Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хайвер с лукНарязваме на ситно лука. Слагаме лука и хайвера в купичката па пасатора, който ще ползваме. Слагаме около 50 мл от олиото и разбиваме....
02 Окт.
3
Хайвер с грисИзсипете водата в тенджера и я сложете на котлона. Към нея добавете солта и олиото. Когато заври, веднага я махнете и постепенно прибавете гриса. Върнете отново на котлона и варете докато се сгъсти....
22 Март
Хайвер с тиквичкиНарежете ги на кубчета или ги настържете на едро ренде.
Поставете ги на огъня в подходящ съд с капак и ги оставете да се задушат в собствения си сос, след което ги варете докато обемът им намалее наполовина....
02 Окт.
Заготовка за готвене на ядене в бурканиВзимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
01 Септ.
Къри хайвер с яйцаДобавяте лимоновия сок, майонезата, кърито, магданоза, сол, черен пипер и сос Табаско на вкус.
Разбърквате и оставяте в хладилник да престои няколко часа....
08 Януари
Пържен хайвер с яйцаПосле на котлона слагаме тиган и добавяме 2 с.л масло да загрее и добавяме сместа и пържим като палачинка, докато добие златист цвят и от двете страни.
Като изстине, нарязваме на малки парченца....
27 Септ.
Тарама хайвер с крутониГотовия хайвер се смесва с крутоните от препечен хляб и се украсява със сварено яйце, маслини и магданоз....
19 Февр.
Зеленчуков хайвер в бурканиРазпределете зеленчуковия хайвер в буркани, затворете и стерилизирайте за 15 минути....
18 Август
Гъбен хайвер с лукЛукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто.
Гъбите се почистват и се сваряват в солена вода.
Нарязват се на ситно и се смесват с лука.
Добавя се черен пипер, захар и оцет....
26 Август
Рибен хайвер с грисДобавете подправките, магданоза и прясно изцеден лимонов сок към разбития хайвер. Пасирайте за кратко и поднесете в чинийки или върху препечени филийки или сухари....
19 Март
Паниран хайвер с бираИзмийте хайвера добре и го овкусете със сол и лимонов сок.
Разбийте яйцето с бирата на пяна и топете всяко парче хайвер в панировката, а после в брашно....
30 Ноем.
Зелен хайвер с яйцаПоследни към хайвера се прибавят яйцата, твърдо сварени и нарязани на кубчета.
Зеленият хайвер се украсява с клонки от магданоза или свежи домати, нарязани на колелца....
24 Юли
Тарама хайвер с галетаОпитайте на вкус и при нужда добавете още малко киселина.
Поднесете хайвера изстуден, гарниран с маслини, репички, резени лимони и др....
17 Юли
Хайвер с бяло виноПоставяме хайвера в съд, намазан с масло.
Отгоре поставяме нарязаните домати, поръсваме с лимонова кора, сол, черен пипер, нарязания магданоз, заливаме с вино и разтопено масло....
11 Септ.
Хайвер от чушкиОбелват се и се нарязват на ситно. Към тях добавете и лука нарязан на ситно. Лютите чушки също се изпичат и обелват. Сложете чушките в блендер.
Добавете счукания чесън, доматеното пюре и лимоновия сок....
06 Ноем.
Хайвер от гъбиСлед като се позапържи, се посолява и се подправя с черен пипер на вкус и с размитото доматено пюре.
Всяка порция се гарнира с листенца магданоз....
31 Януари
Хайвер от сиренеПри сервиране оформяме получения хайвер и поръсваме с настърганите и леко осолени белтъци....
26 Ноем.
1
Хайвер от бобДобавяме 2 с.л. вода, счукания чесън, орехите, настъргания лук и маслините, нарязани на ситно. Поливаме с олио.
Разбъркваме добре сместа. Поръсваме с черен пипер и сол....
25 Февр.
1