Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домати за готвенеДоматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан...
10 Окт.
Пържени банани за готвенеИзвадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
05 Юли
Стерилизирани тиквички за готвенеТиквичките се обелват и режат на кубчета.
След това се взема буркана и отдолу се слага нарязано на няколко по големи парчета доматчето и се слагат тиквичките.
Отгоре се слага копърът и солта и се долива с вода. След...
26 Май
2
Тънкости при готвенето на яйцаЯйцата са универсален продукт. Всеки от нас ежеседмично ги консумира под всякакви форми. И колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им.
Варенето...
30 Март
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Кюфтенца от извара без готвенеСервирайте кюфтенцата от извара без готвене върху зелена салата....
06 Март
Какаов сладкиш със сметана за готвенеПоръсете с пудра захар, преди да поднесете вашия какаов сладкиш със сметана за готвене....
14 Юли
Стерилизирани Тиквички в буркан за готвенеПосочените продукти са за един компотен буркан. Измиваме хубаво тиквичките, изрязваме дръжките и нарязваме на кубчета.
Слагаме нарязаните тиквички в буркан, като го напълваме добре. Добавяме сол и аспирин. Наливаме вода...
29 Януари
Заготовка за готвене на ядене в бурканиИзмивате всички зеленчуци. Почистваме лука и го белим. Пиперките ги почистваме от семки и дръжки. Доматите също ги почистваме от горната им част и ако има малко черничко - също.
Взимаме си един голям съд и почваме да...
01 Септ.
Кисело зеле със свинско месо за готвенеКиселото зеле нарязваме ситно. Свинското месо (500-600 г или количество по вкус) измиваме и нарязваме на хапки.
Наливаме олиото (1 к.ч.) в тиган и в него, запържваме хапките свинско месо. Когато се запържи месото, дръпваме...
06 Дек.
Домати за готвене в буркани за зиматаОставете доматите за готвене в буркани за зимата така, докато изстинат....
06 Април
ЯйцаЩе ви издадем няколко кулинарни технически трика, когато ви се наложи да готвите с яйца....
02 Февр.
1
Сочно пуешко бутче в собствен сос в уред за бавно готвенеСервирах сочно пуешко бутче в собствен сос в уред за бавно готвене с картофено пюре, но смятам, че и ориз е доста подходящ.
Добър апетит!...
30 Ноем.
Пъдпъдъчи яйцаГотвене на пъдпъдъчи яйца
У нас все още пъдпъдъчите яйца се смятат за деликатес, но вече лесно могат да се открият на пазара и лесно се намират в магазините на повечето големи търговски вериги....
03 Февр.
2
Патешки ЯйцаВ същото време патешките яйца са по-еластични след готвене от пилешките. Плътността на белтъка и жълтъка е твърде висока, така че яйцето се разбива по-трудно и се превръща в хомогенна маса....
26 Март
Пъдпъдъчите яйцаХората са научили за полезните свойства на пъдпъдъчите яйца много отдавна – сведения за тях са намирани в древноегипетски папируси и в древни китайски рецепти.
Пъдпъдъчите яйца не само подобряват умствените способности...
27 Август
Готвене в йенско стъклоЙенското стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно....
18 Април
Нисковъглехидратно готвене с тикваИзбор
За готвене е най-добре за вземете тиква тежка за размера си. По-светлите са по-сухи, с по-голяма дупка по средата....
21 Август
Здравословно готвене на параВъпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така, или готвенето на пара си има своите тънкости?...
10 Дек.
Готвене на смилянски бобКралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта. Истинският Смилянски боб се отглежда в с. Смилян. На пазара обаче с името Смилянски боб се обозначават и култури...
09 Август
Здравословно готвене със зърнаЦялозърнестият ечемик включва и триците и отнема повече време за готвене. Можете да добавяте ечемик към супи вместо фиде, като оставете да къкри за времето, посочено на опаковката....
22 Април
Готвене на боб МунгБоб Мунг е традиционна източноазиатска бобова култура. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии, пюрета, или да се използва като гарнитура...
08 Април