Gotvach.bg»Статии»Готвене на миди
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Готвене на миди

Търсиш информация за Готвене на миди? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене на миди.
Бърза работилница: Как да готвим миди?Бърза работилница: Как да готвим миди?
Нежното месо на тези мекотели е идеално за готвене на различни ястия. Преди да готвите почистени от черупките миди, те трябва да бъдат добре измити от пясъка....
Здравословно готвене в глинени съдовеЗдравословно готвене в глинени съдове
На първо място, след като готвите в глинен съд, трябва да го изчистите много добре....
Как да готвим замразени миди?Как да готвим замразени миди?
След като този подготвителен процес е завършен, може да се премине към непосредственото готвене....
Как да готвим мидиКак да готвим миди
За да се радвате на вкуса на прясно приготвени миди, трябва да знаете, че за готвене стават само миди, които са плътно затворени и без никакви дефекти....
Няколко трика за перфектно приготвен оризНяколко трика за перфектно приготвен ориз
Не изваждайте кърпата из под капака и оставете ориза да престои известно време след готвене. Това се отнася и при готвене в тава, завивате тавата веднага след готвене; 11....
Какво трябва да знаем, за да бъдем перфектни домакини?Какво трябва да знаем, за да бъдем перфектни домакини?
То е алтернативен метод на готвенето на пара. Също така това е и много здравословен начин на готвене. Подходящи за печене под фолио са повечето зеленчуци и рибата....
Най-вкусните видове мидиНай-вкусните видове миди
Скъпа е заради специфичния си вкус, текстура и заради лесното боравене с нея при готвене. Ruditapes Decussatus има прекрасен аромат. Консумира се както сурова, така и приготвена на скара....
Как да приготвим бирена панировка?Как да приготвим бирена панировка?
1
Приготвянето на пиле с пенливата напитка отнема почти същото време, което е необходимо за готвенето на обикновено пържено пиле. Подгответе бирената панировка, следвайки гореописания начин....
Бум на опасни миди заради мръсното мореБум на опасни миди заради мръсното море
Преди да започнете с готвенето им, трябва да ги оставите за около 20 минути във вода....
Подходящи подправки за киноаПодходящи подправки за киноа
Изпробвайте тази рецепта с киноа: изплакнете чаша киноа с вода, след това налейте две чаши мляко, добавете захар на вкус и гответе....
Как да ядем мидиКак да ядем миди
1
Ако самите вие готвите миди с черупки, достатъчно е да ги пуснете в топла вода и черупките ще се отворят сами от топлината. Не подлагайте мидите на дълга термична обработка, защото губят вкуса си....
Из дебрите на селската кухня: Традиционно Шотландско СкирлиИз дебрите на селската кухня: Традиционно Шотландско Скирли
Има няколко начина за готвене на Скирли в Шотландия. Някои домакини пържат овален овес в масло, други използват мазнини от пиле, патица или разтопена обикновена свинска мас....
Японски методи за готвенеЯпонски методи за готвене
За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки....
МидиМиди
Кулинарна употреба на миди Преди да започнете да готвите мидите, ги изплакнете и ги накиснете за 20 минути в студена вода – по този начин те ще изхвърлят пясък, сол и всякакви частици от себе си, докато дишат....
Долма и Сарма - каква е разликата?Долма и Сарма - каква е разликата?
Тя се приготвя и сервира с щедри количества зехтин, който помага на ориза и другите съставки да се свържат по време на готвене и допринася за прекрасния вкус....