Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Еленско с червен винен сосЕленското се изважда от тигана и се слага на топло. Сокът от печеното се кипва заедно с червеното вино и се прецежда.
Добавят му се сметаната, желето, сол и черен пипер.
Еленското с червен винен сос е готово....
28 Август
Заготовка за готвене на ядене в бурканиВзимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
01 Септ.
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Еленски кюфтенца на барбекюНаденицата се нарязва на парчета. Те могат да се нанижат директно на дървени шишчета. Друг вариант е да се обели наденицата и от каймата да се оформят кюфтенца, които също се редят на шишчетата с лук....
27 Март
Еленско платоФиле Елена, Еленски бут и Еленска сланина са продукти от свинско месо, приготвено в Еленският балкан, а не мезета от еленско месо. Както много хора мислят!...
04 Март
Еленско филеПускат се чушките, нарязани на дребно. Когато те омекнат, сосът се опитва на сол и захар и филетата се заливат с него....
29 Януари
1
Еленско филеПускат се чушките, нарязани на дребно. Когато те омекнат, сосът се опитва на сол и захар и филетата се заливат с него....
29 Януари
1
Еленско МесоГотвене на еленското месо
Еленското месо е много здравословен избор на всяка една трапеза, освен това е едно от най-вкусните дивечови меса. Вкусът му е много специфичен, леко се доближава до телешкото месо....
12 Септ.
1
Домати за готвенеОхладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
10 Окт.
Марината за еленскоСлед около 1 час еленското може да се извади от маринатата и да се изпържи или изпече....
14 Ноем.
Пържени банани за готвенеИзвадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
05 Юли
Стерилизирани тиквички за готвенеКато кипне водата, се държи 15 минути и се оставя в топлата вода и на другия ден се вади и слага на студено в мазето.
Може да се използва всякакво ядене, като се изцежда от водата....
26 Май
2
Еленско със сметанов сосНарязвате лютите чушлета на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката.
Слагате в тигана и бульона, а след това и сметаната, слагате капак и задушавате докато месото стане готово....
16 Септ.
1
Пастърма от еленско месоИзрежете от еленския бут правилни дълги парчета с дебелина 3-4 см. Не трябва да имат тлъстинки. Смесете солта със селитрата и захарта (за 1 кг месо са достатъчни 75 г от сместа)....
21 Януари
1
Еленско със сметанов сосНарязвате лютите чушлета на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката.
Слагате в тигана и бульона, а след това и сметаната, слагате капак и задушавате докато месото стане готово....
16 Септ.
1
Еленска кавърмаЕленското месо се сварява и нарязва на дребно.
Запържва се лука с малко зехтин и се добавят чушките, после еленското....
24 Юли
Еленски гулашПоднасяме ястието еленски гулаш топло с картофено пюре и ароматен селски хляб....
10 Ноем.
2
Еленски каренцаОбръщайте месото от време на време. Подсушавате маринованите карета и запържвате заедно с лука в тиган с масло.
Нарязвате лютите чушлета на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката....
04 Ноем.
Еленски пърленкиСлед това се разделя на 8 топки, които се разточват. Намазват се с масло и се поръсват със сиренето. Корите се навиват на руло и след това на спирала с големината на сач....
26 Февр.
Еленски каренцаОбръщайте месото от време на време. Подсушавате маринованите карета и запържвате заедно с лука в тиган с масло.
Нарязвате лютите чушлета на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката....
04 Ноем.
Домати за готвене в бурканиСъхраняват се на хладно.
Доматите за готвене в буркани са готови....
14 Януари
1
Кюфтенца от извара без готвенеСервирайте кюфтенцата от извара без готвене върху зелена салата....
06 Март
Домашен еленски бутВече е ред бутът да се окачи на проветриво място, защитено от агресивни климатични въздействия (дъжд и т.н.). На този етап всичко е в ръцете на еленския климат....
28 Окт.
5