Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-големите грешки при готвене на оризЗа разлика от нашенските вкусни бъркани яйца, оризът не обича да бъде разбъркван по време на готвенето си.
4....
12 Февр.
Домати за готвенеДоматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан...
10 Окт.
Стерилизирани тиквички за готвенеТиквичките се обелват и режат на кубчета.
След това се взема буркана и отдолу се слага нарязано на няколко по големи парчета доматчето и се слагат тиквичките.
Отгоре се слага копърът и солта и се долива с вода. След...
26 Май
2
Пържени банани за готвенеИзвадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
05 Юли
Кулинарни тънкости при готвенето на оризНа пръв поглед готвенето на ориз изглежда като детска игра, с която биха могли да се справят дори и онези от нас, които не са факири в кухнята....
26 Окт.
13
Какво е съотношениeто ориз вода при готвене на ориз?Обикновено на опаковката е отбелязана точната за този вид ориз пропорция, така че при готвенето е добре да се съобразите с нея....
27 Юли
2
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Кюфтенца от извара без готвенеСервирайте кюфтенцата от извара без готвене върху зелена салата....
06 Март
Няколко важни съвета за готвенето на оризАко ли пък бързате и не може да чакате кисненето на ориза, трябва да го измиете добре преди да пристъпите към готвенето му – докато водата не стане бистра....
20 Февр.
3
Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв оризНеобходимото ни количество ориз за готвене се накисва във вода и се оставя да престои най-малко 7-8 ч....
22 Ноем.
Какаов сладкиш със сметана за готвенеПоръсете с пудра захар, преди да поднесете вашия какаов сладкиш със сметана за готвене....
14 Юли
Стерилизирани Тиквички в буркан за готвенеПосочените продукти са за един компотен буркан. Измиваме хубаво тиквичките, изрязваме дръжките и нарязваме на кубчета.
Слагаме нарязаните тиквички в буркан, като го напълваме добре. Добавяме сол и аспирин. Наливаме вода...
29 Януари
ОризЗърната му не се слепват при готвене.
Жасминов ориз – той е малко по-тънък от басмати ориза и се отглежда в Тайланд. Той е дългозърнест ориз и зърната му се слепват при готвене....
05 Март
Заготовка за готвене на ядене в бурканиИзмивате всички зеленчуци. Почистваме лука и го белим. Пиперките ги почистваме от семки и дръжки. Доматите също ги почистваме от горната им част и ако има малко черничко - също.
Взимаме си един голям съд и почваме да...
01 Септ.
Домати за готвене в буркани за зиматаОставете доматите за готвене в буркани за зимата така, докато изстинат....
06 Април
Кисело зеле със свинско месо за готвенеКиселото зеле нарязваме ситно. Свинското месо (500-600 г или количество по вкус) измиваме и нарязваме на хапки.
Наливаме олиото (1 к.ч.) в тиган и в него, запържваме хапките свинско месо. Когато се запържи месото, дръпваме...
06 Дек.
Колко време се кисне кафяв ориз преди готвене?Колко време се кисне кафяв ориз преди готвене?
Желателно е да накиснем кафяв ориз за около 90 минути, след като сме го измили добре и почистили (в случай че това се налага)....
01 Август
Видове оризСъдържа по-голямо количество нишесте в състава и има нужда от около 20 минути готвене.
Ориз басмати - един от най-популярните сортове ориз, отглеждан в Пакистан и Индия....
09 Януари
1
Кафяв ОризКафявият ориз, който мнозина наричат диамантът сред зърнените храни и хляб за всеки, е изключително полезен продукт, чиито хранителни и вкусови качества събират редица почитатели из целия свят. Интересен факт е, че всички...
13 Май
1
Пълнозърнест оризГотвенето на кафяв ориз е по-дълго, отколкото на бял. За него обикновено са нужни 35-40 минути. За да се съкрати времето за готвене може да се ползва бланширан кафяв ориз....
04 Май
Ориз БалдоОколо 10 минути след края на готвенето поръсете щипка сол и черен пипер, добавете 2 супени лъжици доматено пюре и продължете да готвите на среден огън. 5 минути след края на готвенето добавете останалото масло (25 г), завършете...
04 Април
Ориз БасматиПродължете да добавяте вода или бульон, както при нормалното готвене на ризото. Времето за готвене е около 15 минути за бял ориз Басмати и около 35 минути за пълнозърнест ориз Басмати....
24 Февр.