Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Еленско с червен винен сосЕленско с червен винен сос
28 Август
Еленското се изважда от тигана и се слага на топло. Сокът от печеното се кипва заедно с червеното вино и се прецежда. Добавят му се сметаната, желето, сол и черен пипер. Еленското с червен винен сос е готово....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Еленски кюфтенца на барбекюЕленски кюфтенца на барбекю
27 Март
Наденицата се нарязва на парчета. Те могат да се нанижат директно на дървени шишчета. Друг вариант е да се обели наденицата и от каймата да се оформят кюфтенца, които също се редят на шишчетата с лук....
Еленско платоЕленско плато
04 Март
Филе Елена, Еленски бут и Еленска сланина са продукти от свинско месо, приготвено в Еленският балкан, а не мезета от еленско месо. Както много хора мислят!...
Еленско филеЕленско филе
29 Януари
1
Пускат се чушките, нарязани на дребно. Когато те омекнат, сосът се опитва на сол и захар и филетата се заливат с него....
Еленско филеЕленско филе
29 Януари
1
Пускат се чушките, нарязани на дребно. Когато те омекнат, сосът се опитва на сол и захар и филетата се заливат с него....
Еленско МесоЕленско Месо
12 Септ.
1
Готвене на еленското месо Еленското месо е много здравословен избор на всяка една трапеза, освен това е едно от най-вкусните дивечови меса. Вкусът му е много специфичен, леко се доближава до телешкото месо....
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
Марината за еленскоМарината за еленско
14 Ноем.
След около 1 час еленското може да се извади от маринатата и да се изпържи или изпече....
Пържени банани за готвенеПържени банани за готвене
05 Юли
Извадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
Консервирано месо за готвенеКонсервирано месо за готвене
16 Септ.
Консервираното месо за готвене е готово....
Стерилизирани тиквички за готвенеСтерилизирани тиквички за готвене
26 Май
2
Като кипне водата, се държи 15 минути и се оставя в топлата вода и на другия ден се вади и слага на студено в мазето. Може да се използва всякакво ядене, като се изцежда от водата....
Еленско със сметанов сосЕленско със сметанов сос
16 Септ.
1
Нарязвате лютите чушлета на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката. Слагате в тигана и бульона, а след това и сметаната, слагате капак и задушавате докато месото стане готово....
Пастърма от еленско месоПастърма от еленско месо
21 Януари
1
Изрежете от еленския бут правилни дълги парчета с дебелина 3-4 см. Не трябва да имат тлъстинки. Смесете солта със селитрата и захарта (за 1 кг месо са достатъчни 75 г от сместа)....
Еленско със сметанов сосЕленско със сметанов сос
16 Септ.
1
Нарязвате лютите чушлета на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката. Слагате в тигана и бульона, а след това и сметаната, слагате капак и задушавате докато месото стане готово....
Еленска кавърмаЕленска кавърма
24 Юли
Еленското месо се сварява и нарязва на дребно. Запържва се лука с малко зехтин и се добавят чушките, после еленското....
Еленски гулашЕленски гулаш
10 Ноем.
2
Поднасяме ястието еленски гулаш топло с картофено пюре и ароматен селски хляб....
Еленски каренцаЕленски каренца
04 Ноем.
Обръщайте месото от време на време. Подсушавате маринованите карета и запържвате заедно с лука в тиган с масло. Нарязвате лютите чушлета на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката....
Еленски пърленкиЕленски пърленки
26 Февр.
След това се разделя на 8 топки, които се разточват. Намазват се с масло и се поръсват със сиренето. Корите се навиват на руло и след това на спирала с големината на сач....
Еленски каренцаЕленски каренца
04 Ноем.
Обръщайте месото от време на време. Подсушавате маринованите карета и запържвате заедно с лука в тиган с масло. Нарязвате лютите чушлета на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката....
Домати за готвене в бурканиДомати за готвене в буркани
14 Януари
1
Съхраняват се на хладно. Доматите за готвене в буркани са готови....
Кюфтенца от извара без готвенеКюфтенца от извара без готвене
06 Март
Сервирайте кюфтенцата от извара без готвене върху зелена салата....
Домашен еленски бутДомашен еленски бут
28 Окт.
5
Вече е ред бутът да се окачи на проветриво място, защитено от агресивни климатични въздействия (дъжд и т.н.). На този етап всичко е в ръцете на еленския климат....
Гъби по еленскиГъби по еленски
22 Ноем.
Запичат се във загрята фурна на вентилатор да разтопяване на кашкавала....