Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Специалитет на готвачаСпециалитет на готвача
10 Юли
1
Специалитетът на готвача е готов....
Любимите кюфтета на готвачаЛюбимите кюфтета на готвача
08 Март
Поднесете любимите кюфтета на готвача с гарнитура по избор. Източник: Блогът на Сия Рибагина....
Бисквитена торта за начинаещи готвачиБисквитена торта за начинаещи готвачи
22 Дек.
Бисквитената торта за начинаещи готвачи е страхотна....
Бегова чорба за Гинес готвят босненски готвачиБегова чорба за Гинес готвят босненски готвачи
09 Април
Готвачи от Босна се канят да атакуват Книгата на рекордите Гинес с един от най-тачените местни деликатеси – бегова чорба....
Бърз и ефикасен кекс за начинаещи готвачиБърз и ефикасен кекс за начинаещи готвачи
17 Април
12
Бързият и ефикасен кекс за начинаещи готвачи е готов....
Готвен грах с каймаГотвен грах с кайма
08 Ноем.
Белим лука и нарязваме на ситно. Смесваме с каймата, малко вода и олиото. Слагаме на котлона и когато си променят цвета прибавяме червения пипер и брашното. Разбъркваме и прибавяме настърганите домати и отцедения...
Готвен ориз със спанакГотвен ориз със спанак
21 Януари
2
В олио и малко вода задушаваме нарязаните зелен лук и спанак. Прибавяме измит ориз, джоджен, черен и червен пипер. Наливаме 3-4 чаени чаши топла вода и варим до готовност на ориза. Преди да свалим от котлона,...
Готвен фазан по селскиГотвен фазан по селски
17 Април
1
Почистеният и добре измит фазан се обезкостява и реже на порции. Всяка от тях се запържва с масло в касерола, след което се отстранява. В същата мазнина се задушава първоначално само надребненият праз, а в последствие...
Тексаски готвач пържи бираТексаски готвач пържи бира
10 Септ.
Готвач от Тексас се тупна в гърдите и обяви, че е създал първата в света рецепта за пържена бира. Каква е тя? Готвачът поставя малко от газираната алкохолна напитка в джоб от бисквитено подобно тесто....
Готвен зелен фасул с млякоГотвен зелен фасул с мляко
27 Юли
Измиваме фасула, почистваме и нарязваме. Слагаме да се вари в подсолена вода. Като поври 15 минути изцеждаме от водата. Към отцедения от водата зелен фасул, наливаме прясно мляко, две чаени чаши и прибавяме краве масло...
Готвен фасул с пълнени сушени пиперкиГотвен фасул с пълнени сушени пиперки
01 Ноем.
Накисваме фасула за няколко часа. Изливаме водата, наливаме чиста и варим докато омекне.Трябва да има течност, при необходимост доливаме топла вода. Нарязваме на ситно лука и запържваме в олио с червен пипер и доматеното...
Готвен лапад със запържено свинско месоГотвен лапад със запържено свинско месо
20 Април
Измиваме месото и нарязваме на хапки. Леко попиваме водата и подсушаваме. В тенджерка наливаме олио (4 - 5 с.л.). Слагаме хапките свинско месо и изпържваме много хубаво. При запърженото месо слагаме почистени и нарязани...
Робот-готвач приготвя 2000 ястияРобот-готвач приготвя 2000 ястия
23 Април
Американската компания Моли Роботикс изобрети робот готвач, който може да приготвя 2000 ястия, съобщава вестник Индипендънт....
Григор Димитров – голият среднощен готвачГригор Димитров – голият среднощен готвач
17 Юни
Първата ракета на България определено знае как да радва фенките. Григор Димитров пусна секси клипче, в което прави палачинки гол до кръста посред нощ. Днес Гришо е в Лондон. След като отпадна от турнира в Куинс още...
Готвен замразен лапад с топчета от каймаГотвен замразен лапад с топчета от кайма
15 Ноем.
Смесваме каймата с ориз (2-3 с.л.), чубрица сушена на вкус, черен пипер и къри на вкус. Омесваме добре. Правим топчета и овалваме в брашно. Лука почистваме и нарязваме на ситно или настъргваме на ренде. В олиото (3 с.л...
Готвен пресен лапад с пиле и оризГотвен пресен лапад с пиле и ориз
19 Април
2
Измиваме листата лапад и почистваме от жилките. Заливаме листата с вода и кипваме, докато си променят цвета. Отцеждаме от водата. В тенджерка, наливаме олио (3-4 с.л.). Запържваме нарязаното пилешко месо, дръпваме съда...
Парижки готвач открил стерилизирането и консервиранетоПарижки готвач открил стерилизирането и консервирането
14 Август
Никола Апер е френски готвач, който е открил, че храните могат да се стерилизират и консервират....
Подправете лаврака като истински шеф готвачПодправете лаврака като истински шеф готвач
06 Дек.
Лавракът е хищна крайбрежна риба с невероятни вкус и аромат. Тя живее край бреговете на Средиземноморието. Тялото ѝ е сребристо, сплескано и странично удължено. Познава се по характерните за нея разделение на гръбните плавници...
Готвен зелен фасул с гарнитура от варен оризГотвен зелен фасул с гарнитура от варен ориз
07 Юли
Измиваме зеления фасул (300-400 г), почистваме от връхчетата и дръжките и нарязваме на парченца. Лука (1 бр.) почистваме и настъргваме на ренде. В олио (3-4 с.л.) и вода (1/2 ч.ч.) слагаме да се задушат зеленият фасул...
Великите готвачи: Мин СайВеликите готвачи: Мин Сай
12 Май
В лютите чушки има повече витамин С отколкото в лимоните, затова те са неделима част от всички блюда на известния готвач....
Великите готвачи: Боб БлъмърВеликите готвачи: Боб Блъмър
01 Май
Днес ще ви запознаем с един от най-ексцентричните готвачи, а именно Боб Блъмър....
Великите готвачи: Майкъл КиарелоВеликите готвачи: Майкъл Киарело
13 Февр.
С кариера, дълга повече от 30 години, Майкъл Киарело е един от най-обичаните готвачи в САЩ....
Великите готвачи: Феран АдриаВеликите готвачи: Феран Адриа
12 Февр.
Когато през 1987 година главният готвач Жан-Пол Вине напуска, Адриа застава начело на заведението....
Великите готвачи: Нобу МацухисаВеликите готвачи: Нобу Мацухиса
11 Февр.
Още същата година Нобу гордо се нарежда сред десетте най-добри готвачи в света според списанието Food&Wine....
Великите готвачи: Тод ИнглишВеликите готвачи: Тод Инглиш
10 Февр.
Един от най-уважаваните и харизматични готвачи в света, Тод Инглиш, може да се похвали със зашеметяващо количество отличия....