Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Здравословно готвене на параЗдравословно готвене на пара
10 Дек.
Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така, или готвенето на пара си има своите тънкости?...
Съвети за готвене на параСъвети за готвене на пара
30 Януари
Готвенето на пара е подходящо за хората, които ценят здравословното хранене. При някои заболявания – например гастрит, язва и други стомашни болести – готвенето на пара е много полезно....
Уреди за готвене на параУреди за готвене на пара
06 Ноем.
1
Когато го избирате, разгледайте го внимателно и задайте всички въпроси, които ви вълнуват за уреда и начина на готвене, защото готвенето на пара също има своите тънкости....
Рецепти за готвене на параРецепти за готвене на пара
01 Ноем.
Готвенето на пара е интересно и никак не е трудно. Единственото, което е необходимо да съобразите – къде слагате уреда, докато готвите, тъй като от него се отделя доста пара и може да стане мъгливо....
Мантъ на параМантъ на пара
16 Януари
Свиваме квадратите и ги подреждаме в уреда за готвене на пара. Готвим до готовност. По желание в тиган си задушаваме лук, настърган морков и червена чушка, овкусяваме с подправки....
Агнешко на ПараАгнешко на Пара
14 Септ.
Взимаме парче тензух и поставяме вместо капак на тенджерата. Връзваме силно, така че да може да издържи месото. Лукът, чесънът нарязваме на ситно и разпределяме върху тензуха....
Скумрия на ПараСкумрия на Пара
01 Май
В специален съд за готвене на пара, който се поставя върху тенджерата, се нареждат на един ред шайбите скумрия. Ако нямате такъв съд, може да импровизирате с подходящ размер гевгир или метално сито....
Мерлуза на параМерлуза на пара
04 Ноем.
На дъното на тенджерата за готвене на пара сложете мащерка и счукани зърна бахар. Сгответе мерлузата на пара 8 – 10 мин. След като я извадите, полейте мерлузата със зехтин....
Миди на параМиди на пара
01 Май
Може да добавите и щипка сол, но самите миди би трябвало да са си солени (затворените добре държат в себе си морска вода, която при готвенето пускат); Сложете капака на тенджерата плътно затворен и поставете на силен...
Гарнитура на параГарнитура на пара
31 Март
Така приготвени на пара за 15 мин зеленчуци сипваме в купа. Лука задушаваме на тиган с кокосовото масло и малко вода. Кокосовото масло ще овкуси и придаде лек сладък аромат....
Лаврак на параЛаврак на пара
02 Ноем.
Сложих рибките на скарата във фурната. В тавичката на фурната изсипах 2 чаши вода, щипка мащерка, сол, лимонов сок и черен пипер....
Тиква на параТиква на пара
27 Ноем.
Тиквата се обелва, почиства от семки и нарязва на средно големи парчета. На дъното на тенджера се слага приставката за готвене на пара....
Зеленчуци на параЗеленчуци на пара
22 Юли
Ако искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....
Меденки на параМеденки на пара
22 Май
2
Нареждат се на разстояние едно от друго, защото при топлинната обработка увеличават размера си. Приготвят се или в уред за готвене на пара, или се нареждат на решетка и се слагат над кипяща вода в тенджера....
Кюфтета на параКюфтета на пара
14 Март
Размесете каймата с накиснатия във вода и поотцеден сухар, яйцето, магданоза и подправки на вкус. Оформете кюфтетата и във всяко натикайте леко парченце масло. Сложете кюфтетата в съда за готвене на пара....
Риба на параРиба на пара
10 Март
1
Сложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
Царевица на параЦаревица на пара
21 Май
Отгоре всичко се захлупва с капака на съда и царевицата се вари за 10-15 минути. Сваля се, прехвърля се в купа и се разбърква със сол, черен пипер на вкус, оцета, маслото и малко накълцан пресен копър....
Картофи на параКартофи на пара
14 Май
3
Разбъркайте картофите с дресинга, прибавете сол, черен пипер и къри на вкус....
Мантъ на параМантъ на пара
22 Януари
Поставяме мантъ в съд за готвене с пара и обработваме до готовност. По-желание може да си приготвим сос, с който да поднесем, за повече сочност на мантъ на пара....
Карфиол на параКарфиол на пара
30 Януари
Сварете на пара карфиола за 15 мин., поставете го в плато и го поръсете с настъргана гауда Подправете с лимоновия сок, магданоза, кимиона, солта и черния пипер и сервирайте....
Пържола на параПържола на пара
22 Февр.
Сложете ги да се готвят на пара (кошница/решетка над леко вряща вода с капак) за 1 час или до готовност. През това време смесете нарязания магданоз със зехтина, малко лимонов сок и сол на вкус....
Сьомга на параСьомга на пара
13 Март
Ястието се приготвя в съд за готвене на пара. В горната част подредете сьомгата, отгоре сложете смачкания чесън, нарязания на полумесеци лимон, дафинов лист и копър. Леко посолете....
Скумрия на параСкумрия на пара
23 Май
Морковите (2 бр. малки или 1 голяма) и картофите се нарязват на шайби и се нареждат покрай скумрията, която вече съм поставил в тавата на уреда за готвене на пара или друга тава, която се побира в уреда....
Ябълки на параЯбълки на пара
01 Юли
Срязват се на две и се почистват от семките и сърцевината. Почистените ябълки се нарязват на кубчета. В дълбок съд на бавен огън се разтопява маслото....
Мантъ на параМантъ на пара
29 Ноем.
Във всяко квадратче поставете малко количество кайма и съберете по два противоположни краища (да прилича на бохча). Поставете ги в уред за готвене на пара или на дъното на тенджера сипете вряла вода, около 2 пръста....