Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при готвенето на праз лукЕдна от тънкостите при готвенето на праз лук е, че когато го задушаваме, е важно да разбъркваме непрекъснато и да внимаване да не загори, защото праз лукът бързо става горчив....
10 Април
ПразГотвене на праз
Вкусът на праза се счита за по-изтънчен от този на обикновения лук. Празът е основна съставка на известната френска супа, наречена вишисоаз....
07 Дек.
Домати за готвенеДоматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан...
10 Окт.
Пържени банани за готвенеИзвадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
05 Юли
Стерилизирани тиквички за готвенеТиквичките се обелват и режат на кубчета.
След това се взема буркана и отдолу се слага нарязано на няколко по големи парчета доматчето и се слагат тиквичките.
Отгоре се слага копърът и солта и се долива с вода. След...
26 Май
2
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Кюфтенца от извара без готвенеСервирайте кюфтенцата от извара без готвене върху зелена салата....
06 Март
Какаов сладкиш със сметана за готвенеПоръсете с пудра захар, преди да поднесете вашия какаов сладкиш със сметана за готвене....
14 Юли
Стерилизирани Тиквички в буркан за готвенеПосочените продукти са за един компотен буркан. Измиваме хубаво тиквичките, изрязваме дръжките и нарязваме на кубчета.
Слагаме нарязаните тиквички в буркан, като го напълваме добре. Добавяме сол и аспирин. Наливаме вода...
29 Януари
Заготовка за готвене на ядене в бурканиИзмивате всички зеленчуци. Почистваме лука и го белим. Пиперките ги почистваме от семки и дръжки. Доматите също ги почистваме от горната им част и ако има малко черничко - също.
Взимаме си един голям съд и почваме да...
01 Септ.
Кисело зеле със свинско месо за готвенеКиселото зеле нарязваме ситно. Свинското месо (500-600 г или количество по вкус) измиваме и нарязваме на хапки.
Наливаме олиото (1 к.ч.) в тиган и в него, запържваме хапките свинско месо. Когато се запържи месото, дръпваме...
06 Дек.
Домати за готвене в буркани за зиматаОставете доматите за готвене в буркани за зимата така, докато изстинат....
06 Април
Повече праз, по-малко холестеролКогато използваме праз лук за готвене, неговият мек и сладък аромат го прави предпочитан сред представителите на семейството Алиум....
30 Април
2
Вкусни постни манджи с празВ българската традиционна кухня готвенето с праз също има дългогодишни традиции. Предлагаме ви една типична българска рецепта, особено подходяща за зимно време и рецепта за кремсупа с праз....
25 Март
Праз лук - много полезен зеленчук!Често домакините се чудят какво да сготвят за вечеря. Зеленчукови ястия, пиле, риба, кюфтета и зърнените храни са най-често консумираните. Карфиол, праз лук, спанак и зеле са готвят най-често – пържени...
28 Май
Какво да сготвя с праз?Празът е една от основните храни на българина и е неизменна съставка в почти всяко ястие. Може да се намери почти през цялата година, но е най-популярен от ноември до април.
Празът бил използван още в Древна Месопотамия...
07 Февр.
Как да си замразим празСтудено е, а на нас ни се иска да похапнем от всичко и да излизаме колкото се може по-рядко. Разбира се, задълженията не ни позволяват да се отпуснем чак толкова, но пък през отминалите празници имахме удоволствието да...
17 Януари
Праз лук срещу полови проблемиНаред с чесъна и лука, празът със своите сулфиди проявява широкоспектърно действие.
Предотвратява растежа на микробите, възпрепятства възникването на рака, спира образуването на вредни радикали, предотвратява възпалителните...
29 Април
Как се задушава праз?Празът е подходящ за много ястия - както месни, така и безмесни, тестени и други. В повечето от тях е нужно той да бъде задушен, тогава ароматът му става по-наситен.
За да задушим праз, е необходимо първо да бъде измит...
17 Януари
Как се съхранява праз?Праз лукът е много разпространен в нашата страна и намира приложение в редица рецепти. Празът е изключително ценен източник на витамин А и С, минерали и други полезни вещества. За да се наслаждавате на ползите и вкуса...
31 Окт.
Вкусотийки с праз за жълти стотинкиКогато настъпва есента, започваме леко да се натъжаваме, защото ще забравим за слънчевите селски домати от домашната ни градина, за свежите краставици, домашно отгледания пипер и какво ли още не. Но не е нужно да се натъжавате...
13 Ноем.
Засаждане и отглеждане на праз в градинатаПразът (Allium porrum на латински) е популярен зеленчук, който често се засажда в домашните градини. Този вид лук е труден за отглеждане. Основното му изискване е да създадете най-добрите условия за отглеждане на растението...
06 Април