо, което ще има по-тъмно и с по-ситен релеф месо и бели мазнини;
- Винаги поглеждайте датата на годност, тъй като както и останалите меса, и то е...
12 Септ.
1
Пуешко МесоВероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
12 Септ.
Агнешко МесоАгнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
25 Януари
Говеждо месоГовеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
29 Ноем.
Експерти: Наливното мляко не е годно за консумацияМлякото, което се продава в нерегламентирани обекти като багажник на кола например, не е годно за консумация заради високите нива на опасни микроорганизми в него....
24 Август
3
Глазиране на месоГлазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта.
За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
11 Март
Месо от акулаМесо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита.
Състав на месо от акула
Месото от акула съдържа...
28 Август
Месо от щраусМесото от щраус е деликатес, който се добива от най-голямата птица в света. Щраусът /Struthio camelus/ спада към разред Щраусоподобни /Struthioniformes/. Щраусите неслучайно се считат са най-едрите птици на планетата. Те...
07 Август
Само 5 планети годни за животБлизката до Енцелад планета Титан също е годна за живот. Учените считат, че луната на Юпитер, Европа, вероятно представлява топъл океан в по-голямата си площ, който в момента е покрит с дебела ледена кора....
20 Окт.
8
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордЕкологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
03 Дек.
Пържено месоНарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре.
Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз.
Загрейте мазнина и...
04 Дек.
Шпиковано месоВзимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова.
В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков...
04 Дек.
4
Пържено месоНарежете месото от свински бут на големи парчета, измийте го и го набодете с нож.
По желание може да счукате леко месото в хаван, като го овкусите със сол и черен пипер и го объркате с накълцания лук и магданоз.
Всичко...
17 Януари
Трайност на замразеното месоЗамразеното месо може да се използва дълго, но все пак трябва да се има предвид, че дори и във фризера то има срок на годност, който не трябва да се пренебрегва....
23 Март
1
Класически сосове за месоСосове за месо могат да се приготвят от различни продукти, те засилват вкуса и аромата на месото. Някои видове месо се поднасят изцяло в сос, а някои само се заливат частично. За аромат и допълнителен вкус в сосовете...
15 Март
Консервиране на нераздробено месоЗа да сте сигурни в качеството на сушеното, пушено или осолено месо, което консумирате, можете да си го приготвите сами. Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части.
За да направите...
03 Март
1
Лесни маринати за месоЗа да бъде вкусно и крехко месото, е много важно да го оставите за няколко часа в марината. Съставките на маринатата допринасят за по-наситения вкус на месото и за неговата крехкост.
Маринатата с коняк е подходяща за...
08 Ноем.
Как да размразяваме месоАко искате да готвите замразено месо, необходимо е първо да го размразите. Колкото по-бавно се размразява месото, толкова по-малко сок и полезни вещества ще бъдат изгубени.
Не се препоръчва бързото размразяване в микровълнова...
05 Ноем.
Правилно съхраняване на месоНай-добре съхранявайте месата без костите, защото ако не са отстранени срокът на годност намалява.
Подготвяйте месата за замразяване, разпределяйки ги в пликчета за едно готвене....
05 Юни
Вкусни сосове за месоС вкусни сосове месото е много по-апетитно и вкусно. Пригответе креолски сос, той е пикантен и събужда апетита. Подходящ е не само за месо, а и за риба.
За приготвянето му са необходими 500 грама домати, 1 люта чушка...
19 Януари
Вкусни пици с месоНаправете пица с шунка, която е лесна за приготвяне и бързо ще стане любима на близките ви. За тестото са необходими 200 грама брашно, 1 супена лъжица олио, 10 грама мая, половин чаена лъжичка захар, 125 милилитра топла...
18 Януари